Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Ford Bronco

0
3041
Kaynak; www.ford.com

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Ford Bronco… Yazımıza başlamadan önce belirtmeliyim ki bazı araçların ülkemizde Türkiye’de satılmaması, kelimelerle tarif edilememektedir.

Yeni Ford Bronco, fabrikada üretilen en havalı off-road’a hazır SUV’lardan biri olarak tarihe geçiyor. Uzun süredir benzer ve sıradan araba modellerine odaklanan Ford, nihayet yeni ve efsane bir modeli satışa sundu. Fakat Bronco, ülkemize gelemedi… Öncelikle  Johnson Valley çölünde, Baja 1000 rotalarında değerlendirilen yeni Ford Bronco, ciddi şekilde kalite (işkence) testinden geçmeyi başardı. Örnek olarak bu SUV’i ateşli yollarda bile test edilmiştir. Böylece tüm meraklılara, hem yolda hem de arazide en zorlu arazilerin bile üstesinden gelmek için gereken rakipsiz otomotiv performansları sunma yeteneği konusunda güven verdi. Altıncı nesil modelleri kullanan yeni Ford Bronco, dünyayı kasıp kavurmak için tekrardan karşımıza çıktı. Fakat bu sefer çok daha farklı ve özel olarak sunulmaktadır. Kompakt SUV olarak karşımıza çıkan fakat Türkiye’de satışa sunulmayan Bronco, sahip olunmak için bütün avantajlara sahip.

Ayrıca Jeep Wrangler gibi markalarla doğrudan rekabet eden iki kapılı veya dört kapılı dönüştürülebilir olarak seçim şansına sahip oldu. Sonuç olarak Yeni Ford Bronco çeşitli seriler ve donanımlar ile mevcuttur.

First Edition

First edition Ford Bronco,  Ford’un fabrikasyon ustalığının zirvesidir. Bronco tutkunlarına serilerin her biri tarafından sunulan en iyi özellikleri, benzersiz paket seçeneklerine sahiptir. Özellikle First Edition, bir Wildtrak’ın estetik formuna sahip olmaktadır. İç tasarımı şaşırtıcı derecede farklı özelliklere ve malzemelere sahiptir. Ayrıca aracın motor kısmı ve şanzıman özellikleri de değiştirilmektedir. Sınırlı sayıda satışa sunulan First edition Ford Bronco, otomobil tutkunlarını etkilemeye devam ediyor.

WildtrakTürkiyede Satılmayan Arabalar: Ford Bronco

Yüksek hızda arazi sürüşü yaygın bir tutum değildir. Fakat Wildtrak serisinin,  kullanıcıya sunduğu tam olarak budur. 10 vitesli otomatik şanzımanlı, standart 2.7 litrelik çift turboşarjlı V6 EcoBoost motoru oldukça ilgi çekici ve başarılıdır. Ayrıca Wildtrak modeli, siyah jantlar, siyah ızgara ve özel kaput grafikleriyle tamamlanan 2 ve 4 kapılı modellerde standart hardtop içermektedir. Bu seri, arazi sürüşünü tamamen yeni bir boyuta taşımaktadır. Böylece ortaya çok farklı ve özel bir SUV serisi çıkarılmıştır. Arazi sürüşlerinde kompakt ve hızlı sürüş stile sahip olmak isteyenler, kesinlikle bu modeli seçmelilerdir. Göz alıcı tasarımı, güçlü motoru ve dinamik şanzıman yapısı, Ford Bronco’yu özel ve çekici kılmaktadır.

Badlands

Öncelikle bazı zamanlar Black Diamond serisi arazi şartlarında yetersiz kalabilmektedir.  Bu yüzden Badlands tüm aşırı arazi sürüş tiplerini tatmin etmek için mükemmel bir seçenek haline gelmektedir. Bilstein konumuna duyarlı monotüp şokları, gelişmiş arazi kontrolü için Bronco’nun hareketini dengelemeye yardımcı olmaktadır. Bu kadar detaylı bir cümleyi anlamakta güçlük çekenler için bu araç, her yol şartına göre ayarlanabilir süspansiyonlara sahiptir. Ayrıca pakette ön ve arkadan kilitlenen diferansiyel bulunmaktadır. yetenekli bir SUV için 35 ve 33 inç çamur ve arazi lastikleri seçenekleri bulunmaktadır. Son olarak bu paket, aracın iç kısmını birçok farklı teknolojilerle doldurmaktadır.

Yetenekli MotorlarıTürkiyede Satılmayan Arabalar: Ford Bronco

İlk olarak standart turbo şarjlı 2.3 litrelik dört silindirli motor veya isteğe bağlı bir çift turbo 2.7 litrelik V6 karşımıza çıkmaktadır. Bu motor seçenekleri, 300 ila 330 beygir arasıdna değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte Bronco,  her iki motor seçeneği için de 10 vitesli bir otomatik şanzımana sahiptir. Fakat yedi vitesli bir manuel şanzıman yalnızca daha küçük motorla gelmektedir. Manuel şanzıman birçok ülkede tercih edilmemektedir. Ayrıca tüm Bronco’lar AWD’dir. Her Türlü Arazi ve rotanın üzerinden geçebilen Ford Bronco, başarısını motorundan almaktadır. Ayrıca bir dizi elektronik özelliklere sahip olan Bronco, kullanıcıya büyük kolaylıklar sunmaktadır. Bu sayede kullanıcıya, benzersiz şekilde yapılandırılmış sürüş deneyimleri sunmaktadır. farklı koşullarda optimum performans için yol tutuşu, direksiyonu ve güç aktarım mekanizması tepkisini düzenlemek için birçok farklı moda sahiptiri. Modlar, Bronco’yu keyifli bir şekilde sürmek için gereken güveni aşılayan işlemlerle Normal, Eko, Spor, Kaygan, Çamur/Yollar, Kum, Kaya Taraması ve Baja adında olmaktadır.

Tasarım

“Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Ford Bronco” adlı içeriğimizin son konusu da tasarımdır. Aracın tasarımı, donanım paketlerine göre değişiklik göstermektedir. Fakat hemen hemen bütün paketler oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahiptir. Özellikle Amerikan ruhunu sonuna kadar taşıyan Bronco, dikkatleri kolaylıkla üzerine çekmektedir. Bu yüzden Ford Bronco, otomotiv endüstrisine yol veren modellerden biri olmaktadır. Özellikle motor yapısı ve keskin tasarımı, aracı bir bütün yapmaktadır.

İkinci El Ford Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here