Yeni Volkswagen Golf R’nin Avantajları

0
1745

Yeni Volkswagen Golf R’nin Avantajları… Yol tutuşuna özel önem veren 2021 Golf R, yalnızca daha hızlı olmayacak. Aynı zamanda her zamankinden daha çok yönlü olmak için gücünü teknolojiyle birleştiriyor.

VW Golf R’nin en yeni nesli birkaç aydır satışa sunuluyor. Bu nedenle hem eleştirmenler hem de severleri Golf R’yi kapsamlı bir şekilde test etmek ve rakipleriyle karşılaştırmak için bolca zaman buldular. Sonuç olarak şimdiye kadar verilen kararların hepsi, eski nesillerine göre daha olumlu oldu. Böylece Volkswagen R’nin 5. nesli ve şimdiye kadarkilerin en iyisi gibi görünüyor. Golf R, hem gücün hem de teknolojinin en iyisini birleştirmek için tasarlanmıştır. Ayrıca Volkswagen, Golf R’ın en hızlısı olduğuna gayet emin. Bunun için profesyonel yarış sürücülerinden, otomobil severlere kadar herkes tarafından test ettirildi. Bu yüzden Volkswagen Golf R, son derece başarılı bir otomobil modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdiye Kadarki En Güçlü Golf R

316 beygir gücündeki Golf R, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 4,7 saniyede ulaşmaktadır. Bu değerler, aracın tam bir “hot hatch” olmasını doğrulamaktadır. Yeni nesil Golf R, performans otomobili açısından büyük bir fark olan birinci nesil Golf R’den neredeyse iki saniye daha hızlıdır. Ayrıca bu değerlerdeki Golf R, rakiplerine göre çok daha ucuz olmakta. Bu yüzden alınabilecek en iyi spor ve hızlı arabalardan biri olan Golf R, fiyatı ile rakiplerinden daha avantajlı oluyor.

Yeni AWD SistemiYeni Volkswagen Golf Rnin Avantajları

R’nin her nesli AWD ile birleştirilmektedir. Fakat Alman üretici, yeni model için VW oyunlarını gerçekten yükseltmeye karar verdi. Yeni nesil Golf R, maksimum yol tutuş ve performans sağlamak üzere tasarlanan markanın son teknoloji ürünü olan 4MOTION özelliğine sahip. Bu yüzden, eski nesillere göre daha hissiyatlı ve dinamik bir yol tutuşu sunuyor. Ayrıca, gücünü her bir tekerleğe akıllı bir şekilde dağıtan Aktif Tork Yönlendirme sistemi de araçta mevcut. Bu teknoloji, virajlarda hızın nasıl korunacağına ilişkin asırlık soruna çok yüksek teknolojili bir çözüm olmakta. Ayrıca bu sistem Golf R’yi, rakiplerinden çok daha farklı ve özel kılmaktadır.

R Performans PaketiYeni Volkswagen Golf Rnin Avantajları

Yeni Golf R’lerinden daha fazla performans isteyenler için Volkswagen, çeşitli özelliklerdeki paket seçeneklerini sunmaktadır. “R Performance” paketi de bu donanımlardan biridir. Hatta en iyisidir. Daha büyük bir rüzgarlık, 19″ jantlar ve iki yeni sürüş özelliği araca eklenmektedir. Ayrıca bu paket sayesinde, Golf R’ın bütün özelliklerine daha rahat ulaşılmaktadır. Araç böylece orijinalliğini bozmadan daha da kişiselleştirilebilmektedir.

Drift Mode

R Performance paketine dahil olan sürüş modlarından biri de Drift modudur. Bu mod sayesinde araç birçok güvenlik özelliğini kısarak, sürücüye maksimum keyfi yaşatmaktadır. Ayrıca Drift modu sayesinde sürücü, kolaylıkla araca yön verebilecek ve keyifli dakikalara sahip olacaktır. Rakip modellerine baktığımız zaman Golf R’nin Drift Moduna sahip olması, rakiplerine göre büyük avantaj sunmaktadır.

En Pratik Spor Arabalardan Biri

Volkswagen Golf R, sahiplerinin alıştığı mükemmel pratikliği hala koruyor. 380 litre bagaj hacmi, konforlu arka koltuklar ve iç yaşam alanının oldukça gündelik araçlara benzemesi, aracın pratikliğini ön plana çıkartıyor. Pek çok açıdan içi normal bir Golf’e çok fazla benziyor. Fakat bu kötü bir şey değil. Nede olsa Golf, günümüze kadar 35 milyonun üzerinde Golf sattı.  bu değer, aracı tüm zamanların en çok satan hatchback’lerinden biri yapıyor. Ayrıca satış rakamları, aracın normal versiyonun başarısını bizlere sunmaktadır. Golf R ise çok sevilen Golf’un özelliklerine sahip olarak avantajı yakalamakta. Sonuç olarak Golf R’ye bakıldığında, neden bu kadar başarılı olduklarını görmek kolay.

Yepyeni Bir Tasarım

Yeni Golf R, standart Mk8 Golf’ü temel alıyor. Bu nedenle normal kardeşiyle aynı dış tasarıma tabi tutuldu. Tasarımcılar, yeni geliştirilmiş performansına uyması için yeni R’ye daha agresif bir duruş ve tasarım katmıştır. Harika bir görünüme sahip ve özellikle opsiyonel Performance paketine dahil edilen ekstra görsel özellikleri ile piyasadaki en iyi hot hatch tasarımlarından biri oluyor. Golf R gittiği her yerde kesinlikle dikkatleri üzerine çekecektir.

Manuel Özelliklere Dikkat Çekiyor

VW, Golf R’ye yeni özellikler ve yetenekler eklemenin yanı sıra önceki modellerdeki sorunları da düzeltmeyi amaçladı.  Eski modelden gelen yaygın bir şikayet, arabayı yanlışlıkla otomatik moda döndürmenin ne kadar kolay olduğuydu. Artık DSG şanzımanın piyasaya sürülmesinden bu yana ilk kez, bir sürücü hareket halindeyken sürüş modlarını değiştirse bile manuel vites değiştirme devreye girecek. Bu yüzden aracın otomatik düzeltmeleri ve sürücüye fazla karışması önlenmektedir. Sonuç olarak Yeni Volkswagen Golf R’nin Avantajları oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Bu özellikler Alman modelini, rakiplerinin ötesine götürüyor.

İkinci El Volkswagen Golf  İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here