Formula 1 Brezilya GP İptal Edilmeyecek

Formula de salgından etkilenen sporlardan biri elbette. F1 yönetimi özellikle bazı ülkelerdeki sağlık şartları sebebi ile takvimi oluşturmakta zorluk yaşıyor. İşin sağlık tarafının yanında bir de maddi boyutu var ve hem organizatörler hem Formula 1 hem de devletler bundan faydalanmaktan geri kalmak istemiyor. Durum böyle olunca şartlar olabildiğinde zorlanıyor. Takvimdeki durumu belirsiz olan ve şartlar zorlanan yarışlardan biri de Brezilya Grand Prix’iydi. Sezon başından beri yarışın yapılıp yapılamayacağı belirsizdi. Hatta birçok kez yarışın iptal edileceği iddiası da gündeme gelmişti. Ancak görünen o ki, Formula 1 Brezilya GP iptal edilmeyecek.

Pazartesi günü Sao Paolo valisi Joao Doria ve Sao Paolo Belediye Başkanı Ricardo Nunes, yarışın geleceği ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre yarış 1 hafta ertelenecek ancak iptal edilmeyecek. Ertelemenin sebebi ise Brezilya’dan İngiltere’ye dönecek F1 personelinin 10 günlük karantiya girmemesini sağlamak. Ayrıca ertelemenin Brezilya hükümetine maddi anlamda da artıları olabilir. Çünkü 15 Kasım Brezilya’da Cumhuriyet tatiline denk geliyor ve yarış tatille birleştirilirse katılım yükselebilir. Biletler satışa sunulmuş durumda. Ayrıca yarışa katılımın %100 olabilmesi için de şartlar zorlanacak.Formula 1 Brezilya GP

Bu yarış, Brezilya GP adının yerini alacak olan Sao Paolo GP öncesi, Interlagos pistinde gerçekleştirilecek son yarış olacak. Ayrıca eğer yarış yapılabilirse, Britanya ve İtalya’nın ardından üçüncü sprint yarış da burada olacak.

Yarışla alakalı konuşan Sao Paolo valisi Joao Doria; ‘’Sadece bir felaket durumu oluşursa yarışın iptal edilme ihtimali olacak. F1 CEO’su ile konuştum. Yalnızca beklenmedik bir durum oluşursa bu ihtimali değerlendireceğiz. Yarışın yapılması konusunda çok sakiniz. Sadece tarihi teyit etmek gerekli. Şimdilik 7 Kasım olarak gözüküyor. Fakat biz bunu bir hafta ertelemek istiyoruz.’’ dedi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here