BMW yeni M3 ve M4’ün altı vitesli el kitabı ayrıntılarını yayınladı. Yeni BMW M3 ve M4, bazı meraklı otomotiv severler tartışmalı böbrek ızgaralarını yanlış şekilde değerlendirmiş olabilir. Ancak hepimizin hemfikir olabileceği bir şey, M3 ve M4’ün hala altı ileri manuel şanzımanla sunulduğunu görmenin ne kadar iyi olduğudur. Artık BMW’nin yeni altı vitesli M3 ve M4 modelleri hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiz.

BMW Yeni M3 ve M4’ün Altı Vitesli El Kitabı Ayrıntıları

Hem Mercedes-Benz hem de Audi, birkaç yıl önce stik değiştirme sunmayı bıraktı ve sektör genelinde kılavuzlara olan talep azalmaya başladı. Durum böyle devam ederken, BMW M3 ve M4’ün giriş seviyesi versiyonlarını altı vitesli sunma konusunda aldığı kararlara bağlı kaldı. Bu videoda, bunun da eski bir kılavuz olmadığını keşfediyoruz.

Kılavuz, önceki nesil M3 ve M4’te sunulan ile fazlasıyla benzer, ancak otomatik devir eşleştirme işlevini (devre dışı bırakılabilen) çalıştıran yeni bir dişli sensörü ile birlikte gelir. BMW, vites kolu şanzıman tüneline ve üstyapıya iki kez takıldığı için değiştirilmiş şanzımanın ayrıca gelişmiş vites değiştirme hassasiyeti sağladığını söylüyor.

Kavrama gelince, torku kaldırıma verimli bir şekilde iletmek ve daha uzun debriyaj kaymasına izin verir. Bunun için dört sürtünme tabakasına sahip çift diskli bir sistem sunar. Çift kütleli volan, debriyajın dördüncü sürtünme katmanına sahiptir ve ayrıca güçlendirilmiş bir krank mili flanşına sahiptir.

2021 BMW M3 ve M4’ün giriş seviyesi varyantları, 473 hp ve 550 Nm (406 lb-ft) tork sağlayan ikiz turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı şanzımana sahiptir. Ayrıca 503 hp ile tamamlanan M3 ve M4 Competition’ın altı ileri manuel ile de sunulması güzel olsa da, bunun yerine sadece ZF sekiz ileri otomatik ile satılıyor.

BMW Yeni M3 ve M4'ün Altı Vitesli El Kitabı Ayrıntıları

Bu durumda, BMW M3, 0-96 km / saat’e (0-60 mph) 4 saniyenin biraz üzerinde çıkıyor ve isteğe bağlı M Driver’s Package ile 290 km / s (180 mph) azami hızı görebilirsiniz.

M4 modeli daha güçlü olsa da, aynı motoru kullanan Rekabet varyantı olup, 503 HP (510 PS / 375 kW) ve 650 Nm (479 Ib-ft) sekiz ileri otomatik iletim ve bağımlısı M-ayarlı arkadan itmeli xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi. Farklı konfigürasyon nedeniyle, Competition modelleri 96 km / saate kadar daha hızlıdır. En yüksek hıza ulaşmak için yalnızca 3,8 saniyeye ihtiyaç duyar.

İkinci El BMW İlanları

Sıfır Km BMW Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here