Mercedes E Serisi Üstü Açık Cabrio Modelini İnceledik…

1
6127

Çok Lüks Bir Cabriolet

Otomotiv tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran Mercedes’in haklı bir gururu var. Dünyanın en prestijli ve en vazgeçilmez otomobillerini üretiyorlar. Otomotiv endüstrisine kazandırdıkları saymakla bitmez. Alman Devi Mercedes’in hemen her modeli de çok satıyor. Markanın E Serisi ise dünya geleninde çok popüler. Sedan, Station ve Coupe karoserin ardından E Serisine bir de üstü açık Cabrio eklendi. Peki, Mercedes E Serisi Cabrio modeli nasıl?

 

Cabrio araç meraklıları bilir Mercedes başka bir heyecan sunar bu konuda. Mercedes üstü açık cabrio modelleri kaç yaşında olursa olsun baktırır kendine. Peki, sıfır km Mercedes E Serisi Cabrio’nuz olsa işler nasıl olurdu bir hayal edin… Siz hayal ederken bir de teknik verileriyle bu muhteşem otomobile biraz daha yakından bakalım.

 

Öncelikle Mercedes E Serisinin 4. karoseri olan bu cabrio, katlanır metal tavan yerine kumaş tavan kullanılmış. Tenteyi 50km/s hıza kadar açıp kapatabilirsiniz. Yani eski modellerde olduğu gibi tenteyi açmak için durmanıza gerek yok. Mercedes E Cabrioda renk seçenekleri ise şöyle: kahverengi, lacivert, bordo ve siyah. 

 

4 kişilik cabrio model olarak tasarlanan araç, oldukça konforlu. ‘Rüzgar efil efil eserken başımızda nasıl konforlu olabiliriz’ diye düşünmeyin çünkü: Ön cam çerçevesinin üst kısmında Aircap adı verilen spoyler uygulması ile arka koltukların arasındaki elektrikli rüzgar dedektörü bu sorunu çözüyor. Öyle detaycı ki Mercedes bu yeni Cabrio modelinde silecekler çalışırken arka tarafa su sıçramasını bile önlemiş. Bu amaçla silecekler sadece alt konumdayken su fışkırtılıyor. 

 

Yeni E Serisi Dizel Cabriolet’in Teknik Özellikleri Nasıl?

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı, turbo, önde, uzunlamasına.

Silindir subap sayısı: 4/16

Silindir Hacmi: 1950cc

Maksimum Güç: 143kW/194HP 3800 d/d

Maksimum Tork: 400 Nm 1600-2800 d/d

Hızlanma: 7,7sn.

Maksimum Hız: 237Km/s

Ortalama Yakıt Tüketimi: 4.0lt/100km

CO2 Emisyonu: 106g/km

Ağırlık: 1735kg

Uzunluk:4826mm

Genişlik: 1860mm

Yükseklik: 1428mm

Dingil mesafesi:2873mm

Depo Kapasitesi:50Lt

Bagaj hacmi: 310-385 litre

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here