İlgi Çekici Tarihi Benzin İstasyonları

Günümüzde sürekli karşımıza çıkan klasik 2020 yılı benzin istasyonlarını hepimiz gördük ve ezberledik. Ama hiç tarihi özelliklerini hala koruyan veya uzun yıllar korumuş benzin istasyonları olduğunu düşündünüz mü?

Nun’s Island Benzin İstasyonu (Kanada)

Nun’s Island benzin istasyonu 1969’da Ludwig Mies van der Rohe’ye atfedilen Montreal’deki modernist tarzda bir benzin istasyonuydu. Mies için çalışan Joe Fujikawa, projenin mimarıdır. Birkaç yıl kapalı kaldıktan sonra bir toplum merkezine dönüştürüldü. Imperial Oil tarafından yaptırılan adadaki ilk benzin istasyonuydu.

benzin istasyonları

Roundtop Dolum İstasyonu (Arkansas)

Roundtop Dolum İstasyonu, 1936’da Justin Matthews Company tarafından Pierce Oil Company için inşa edildi. Roundtop 2010’da Hank Williams hakkında bir film olan “The Last Ride” da gösterildi. Amerika Birleşik Devletleri, Arkansas, Sherwood’daki Roundtop Dolum İstasyonu, Sherwood’da Ulusal Tarihi Yerler için listelenen yalnızca iki yapıdan biridir.

John Osterman Benzin İstasyonu (Arizona)

John Osterman Benzin İstasyonu, Peach Springs, Arizona’daki Route 66 üzerinde tarihi bir benzin istasyonudur. 2012’de Ulusal Tarihi Yer olarak listelenmiştir.

Çeşitli kaynaklara göre 1927, 1929 veya 1932’de yapılmıştır. Quinta Scott’a göre, John’un kardeşi Oscar Ostermann tarafından 1932’de yaptırılmıştır. Benzin istasyonu, onu 2009’da Ulusal Kayıt’a aday gösteren Hualapai Kızılderililerine aittir. Görünüşe göre grup, istasyonu eski haline getirmek için bir Ulusal Park Hizmeti ödeneği almış.

E.W Norris Servis İstasyonu (Kansas)

Pazar ve Main Sts’deki E. W. Norris Servis İstasyonu. Glen Elder, Kansas’ta 1926’da inşa edilmiştir. 1976’da Ulusal Tarihi Yerler Sicilinde listelenmiştir. Bina artık Castle Lodge otelidir.

benzin istasyonları

Provine Servis İstasyonu (Oklahoma)

Provine Servis İstasyonu (daha sonra Hamons Mahkemesi, Hamons ‘Servis İstasyonu veya sadece Lucille’s Place), Oklahoma’daki ABD Route 66 üzerindeki tarihi bir benzin istasyonudur. Hydro, Oklahoma’nın 800 metre güneyinde yer alan ve 1941’den 18 Ağustos 2000’deki ölümüne kadar Lucille Hamons tarafından işletilen site, 1997’de ABD Ulusal Tarihi Yerler Siciline eklendi.

Lucille Hamons’un Büyük Buhran’ın sonundaki zorlu ekonomik dönemlerde ABD Route 66’daki sürücülere cömert yardımı, onu “Ana Yolun Annesi” takma adını kazanan bir ABD Route 66 efsanesi haline getirmiştir.

Trapp Dolum İstasyonu (Wisconsin)

252-256 W. Capitol Drive adresindeki Hartland, Wisconsin’deki Trapp Dolum İstasyonu 1922’de inşa edilmiştir. 1986’da Ulusal Tarihi Yerler Sicilinde listelenmiştir.

Başlangıçta, yapı bir ev olarak inşa edildi ve kullanıldı. Hartland’a giden ana otoyolda bulunuyordu ve 1920’lerde Cornelius Trapp onu bir dolum istasyonu olarak kullanmaya başladı. Görünüşe göre konumu satışlarda başarılı olacak kadar belirgin değildi. Site kısa süre sonra başkaları tarafından, Elmer Hornburg ailesi ve Ferdi Dombroski ailesi tarafından bir bakkal olarak iki kez kullanıldı. Daha yakın zamanlarda bir el sanatları mağazası olarak kullanıldı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here