Tesla ‘dan Çin Pazarında Büyük Atak!

0
1016
Tesla'dan Çin Pazarında Büyük Atak!
Tesla Gigafactory Shangai

Tesla ‘dan Çin Pazarında Büyük Atak!

tesla'dan

Tesla’dan Çin pazarına yapılan ataklar büyümeye devam ediyor. Tesla markasının yeni elektrikli SUV modeli olan Model Y’nin ilk çeyrek stokları, Çin pazarında birkaç gün içerisinde eridi. Tesla artık gelen siparişleri ikinci çeyrek ve üçüncü çeyrekte teslim edecek.

Çin’de, Tesla Model Y Atakta!

Tesla’nın California’daki Fremont fabrikasında üretilip ithal edilen Model Y, farklı bir tanıtım stratejisiyle karşımızda. Tesla firması gireceği pazarlara önceden Model Y aracını ithal ederek aracın, o bölge pazarında tutup tutmayacağını kontrol ediyor. Ardından, pazarda iyi satış rakamları yakaladığı bölgelere en yakın fabrikasında Model Y üretimine başlıyor. Yakın zamanda ihraç edilen Model Y’nin ilk çeyrek stokları birkaç gün içerisinde eridi.

Tesla'dan Model Y
Tesla Model Y

Amerikan otomobil üreticisi, geçtiğimiz sene içerisinde de Çin’de, Model Y için başarılı satış rakamları yakalamıştı. Yakalanan bu başarılı satış rakamlarının ardından ise hemen fabrikasını geliştirmeye koyulmuştu. Geçtiğimiz dokuz aydır Gigafactory Shangai, elektrikli SUV modeli olan Model Y’nin üretimini yapmak için geliştiriliyor. Bu gelişme sayesinde fabrikanın boyutları iki katından fazla arttı.

Tesla Çin’de Yatırımlarını Büyütüyor

Geçtiğimiz Ekim ayında Tesla, yakında tamamen hazır olacak olan Model Y Shanghai fabrikasının yeni fotoğraflarını yayınladı. Geçtiğimiz Kasım ayında ise Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan Çin’de üretilecek olan Model Y için de onay aldı. Son birkaç hafta içerisinde ise küçük çaplı Model Y üretimlerine başlandı. Ancak şu anda fabrika tam verimlilikle çalışmıyor.

Tesla Model Y

Çin pazarında yaptığı büyük lansmanla birlikte Tesla, SUV aracı olan Model Y için iyi denilebilecek satış rakamlarına ulaştı. Model Y’nin Uzun Menzilli Çift Bataryalı versiyonu Çin’de 339.000 ¥’dan (yaklaşık 52.000 $) satışa sunuldu. Model Y’nin Performance versiyonu ise 369.900 ¥’dan (yaklaşık 56.600 $) satılıyor.

Çin’deki Gigafactory’nin tam kapasite ile çalışmaya başlaması durumunda bu fiyatların aşağı doğru çekileceği düşünülüyor. Tüm bunların yanında bu durum risk de barındırmıyor değil. Çünkü firma bu kadar büyük çaplı bir fabrikadan yüksek üretim rakamlarına çıksa bile, pandemiden dolayı daralan ekonomilerde bu araçları satamama ihtimali de mevcut. Dolayısı ile uzun bir süre  Tesla’nın tam kapasiteyle üretim yapması öngörülmüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here