Öğrenciler de Araba Alabilir!

0
9622

Öğrenci Harçlıklarıyla Araba Sahibi Olmak Mümkün mü?

Ülkemizde araba sahibi olmak gerçekten iyice zorlaştı, biliyoruz ama otomobil sahibi olmanın verdiği özgürlük duygusunu da herkes yaşasın istiyoruz. Peki, hayatının en güzel çağını yaşayarak yetişkinleri kıskandıran öğrenciler de araba alabilir mi?

Ailesinin sunduğu harçlık miktarına göre değişir diyenleri duyar gibiyiz, ama kast ettiğimiz konu başka. ‘Ortalama bir harçlıkla yaşayan öğrenciler araba alabilir mi’ sorusuna yanıt arıyoruz. Biraz araştırdık ve onlar için çözüm sunmaya odaklandık, işte sonuçlar:

Öğrenciler de Araba Alabilir!

Yıllarca çalışıp çabalayıp üniversite sıralarına oturdunuz. Güzel bir şehirde eğlenceli bir kampüste yeni ve uzun bir yaşam başladı bile. Yeni dostlar, ilk aşklar, eğlence, tatil, kamplar, başarı, sınavlar, Erasmus gibi programlarla yurt dışı deneyimleri ve çok daha fazlası önünüzde…Keyifli bir dönem sizi bekliyor. Peki, kendinize küçük bir araba alıp daha da özgür olsanız, otomobil tutkusunu da bu dönemde yaşasanız fena mı olur? Öğrenci harçlığıyla nasıl araba alınır, onu biraz düşünelim:

Bir araba sahibi olmayı gerçekten önemsiyorsanız, bunun asla imkansız olmadığını da bilmelisiniz. İşe planlama ve odaklanma ile başlayın. Çünkü bazı isteklerinizi bu uğurda ertelemeniz gerekecek. Maalesef bu sizin için bir seçim meselesi…

1. İşe bir araba için ne ödeyebileceğinizi belirleyerek başlayın. Mesela ortalama biriktirebileceğiniz rakamı belirleyin.

2. Sonra ikinci el araç ilanlarını bu belirlediğiniz fiyata göre süzerek incelemeye başlayın. İlanları sürekli takip edin. Bu takip, hem konuya olan motivasyonunuzu tetikler ve sıcak tutar hem de avantajlı bir ilan yayınlandığında kaçırmamanıza yardımcı olur.

3. Şimdi kaynakları belirleyin. İkinci el bir araba için belirlediğiniz fiyatı nasıl ve hangi kaynaklarla elde edebilirsiniz. Harçlıklar, burslar, ek iş, kredi?

4. Eğer gerekiyorsa kendinize derslerden kalan sürede yapabileceğiniz bir iş bulabilirsiniz. Böyle işler, ileride iş hayatına daha kolay adapte olmanıza yardımcı olacağı gibi özgeçmişinizin bomboş bir sayfa olmamasını sağlar.

5. Şimdi kendinize birikim için bir banka hesabı açın ya da paranızı ama içinde para tırtıklamayacağınız biçimde odaklandığınız paranızı saklayacağınız bir yer bulun.

Birike birike ya da damlaya damlaya göl olacağını görecek, biriktirmenin keyfini, başarmanın hazzını kendi aracınıza henüz öğrenciyken sahip olmanın mutluluğuyla yaşayabileceksiniz. Uygun ilanlar ya da uygun fiyatlı ikinci el araç ilanları denk geldiğinde ilk arabanızı görmeye gidin.

arabam.com ikinci el ilanlarını en son yayınlanan ilanlar şeklinde süzebiliyorsunuz. Bu şekilde uygun fiyatlı bir seçeneği ilk gören siz olabilirsiniz ve almak istediğiniz aracın cazip fiyatlısını kaçırmamış olursunuz. En Yeni İlanları Süzerek En Avantajlı Olanı Kaçırmayın başlıklı içeriğimizde bu konu daha detaylı olarak anlatılıyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

1. Araba almadan önce ehliyet almanız gerektiğini biliyor olmalısınız!

2. Gerekiyorsa bir kaç saat özel direksiyon dersi alın.

3. Birikimizden şimdilik kimseye bahsetmeyin 🙂

4. Para biriktirme hırsıyla dersleri ihmal etmeyin.

5. İlginizi çeken araçlarla ilgili ilanları detaylı olarak inceleyin. Değerinin çok altında fiyatla verilen ilanlara karşı uyanık olun. Asla hiç bir sebeple kimseye kapora vermyin.

6. Dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmak üzere daha önce hazırladığımız ikinci el araç dolandırıcılığı temalı içerikleri inceleyin.

7. Notere giderken yanınıza ailenizden birilerini ya da çok güvendiğiniz arkadaşlarınızı alın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here