Trafikte farkındalık serisinde bugün sürüş güvenliği açısından önemli bir konu ile sizleri bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak niyetindeyiz.

Herkesin bildiği gibi, trafik kazaları nedeni ile her gün yüzlerce ve hatta binlerce insan hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor.

Trafik kazasının ne zaman, nerede, ne şekilde gerçekleşeceği konusunda hiçbir bilgimiz yok ancak her trafiğe çıktığımızda böyle bir durum söz konusu oluyor.

Trafikte Farkındalık Serisi

Ancak bu trafik kazası risklerini minimize etmek bizlerin elinde.

Bu sebeple trafiğe çıktığımız andan itibaren dikkatli olmak ve trafik bilinci ile hareket etmeği içselleştirmemiz gerekiyor.

Trafiğe çıkarken en önemlisi ” Bir şey olmaz.” “Neyse bir daha ki sefere.” “Ben dikkatliyim zaten.” ” Ben çok usta kullanıyorum.” …VB sözleri lugatımızdan çıkartmamız gerekiyor.


1Trafikte Farkındalık Serisi

Trafikte farkındalık serisi ile, blog içerisinde ürettiğimiz içeriklerimiz ile kullanıcıları ve otomobil severlerin bilgilenmesini ve meraklarını gidermesi için çalışıyoruz.

Ancak bunu yaparken ihmal etmememiz gereken bir konu var ki oda Trafik güvenliği meselesidir.

Bu konuda siz değerli okurlar için içerikler üreterek, bir farkındalık oluşturmak ve tabi ki trafik kazalarının önüne geçmek adına bir çaba içerisinde oluyoruz.

Bu nedenle her birimiz içinde geçerli olan bu sorumluluk bilincini birbirimize hatırlatarak ciddiye almamız gerekiyor.

Trafikte farkındalık serisi içinde bir çok konuyu ele aldık.

Diğer trafikte farkındalık içeriklerini incelemek için;

Trafikte Farkındalık Serisi


2Araç Başına Geçince Gözlük Kullanımının Önemi!

Trafik kazalarının en büyük nedenlerinden birisi dikkatsizlik olarak karşımıza çıkabiliyor.

Bununla beraber, hem güneş gözlüğü kullanımı hem de dereceli gözlük kullanımı bu konuda oldukça önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Güneşli günlerde kullanılan güneş gözlüğü dikkat açısından oldukça büyük katkı sağlayan bir durum.

Bu sebeple araç kullanırken, özellikle güneşli havalarda araç güneşliğine ek olarak mutlaka güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyin.

Gözlerinizi kısarak araç kullandığınız zaman dikkatiniz dağılabilir, aynı zamanda baş ağrısı yaşayabilirsiniz.

Güneş yansımaları sonucu ani yansımalar ile anlık olarak önünüzü göremezsiniz ve bu durum tehlikeli olabilir.

Aynı durum akşam yolculukları içinde geçerlidir.

Eğer kullandığınız bir dereceli gözlük ya da dinlendirici var ise mutlaka akşam yolculuklarında emniyet kemerini taktığınız gibi gözlüğünüzü de takınız.

Gece yolculuklarında görüş açısı düşer ve özellikle karşıdan gelen araçların farları sizi fazlasıyla rahatsız edebilir.

Özellikle Astigmat sorunu yaşayan kişiler için ışıkların fazla saçılması durumunda gece yolculukları kabusa dönebilir.

Gece sürüşleri için bilinmesi gereken diğer bir nokta ise, gece sürüşleri için üretilmiş olan gözlüklerdir. Derecesiz olarak satılan bu gözlükler kullanım esnasında karşı taraftan gelen araçların farlarının sizi rahatsız etmesini engelleyerek konforlu bir yolculuk sağlar.

Aynı zamanda göz konforunuzu artırır ve dikkatinizin dağılmasına engel olur.

Trafikte Farkındalık Serisi

Bununla beraber, olası kazaların önüne geçerek sürüş güvenliğine katkı sağlayacaktır.


3Gece Sürüşleri İçin Tavsiyeler

Gece sürüşlerinde boş yollarda hepimiz uzun huzmeli farlarımızı kullanırız.

Bu bize daha yüksek görüş açısı sunarken daha rahat yolculuk etmemizi sağlar.

Ancak buradaki önemli bir nokta, karşıdan araç geldiği anda uzun huzmeli farların anında kısa huzmeli farlara geri dönüşü ile karşıdaki aracın kullanıcısının gözlerini almamak.

Karşıdan gelen aracın kullanıcısının gözlerini bizim aracımızın farları alır ise, kazaya karışacak ilk araçta biz olmuş oluruz.

Yeni dönem otomobillerde far teknolojileri oldukça gelişmiş durumda. Tamda bu konu hakkında mühendislik çalışmaları yapan otomotiv şirketleri, geliştirdikleri far teknolojileri ile bu sorunların artık sorun olmaktan çıkmasını sağlıyor.

Yeni teknolojilerde araçlarda bulunan radarlar ile karşınızda bir araç olmaması durumunda yol otomatik olarak maksimum aydınlatılacak şekilde programlanır.

Aynı şekilde karşıdan bir araç geldiği zaman otomatik olarak kısa huzmeli farlara geçiş yapılarak sürüş güvenliği artırılır.

Led teknolojileri ile aydınlatma sağlayan bu yeni dönem otomobil fark teknolojisi, gerçekten kör nokta kalmayacak şekilde profesyonel bir aydınlatma sağlamayı başarıyor.

İkinci El İlanları

Trink SAT

ARABAM KAÇ PARA?

Tekerinize taş değmesin.


 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here