Volvo XC40 Çarpışma Testi Videosu Paylaşıldı!

0
2411

Volvo XC40 gerçekten yeterince güvenli mi?

Volvo denilince tüm dünyada akıllara önce ‘güvenlik’ konusu gelir. Gerçekten de Volvo, güvenli araçlar üretmesiyle ünlenmiş bir otomobil markası. Zira, Volvo mühendisleri güvenli sürüş, güvenli yolculuk konusuna epey odaklanıyorlar. Bu amaçla her yıl daha iyisini yapmak üzere sürekli yeni teknolojiler geliştiriyorlar.

Son Yıllarda Güvenlik Konusunun Odağı Değişti!

Geçmiş yıllarda bir aracın güvenli olması için sürekli olarak kaportaya odaklanılıyordu. Daha fazla güçlendirilmiş dolayısıyla da hep daha fazla ağırlaşan kaporta, zamanla performanstan ödün vermek ve biraz da fazlaca yakıt tüketmek anlamına gelmeye başladı. Son on yıldır ise markalar güvenlik ya da güvenli sürüş için otonom sürüş teknolojisi başta olmak üzere sürücüyü daha fazla dikkatli olacağı bir platforma odaklanıyor. Yani artık sürücü yorulduğunda bunu anlayan sistemler, sürücüye kolay park etmesini sağlayacak teknolojiler, trafik işaretleri, virajlar, zemin konusunda uyaran adeta akıllı araçlar çok daha fazla güvenli sürüş sağlıyor. Volvo markası da hem bu teknolojilere hem de aracın çarpışma anında sürücü ve yolcuları daha fazla nasıl koruyabileceğine odaklanan bir mühendislik üzerinde çalışıyor. Bu konuda öyle ileri gidiyor ki, neredeyse en kötü kazadan bile yara almadan çıkabilmeyi hedefliyor. Peki, 2018 model Volvo XC40 güvenlik testlerini geçti mi?

Volvo XC40 Ne Kadar Güvenli Olmuş?

Geçtiğimiz günler Volvo’nun yeni SUV aracı XC40 hakkında bilgi paylaşmıştık. Yeni Volvo XC40 Çok Etkileyici adlı haberimizde de bahsettiğimiz üzere araçta güvenli sürüş konusu fazlasıyla önemsenmiş, gelecek nesillere yol gösterecek derecede ileri giden bir mühendislik sunulmuştu. Şimdi o güvenlik konusunun detaylarını paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle son model XC40, geçtiğimiz günlerde Euro NCAP çarpışma testine alındı. Ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. Fakat marka, çarpışma testi videosunu takipçileriyle paylaştı bile. Zaten videoyu izlediğinizde sonuçların epey tatmin edici olacağını anlıyorsunuz.

Saatte 50km hızla ilerleyen Volvo XC40, emniyet odaklı teknolojisiyle özellikle aileler tarafından çok tercih edilecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here