2018 Model Citroen C5 Aircross Sangay Otomobil Fuarında

2
3207

Asya Pazarına Özel Olsa da Çok Çekici Özellikleri Var…

Bazı otomobiller, sadece bir araç olmaktan biraz öteye giderler. Onlar, prestij, güç ve konforu fazlasıyla sunan gururla herkesle tanıştırmak isteyeceğiniz birer yol arkadaşı olmayı başarırlar. Citroen C5 Aircross da böyle bir araç. Ancak onunla henüz tanışmadık çünkü o, 2018 yılında sadece Asya pazarı için satışa sunulacak.  Bunu fallar ya da astroloji söylemiyor, bu yıl yapılan Sangay otomobil Fuarı söylüyor.

Citroen markasının D segmentindeki araç, SUV rekabetine güçlü bir biçimde hazırlanmış. Citroenin SUV’u C5 Aircross, 4.50 metre uzunluğunda ve 1.84 metre genişliğinde. Araç tam 1,64 metre yükseklikte. Yani oldukça heybetli.

5 farklı sürüş modu, dört tekerden çekiş de aracın öne çıkan özellikleri arasında sayılıyor. Jantlarda da 17, 18, 19 inçlik jantlar sunuluyor. 12.3 LCD ekran, 3D navigasyon ve zengin multimedya aracın iç mekandaki öne çıkan detayları. Ayrıca Nappa deri koltuklar ısıtmalı ve masaj yapıyor.

Aracın sürücüye sunduğu konfor özelliklerine ek olarak hydrolik süspansiyon da gelişmiş bir biçimde uygulanmış. Aslında bu süspansiyonu C4 Caktüs modelinde de görebiliyoruz. Hız sabitleyici, şerit takip sistemi, trafik işaretlerini okuma ve tavsiye özelliği de var.

Şimdilik Citroen C5 Aircross modeli, ülkemizde satışa sunulmayacak. Asya pazarına özel olarak üretilmiş çünkü. Ancak belli olmaz, bir yıl sonra farklı bir strateji de izleyebilir marka.

2 YORUMLAR

  1. Citroën SUV konusunda bir atılım yapmaz ve Avrupa piyasasına girmezse, büyük hata yapar bence. Her otomobil üreticisi SUV pazarından bir pay kapma derdindeyken – doğruysa – neden sadece Asyaya özel bir araç çıkarır! Peugeot SUVa güçlü bir giriş yaparken, aynı grubun aracı olan Citroënin geri kalacağını hiç sanmıyorum…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here