Musk’tan Dev İddia: Roadster 1.1 Saniyede 100’e Ulaşacak

0
2570
Roadster 1.1 Saniyede 100'e Ulaşacak

Roadster 1.1 Saniyede 100’e Ulaşacak

Tesla, elektrikli otomobil döneminin belki de öncü firması. Ürettiği araçlar, performans değerleri, sürüş teknojileri gibi gibi bir çok özellikle lider konumda bulunuyor. Tesla’nın lider olduğu değerlerden biri de Roadster’le gelmişti. Araç şu an elektrikli otomobiller içerisinde 0’dan 100 km/h sürate en hızlı ulaşabilen araç. Bu değer 1.9 saniye. Ancak geçtiğim günlerde Elon Musk, Twitter hesabından bir kullanıcıya verdiği cevap ile akıl sınırlarını zorlayacak dev bir iddia ortaya attı. Buna göre Roadster 1.1 saniyede 100’e ulaşacak. İşte detaylar.Roadster 1.1 Saniyede 100'e Ulaşacak

Tesla’nın ikinci nesil Roadster’ı piyasaya sürmesinden bu yana üç yıldan fazla zaman geçti. Yeni Roadster’in aslında geçen yıl piyasaya sürülmesi bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi ise 2022 model yılı için gelmesi bekleniyor. Ancak araç resmi olarak piyasaya çıkmadan önce, Petersen Otomotiv Müzesi’nde, şaşırtıcı bir hızlanma değeri ile sergileniyor. 1,1 saniyede 100 km/h. Gerçekten aklın sınırlarını zorluyor. Bu imkansız görünen araç paketinin adı ise SpaceX paketi.

Musk, “SpaceX roket itici seçenek paketi” ile bunun mümkün olduğunu söyleyerek, bu bilgiyi Twitter’da doğruladı. Roadster’in, dört tekerlekten çekiş sistemi ile plakanın arkasına gizlenmiş soğuk hava basınçlı iticiler kullanacağı iddia ediliyor. Ayrıca Tesla aracın paket olmadan bu sürate 1,9 saniyede ulaşacağını da taahhüt ediyor. Bu değer bile oldukça etkileyici.

Elon Musk’ın o tweeti:

Musk, araçla alakalı başka vaatlerde de bulundu. Otomobilin tri-motor konfigürasyonu ile 620 mil (998 kilometre menzil) sunacağını iddia etti. Bu motorlardan biri önde diğer ikisi arkada bulunacak. Güç ve menzil 250 kW/h’lik bir pilden gelecek. Tesla 2017 yılında benzer değerleri açıkladığında, 4,2 saniyelik 160 km/h’e ulaşma değeri çoğu aracın 60’a ulaştığı süreden hızlıydı.

Bu Araca Sahip Olmak Ucuz Değil

Araba, 402 km/h’nin üzerindeki hızlara ulaşabileceğinden, tüm bu performansa ulaşabilmek çok da ucuz olmayacak. Temel paket Roadster’e ulaşmak 250bin Dolar’dan başlayacak. Sadece 1000 adet üretilecek bu araçtan bir tanesine sahip olmak için ise 50bin Dolar harcayarak rezervasyon yapmanız gerekiyor. Yeni Tesla Roadster, 2 Haziran 2021 tarihine kadar Petersen müzesinde sergilenecek.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here