Mercedes, sadece bir otomobil markasından çok daha öte bir şeydir. Mercedes, yaklaşık bir asırdır otomobil tutkusu, teknoloji, mühendislik, tasarım, seyahat, yolculuk, şıklık, güven, prestij, güç, hız demek…Üstelik de bu çağrışımların hepsini küresel bir platformda eşit derecede aynı güçlü tutkuyla sağlayabilmek demek. Markaların hedefleri vardır ya, mesela hep söylenir ama başarması zordur: yerel olalım ama küresel de olalım diye. Mercedes, her şeyiyle yerel ama gerçekten küresel bir tutku olmayı başarmış bir marka demek. Mercedes hakkında bilinmeyen gerçekler nelerdir?

Mercedes sahibi olmak, birçoğumuz için gerçek bir tutkudur. Çünkü bir Mercedes modeli ne olursa olsun asla sadece otomobil değildir. Peki, bu müthiş marka tutkusu nasıl sağlandı? Mercedes, bu ilgiyi hak edecek ne yaptı. Daha önce BMW tutkunları için bir yazı dizisi hazırlamıştık, sırada Mercedes tutkunları için markanın bilinmeyenleri var.

                                                         2. El Mercedes Benz İlanları                                                      

Mercedes’i Olan Birine Ne Hediye Edebilirsiniz ki?

Gerçek Mercedes tutkunları, asla başka bir marka aracı beğenmezler. Kapıların ağırlığından, direksiyon simidine kadar her detay, onlar için ayrıcalıklı olmalıdır. Sizin de çevrenizde mutlaka böyle Mercedes’i olan ve yıllardır Mercedes’ten başka bir marka aracı asla tercih etmeyen yakınlarınız vardır. Babanız, dayınız, eşiniz, patronunuz ya da amcanız…

Mükemmel kalite algısına alışmış olan Mercedes meraklılarını özel günlerde sevindirmek de çok zor olmalı. Peki onlara Mercedes hakkında keyifli bilgiler sunacağımız bu yazı dizisini hediye etmeye ne dersiniz? Bir Mercedes sahibi olmakla övünenler için Mercedes’i daha yakından tanımaktan daha keyifli ne olabilir ki?

Bu yazı dizisini takip edebilir ve Mercedes tutkunu dostlarınızla bir ‘günaydın’ ya da ‘iyi hafta sonları’ mesajıyla paylaşabilirsiniz, Keyif alacakları kesin.

 Mercedes Hakkında Bilinmeyen Gerçekler 

1. Mercedes’in Rengi Metalik Gridir, Neden?

mercedes hakkında metalik

Hemen her renkte modeli olsa da Mercedes denilince akla genellikle gümüş gri renk gelir. Marka adeta bu renkle özdeşleşmiştir. Bunun nedeni ise çok anlamlı ve eski bir hikayede yatıyor. Sene 1934, Tripoli Grand Prix Yarışları var ve markalar için çok önemli. Mercedes de bu yarışa Almanya’yı temsilen W25 modeliyle katılıyor. Ancak araç, yarış için biraz ağır. Bu ağırlık sorununu hızlıca çözmenin tek yolu üzerindeki beyaz boyayı kazımak. Mühendisler hemen boyayı kazıyor. Altta metalik gri renk kalıyor. Aslında boyasız metal gövde çıkıyor ortaya. Mercedes, yarışları kazanıyor ve Silver Arrow lakabını alıyor. Bundan sonra metalik gri, gümüş grisi marka için ayrıca özel oluyor. Bu nedenle Mercedes’te hemen her modelin mutlaka gümüş giri seçeneği var.

2. 200 km Hız Sınırını Geçen İlk Otomobil Mercedes Amblemi Taşıyordu!

Mercedes, otomobil tarihi ile yaşıt bir markadır. Dolayısıyla hız rekorları de hep Mercedes tarafından kırılmıştır. Takvimler henüz 1909 yılını gösteriyorken 4 silindirli bir otomobil olan Mercedes Lightning Benz adlı model, ilk kez 200km hız sınırını geçmiştir.

3. Dünyanın İlk Motorlu Otobüsü Mercedes’ti

Henüz 1894 tarihinde Manheim’de ilk motorlu otobüs kullanılmaya başlandı. Mercedes Benz marka bu araç ile toplu taşımada başka bir çağ başlamış oldu.

4. Tarihteki İlk Mercedes

İlk Mercedes marka araç, 1886’da üretildi. Tek silindirli olan bu araç saatte 16km hız yapabiliyordu. Çok hızlı sayılmaz ama dönemi için devrim niteliğindeydi. Bugün, UNESCO Dünya Mirası listesindedir.

5. İlk Dizel Otomobil

Bugün, yüksek benzin fiyatlarının etkisiyle, özellikle Türkiye’de dizel araç ilanları çok popüler. Yakın gelecekte de muhtemel elektrikli araç ilanları çok tercih edilecek. Dizelin atası ise Mercedes. Çünkü 1936 yılında 250D modeli ile Mercedes, tarihteki ilk dizel aracı üretmiş.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here