Volvo Markasının Tarihi

0
2269

Sağlamlık denince akla gelen ilk markalardan birisi olmayı başaran bir marka Volvo. Günümüzde sosyal medya paylaşımlarından diyaloglarımıza kadar hepimiz Volvo’yu dayanıklılığı ve kalitesi ile tanıyoruz. Peki bu marka ne zaman kuruldu ? Nasıl bu kadar sağlam olmayı başarıyorlar ? Bu soruların cevaplarını bulmak için sizlere Volvo Markasının Tarihi yazısı hazırladık.

Volvo Markasının Tarihi

Volvo Grup merkezi Göteborg’da bulunan çok uluslu bir İsveçli üretim şirketidir. Temel faaliyeti kamyonların, otobüslerin ve inşaat ekipmanlarının üretimi, dağıtımı ve satışıdır. Volvo ayrıca denizcilik ve endüstriyel tahrik sistemleri ve finansal hizmetler de sunmaktadır. 2016 yılında, dünyanın en büyük ikinci ağır hizmet tipi kamyon üreticisi olmayı başarmıştır. 14 Nisan 1927’de ilk seri üretim Volvo otomobil Göteborg’daki Lundby fabrikasının üretim hattından çıktı. Böylelikle de Volvo markasının tarihi başlamış oldu. Volvo kamyonları ise özellikle yurt dışında çok ciddi dikkat çekmeye başlamıştı. 1930 yılında Avrupa içerisinde satışlarına başlayan Volvo çok iyi bir ivme yakalamışken İkinci Dünya Savaşı patlak verdi.

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından hızlı bir toparlanma ile beraber uluslararası pazara açılıma da başlamış oldu. Bu süreçte ağır iş makinelerinden deniz araçlarına kadar birçok alanda başarı ile işlerini sürdürmeye devam etmiştir. Bu başarılı süreçlerin ardından çok fazla şirket Volvo’yu satın almak için girişimlere başvurmuştur. 1999 Yılında Ford Grup’a satılan Volvo 2010 yılında ise Geely firmasına satılmıştır. 1.8 milyar dolara şirketi satın alan Geely Volvo’nun uluslararası pazarda güvenlikten ödün vermeden daha aktif olmasını hedeflemektedir.

Volvo Markasının Tarihi ve Güvenlik

Eğer Volvo Markasının tarihinden bahsediyorsak, otomobil güvenliği tarihinden de bahsetmek gerek. Dünya mirası adına geliştirdikleri ve patentsiz olarak herkesin kullanımına sundukları emniyet kemeri gibi onlarca icatları var. Dediğimiz gibi bu marka dayanıklılık ve güvenlikte 1 numara olarak anılıyor. İşte bazı Volvo İnovasyonları:

 

1959 – Üç noktalı emniyet kemeri

Gezegende Volvo mühendisi Nils Bohlin kadar hayat kurtaran çok az kişi olabilir – seri üretim PV544’e üç noktalı emniyet kemerlerini ekledi. O zamandan beri, Volvo Cars’ın patent haklarından herkesin yararlanabilmesi için feragat etmesi sonucunda bir milyondan fazla hayatın kurtarıldığı tahmin ediliyor.

1990 – Dünyanın ilk entegre yükseltici minderi

İlk yerleşik yükseltici minderin piyasaya sürülmesi, çocuk güvenliği için bir başka büyük adımdı. Artırılmış güvenlik ve konfor avantajının yanı sıra, yerleşik çocuk minderi aynı zamanda çocuk için daha iyi bir oturma pozisyonu sağlıyordu. Ve pencereden dışarı bakmasına olanak tanıyordu.

1998 – Hava perdesi

Hava perdesi, Volvo Cars için güvenlik açısından bir başka atılımdı. Hava yastığı tavan döşemesinde gizlidir ve bir yandan çarpma veya devrilme senaryosu sırasında yolcunun kafasını korumaya yardımcı olmak için hızla şişer. Hem ön hem de arka koltuktaki yolcular için gelişmiş koruma sunan ilk hava yastığı sistemiydi.

Volvo markasının tarihi

2002 – Devrilme Koruma Sistemi (ROPS)

SUV’lerin artan popülaritesiyle birlikte, bir sonraki güvenlik yeniliğini – devrilme koruması – sunmanın zamanının geldiğini düşündüler. Sorunu iki yönden ele alan Volvo. İlk olarak, gelişmiş bir elektronik devrilme dengesi kontrol sistemi ile SUV’ların dengesini artırdı ve ikinci olarak, bir devrilme kazası durumunda yolcuları daha iyi korumak için gövde tasarımını ve yapısını iyileştirdi.

2003 – Kör Nokta Bilgi Sistemi (BLIS)

Sürücüler şerit değiştirdiğinde, sürücü kör noktada başka bir araba görmediyse, bir anlık dikkatsizlik feci sonuçlara yol açabilir. Volvo da arabaların belaya karşı dikkat etmesine yardımcı olacağı bir sistem geliştirmeye karar verdi. BLIS sistemi, Volvo’nun yanında ve arka tarafında bulunan araçları tespit etmek için kameralar veya radarlar kullanır. Kör nokta alanına bir otomobil girdiğinde, kapı aynasının yanında bir uyarı ışığı yanarak sürücüye tepki vermesi için daha fazla zaman tanır.

Volvo markasının tarihi

2010 – Tam otomatik frenli yaya algılama

Volvo güvenlik yeniliklerinin otomobillerin dışındaki insanlara da fayda sağlamasını istiyordu. Bu nedenle, radar ve kameralar kullanan bir sistem geliştirdi. Bu sistem, biri arabanın önüne çıkarsa sürücüyü uyaracak ve sürücü bunu fark etmezse otomatik olarak fren yapacak şekilde dizayn edildi.

 

2018 – Frenleme yoluyla yaklaşan azaltma

Frenle hafifletme, bir başka benzersiz Volvo özelliğidir. Sistem, şeridinizde karşıdan gelen bir araç için fren yapmanıza yardımcı olabilir. Karşıdan gelen bir araç şeridinize saparsa ve bir çarpışma kaçınılmazsa, sistem, çarpışmanın gücünü denemek ve hafifletmek için aracınızın hızını azaltmaya yardımcı olabilir.

Volvo markasının tarihi

2020 – Hız sınırı

Hızın tehlikeleri hakkında güçlü bir sinyal göndermek için, tüm yeni arabaların en yüksek hızı 2020’de 180 km / saate düşürüldü. Bu girişim, daha iyi sürücü davranışını destekleyerek sıfır trafik ölümüne ulaşmaya yardımcı olmak için Volvo’nun nasıl aktif sorumluluk alabileceğini gösteriyor.

Volvo markasının tarihi

Volvo Fiyat Teklifi Al

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here