Uzak Durmanız Gereken Lamborghini Modelleri! Lamborghini her zaman dünyanın gördüğü en gösterişli ve çılgın süper arabalardan bazılarını yaptı. Fakat bazı modelleri özellikle iyi olmayı başaramamıştır. Kötü müşteri hizmetlerinin dünyayı bu şekilde etkilediğini kim düşünebilirdi? Fakat Ferruccio Lamborghini ve Ferrari’ye olan tam olarak da buydu. Bu talihsiz olaydan sonra traktör üreten İtalyan üretici Lamborghini, dünyanın en heyecan verici spor otomobil üreticilerinden biri olmak için yola çıktı. Özellikle bir süre sonra aşırılık, lüks ve performansın özü oldu. Hatta İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini, o kadar fazla aşır gittiği için ayrı bir araba kategorisi icat etmiştir. Sonuç olarak Lamborghini’nin öfkeli boğasını taşıyan herhangi bir araba, kalp atışlarınızı hızlandırmaktan daha fazlasını yapabilir. Ayrıca sizi tekrar tekrar aşık edebilir. Gerçek şu ki, Lamborghini tarafından yapılan çok fazla kötü araba yoktur. En tuhaf tasarımlı arabada bile aslan kükremesini andıran etkileyici bir motor ve en iyi malzemelerle çok lüks bir iç mekan bulunmaktadır. Bu olay, İtalyan otomobil üreticisi olan Lamborghini kadar tartışmalı bir şirket için çok şey ifade ediyor. Fakat Lamborghini bile bazen eksiksiz bir aracı bir araya getirmekte zorlanmaktadır.

Lamborghini EspadaUzak Durmanız Gereken Lamborghini Modelleri

Lamborghini Espada, bir Lamborghini’den beklediğiniz gibi değildir. Bu araba modeli, önde Lamborghini Miura’nın V12’si ve oldukça iyi bir GT arabası olan 2+2 grand tourer’ın birleşiminden ortaya çıkmıştır. Ayrıca  90’larda Lamborhgini Diablo çıkana kadar en çok satan Lamborghini modelidir. Fakat  Espada’nın kusurları da bulunmaktadır. Her şeyden önce Lamborhini Espada, aşırı bir yakıt tüketimine sahiptir. Bildiğimiz üzere Lamborghini sahiplerinin en son takacağı nokta yakıt tüketimi olmaktadır. Fakat Espada modeli, zengin otomobil sevdalılarına bile fazla gelmiştir. Ayrıca Lamborghini Espada, dönemindeki en ağır spor otomobillerinden biri olmaktadır. Ağır bir otomobilin en büyük sorunu da ağır bir direksiyona sahip olmasıdır. Bu yüzden, Espada modelinin hakimiyeti ve manevra oranları oldukça kötü olmaktadır. . Ayrıca en önemlisi, arabanın oranları biraz farklıydı. Bu yüzden İtalyan otomobil üreticisinin Espada modeli, tuhaf bir tasarıma sahiptir. Kişisel görüşüm olarak, bu aracın tasarımı oldukça iyi olmaktadır. Fakat zamanının modellerine göre çağının gerisinde kalmaktadır.

Lamborghini JalpaUzak Durmanız Gereken Lamborghini Modelleri

Lamborghini Jalpa, “giriş seviyesi” bir süper otomobildir. Ayrıca “bebek Lambo” olarak da adlandırılmaktadır. Dönemine baktığımız zaman Jalpa modelleri daha ulaşılabilir ve günlük kullanım için daha uygun olmaktadır.  Bu araba klasik bir Lamborghini tasarımına sahipti. Fakat gereken satış rakamlarına ulaşamamıştır. Her şeyden önce, bu Lamborghini modelinden sadece 410 tane üretilmiştir. Böylece rakiplerine ve diğer modellere göre daha pahalı olmaktadır. Ayrıca uzmanlara göre, Jalpa’yı çalışır durumda tutmak aynı dönemin bir başka V8 Ferrari’sinden daha maliyetli olmaktadır. Ayrıca dönemin şartlarını düşündüğümüz zaman İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini tarafından üretilen Jalpa modelinin, buji değişimi için bile motorunun çıkarılması gerekmektedir. Bu örnekten de anlaşılacağı üzere Lamborghini Jalpa, yüksek bir bakım maliyetine sahip olmaktadır.

Lamborghini JaramaUzak Durmanız Gereken Lamborghini Modelleri

Lamborghinilerle ilgili bir konuşmada Jarama adından nadiren bahsedilmektedir. Bunun en önemli sebebi; unutulmuş bir model olmasıdır. Günlük harika bir arabadır. Sportif bir tarza ve kullanışlı arka koltuklara sahiptir. Her zamanki gibi motor bloğu, kulağa melek gibi gelen güçlü bir V12 tarafından destekleniyor. Ayrıca Lamborghini Urus gelene kadar önden motorlu son V12’ydi. Aynı zamanda Ferruccio Lamborghini’nin de favori modeliydi. Lamborghini Jarama ile ilgili olan şey; yapı kalitesi veya parça eksiklikleri olmaktadır. İtalyan otomobil üreticisinin Jarama modelleri, pas sorunlarıyla ünlüdür. Fakat bu arabanın listemizde yer almasının asıl nedeni görünüşü olmaktadır. Aracın tasarımı, rakip modellere göre oldukça çirkin durmaktadır. Bu yüzden Lamborghini Jarama modeli de yeterli satış rakamlarını elde edememiştir. Sonuç olarak “Uzak Durmanız Gereken Lamborghini Modelleri” adlı içeriğimizde bulunan spor araba modelleri; Espada, Jalpa ve Jarama adındaki modeller olmaktadır. Bu modelleri, satışa sunuldukları tarihteki rakiplerine göre daha fazla sorunlu olan ve tutulmayan modeller olmaktadır. Ayrıca İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini, rakiplerinin ötesinde olmayı, ortaya çıkardığı ve başarısız satış rakamlarına sahip olan modellerden sonra sağlamıştır. İtalya’nın en önemli otomobil üreticilerinden biri olan Lamborghini traktör yapımından vazgeçip, birçok farklı spor otomobili otomotiv endüstrisine kazandırmıştır.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here