“XC60” bu şekilde bakıldığında aklınızda canlanan düşünceler doğal olarak net değildir. Yalnızca yan yana iki harf ve iki rakam… Peki ya başına “Volvo” ibaresi geldiğinde? Beklentileriniz istemsizce yükseldi değil mi? Onun başında bir de “2018 Dünyada Yılın Otomobili” ibaresi eklesek? Evet, şimdi yazının kalanına dikkat kesilebilirsiniz çünkü bugün, “2018 Dünya Yılın Otomobili” unvanına sahip Volvo XC60 ve onun benzersiz özelliklerinden bahsedeceğiz.

Volvo XC60

Zarif, modern ve karşı konulamayacak bir cazibeye sahip olan 2020 Volvo XC60, günümüzde bir SUV’den beklenenleri karşılamakta hiç zorlanmıyor. Sadece bu bile İsveç markasının ne kadar kullanıcı merkezli bir hizmet anlayışına sahip olduğunu kanıtlamaya yetiyor. Zaten başka nasıl bir mühendislik anlayışı böylesi tutkulu bir otomobili üretebilirdi ki!

Tasarım olarak XC90’ın hem iç hem de dış tasarımından ilham aldığını inkâr edemeyeceğimiz Volvo XC60; sahip olduğu modern çizgileri, lüks malzeme kalitesi ve düşünceli detaylarla tamamlıyor. Kendinden emin ve güçlü duruşuyla güven veren bu İskandinav, sahip olduğu farklı renk seçenekleri ve kişiselleştirilebilir özellikleriyle tarzınızı en uygun şekilde dışa vurmayı hedefliyor. XC60 Momentum paketi “Benzersiz Konfor” mottosuyla yola çıkarken deri döşemeleriyle dikkat çekiyor. XC60 R-Design da standart Nappa deri döşemeleri ve havalandırmalı ön koltukları ile öne çıkmayı başarıyor. En dolu paket olan XC90 Inscription ise “Rafine Zarafet” sıfatının hakkını, Driftwood dekor kaplamaları ve deri döşemeleriyle veriyor.

Daha pahalı Volvo’ları andıran malzeme kalitesine sahip olan XC60, boyutunun bazı modellere oranla düşük olmasından gelen dezavantajı sessiz ve konforlu bir kabinle kapatmayı başarıyor. Ayrıca arka koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 505 litreden 1444 litreye kadar çıkıyor. Ayrıca arka tamponun altından yapacağınız bir hareketle açılıp kapatılabilen bagaj kapağı büyük bir kolaylık sağlıyor, özellikle böyle pandemi günlerinde.

Yıldızların Altında

Volvo XC60, isteğe bağlı sunulan bir panoramik tavana sahip. Oldukça geniş ve uzun olan bu panoramik tavan aracın içindeki herkese yıldızların altında güzel bir yolculuk yapmanın hazzını yaşatıyor. Ayrıca güneş ışınlarının verdiği istenmeyen sıcaklığı ve morötesi ışıkları önleyen özel bir camla geliştirilen bu cam tavan; istenildiğinde bir gölgelik veya bir havalandırma görevini de üstlenebiliyor.

volvo xc60 sunroof

Ayrıca eldivenle dahi rahatlıkla kullanabileceğiniz 9 inçlik Sensus Connect isimli dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerini de destekliyor. Ayrıca 360 derecelik kamerasından aldığı görüntüleri kuş bakışı olarak bu ekranda gösteren Volvo XC60; aracınızı park ederken oluşabilecek can sıkıcı çizilmelerin önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca XC60’ın “Park Yardım Pilotu” isimli teknoloji ile de araç boyutunun 1,2 katı kadar olan boşluklara aracınızı park etmek artık çok kolay. Ayrıca Volvo XC60’ta bulunan Bowers & Wilkins ses sistemi net ve güçlü sesler sağlıyor.

Motor Şanzıman Kombinasyonları

Volvo, XC60’ta tümü sekiz ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş iki farklı güç aktarma organ sunuyor. B4 Mild Hybrid AWD 8 ileri Geartronic, 197 beygirlik bir güç sunuyor. Bir tık daha güçlendirilmiş B6 Mild Hybrid AWD 8 ileri Geartronic ise tam 300 beygirin gücünü emrinize amade ediyor.

Güvenlik mi? Volvon varsa güvenliği dert etmezsin!

Volvo XC60’ın tüm güvenlik teknolojilerini görüntülemek için tıkla.

Volvo XC60 Fiyat Teklifi Al >>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here