Gelin birlikte çok güzel görünen bir şey düşünelim. Bu bir hayvan olabilir, bir çiçek olabilir ya da yiyecek bir şey olabilir, örnekleri siz çoğaltın. Bu şeyin yılda 1,35 milyon kişinin ölümüne sebep olduğunu ve daha birçoğunun da yaralanmasına yol açtığını düşünürsek, güzel görünmesi sizin için ne kadar önemli olurdu? Dünya genelinde her yıl, birileri için çok değerli olan yaklaşık 1,35 milyon kişi trafikte hayatını kaybediyor. Neyse ki, Volvo bu durumun göz ardı edilmesine karşı çıkıyor. Volvo “Zero Vision” adını verdiği kampanyasıyla, içerisinde hiç kimsenin hayatını kaybetmeyeceği bir otomobil yapmak için çalışıyor. Volvo S90 ise bu çalışmanın verdiği en iyi sonuçlardan bir tanesi.

Volvo S90 Tasarım: Güven Veren Güzellik

Lüks otomobil üreticisi olarak adlandırılan otomotiv şirketlerini düşündüğümüzde genelde Orta Avrupa ve Amerika merkezli markalar akıllarda beliriyor. Bu da doğal olarak lüks kelimesinin belli kalıplara sıkışmasına yol açıyor. Ancak, etkileyici bir İskandinav tasarımı olan Volvo S90; tasarımıyla lüks kelimesinin sıradanlaşmış kalıplarını yıkmaya, lükse yepyeni bir tanım yapmaya geliyor. Geniş omuzlu ve kaslı duruşuyla bir Volvo olduğunu her zaman belli eden bu lüks sedan, yere yakın gövdesi ve kendinden emin duruşuyla güven veriyor. Yeni krom ızgaralarıyla da güçlü duruşuna biraz parıltı eklenen Volvo S90, tüm gözleri üzerinize çekmeyi hedefliyor.

Özellikle uzun süren yolculuklarda rahatsız koltuklar kemik yapınızda bozulmalara sebep olabilir. Hepimiz yaşamışızdır, ufak bir bel ağrısının dahi tüm konsantrasyonumuzu bozduğu günleri. Ancak Volvon varsa o günlere veda edebilirsin. Delikli Nappa deri ile kaplanmış koltuklar sayesinde mesafe fark etmeksizin her türlü yolculuğunuzdan maksimum konforu alabilirsiniz. Vücudunuza tam olarak uyması için tasarlanmış bu koltuklar, sahip olduğu ayarlama seçenekleri ile ideal koltuk ayarınızı bulmanıza imkân tanıyor. Bu da uzun mesafelerde dahi rahat bir yolculuk geçirmenize olanak sağlıyor.

Orta bölümde bulunan 9 inçlik dokunmatik ekran ise dik bir şekilde yerleştirilerek ekstra bir kullanım kolaylığı sağlanmış. Bunun dışında, geceleri ortaya çıkan iç aydınlatması da zarifliğin ve fonksiyonelliğin tek potada nasıl eritilebileceğinin dersini veriyor adeta. Volvo S90, CleanZone adlı teknolojisi ile de iç mekânın her zaman temiz bir atmosfere sahip olmasını sağlıyor.

Volvo S90 Güvenlik: Önce Sen!

1959 yıllında bir Volvo mühendisi olan Nils Bohlin tarafından icat edilen 3 noktalı modern emniyet kemeri günümüze kadar bir milyondan fazla kişinin hayatını kurtardı. Volvo’nun emniyet kemerinin patentini almasına rağmen bu tasarımı açık patent olarak tüm dünya ile ücretsiz olarak paylaşması da Volvo’nun, güvenlik hedeflerindeki samimiyetini ortaya koyuyor. Bu kapsamda düzenlenen “A Million More” yani “Bir Milyon Daha” isimli kampanya ile İsveçli firma hayat kurtarmaya devam ediyor.

Volvo’nun güvenlik teknolojileri listesinin uzunluğu oldukça etkileyici ancak ondan daha etkileyici olan durumsa bunların birçoğunun standart pakette sunulması. Bu destekleyici güvenlik teknolojilerinden yalnızca birkaçından bahsedecek olursak;

  • Direksiyon destekli, Şehirde Güvenlik Teknolojisi: Aktif bir şekilde arkanızı kolluyor, gerektiği zaman otomatik fren yaparken direksiyonu çevirmenize de yardım ediyor.
  • Karşıdan Gelenin Şeridine Girmeyi Önleme: Bu destekleyici sistem, herhangi bir sebepten dolayı karşıdan gelen bir aracın şeridine girmeniz halinde direksiyona müdahale ederek şeridinize dönmenizi sağlıyor. Ancak Volvo, yine de “Lütfen dikkat: Sürücü her zaman otomobilin kontrolünden sorumludur, bunlar sadece destekleyici fonksiyonlardır.” Uyarısını yapmayı ihmal etmiyor.
  • Trafik İşaret Bilgisi: Sizler için trafik işaretlerini okuyup ekrana getiren bu sistem; hız sınırları hakkında bilgi verdiği gibi “giriş yasak” ve “sollama yasak” gibi uyarıları da sizlere yapıyor.

Volvo S90 Güvenlik Teknolojilerinin Tam Listesi

Kahraman

Volvo, kullanıcılarına sunduğu güvenlik hedeflerini dünya geneline de yaymayı başardı. Elektrikli otomobillere geçiş dönemine en hızlı entegre olabilen şirketlerin başında yer alan Volvo, düşük karbon emisyon değerleriyle Dünya’yı da kurtarıyor. Plug-in hibrit sedan versiyonuyla Volvo S90 da bu amacı, daha az egzoz atığı ve daha fazla çekiş gücü ile besliyor.

Kısacası Volvo S90, sağlam temel özellikler, iyi bir bilgi-eğlence sistemi ve her açıdan yüksek güvenlikler vadeden üstün donanımlar sunuyor.

Volvo S90 Motor ve Donanım Seçenekleri

Tüm donanımlarında ısıtmalı arka koltuklar, HUD adı verilen ön cama yansıtılan hız ve navigasyon bilgileri gibi birçok özelliği tüm donanım paketlerinde standart olarak sunan Volvo; Momentum, R-Design ve Inscription olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği sunuyor. Motor olaraksa Volvo S90 için 8 ileri otomatik vitesle kombine edilmiş iki ayrı seçenek sunuluyor.

  • D5 AWD 8 ileri Geartronic
  • B6 AWD 8 ileri Geartronic

Volvon Varsa

Volvo S90 Fiyat Teklifi Alın >>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here