Trafik Ortamında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

0
1975

Trafik ortamı, bir şekilde hepimizin dahil olduğu bir ortamdır. Gerek otomobil kullanarak, motosiklet kullanarak, bisiklet kullanarak hiçbirini yapmazsak sokakta yürüdüğümüz zaman yaya olarak bile trafiğin bir parçası oluruz.

Hepimiz için her gün dahil olduğumuz trafik ortamı için belirlenen kuralların hepimiz için geçerli olduğunu unutmayalım ve kurallara sıkı sıkıya uyalım.

Her yıl binlerce insanı kaybettiğimiz trafik kazalarının önüne geçmek bizim elimizde, cezai yaptırımların çekincesi ile değil bir sorumluluk ve vatandaşlık görevi olarak bu kurallara uymamız hem kendimiz hem sevdiklerimiz için çok önem arz ediyor.

1Yaya Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her yayanın en az araçlar kadar trafikte dikkatli olması ve kurallara uyması gerekiyor.

Özellikle yaya yollarını, alt ve üst geçitleri kullanmaları çok önemli bir konudur.

Yayalar unutmasın ki trafikte en dezavantajlı gruptur.

Trafik kazalarında en büyük zararı gören yayalardır.

trafik

Bu bağlamda en önemli konu yayaların kendileri için ayrılmış bölümleri kullanmalarıdır.

2Motosiklet Ve Bisiklet Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

Öncelikle motosiklet ve bisikletler trafiğin bir parçasıdır ve görmezden gelinemez!

Bu ülkemiz trafik koşullarında ihmal edilen bir konu ve motosiklet kullanıcıları tarafından en büyük sorun olarak görülüyor.

Halbuki bu çevreci ve pratik ulaşım araçlarını ülkemizde daha yaygın bir şekilde görebilmek isteriz. Bu bağlamda motosikletler için yollar ve park yerleri gibi standartların oluşturulması çok önemli.

Motosiklet ve bisiklet kullanıcısı olarak, dikkat edilmesi gereken hususların başında;

bütün lambalarının çalıştığından emin olmak, araçlar ile arasındaki takip mesafesini ayarlamak, hız yapmamak ve aralardan geçişlerde dikkatli olmak büyük bir öneme sahip.

Tabi ki ekipmanın eksiksiz olmasını söylememize gerek yoktur.

3Otomobillerin Trafik Konusunda Dikkat Etmesi Gerekenler

Trafik konusunda en dikkatli olması gerekenler, elbette araç kullanıcılarıdır.

Belediye otobüslerinin yanından geçerken yavaşlamalı, köy içlerinde ve dar yolları olan mahallelerden geçerken çocuk ve ya yaya geçmesi ihtimalini her zaman göz önünde bulundurunuz.

Çocuk parkları, yaya geçitleri, hastahane ve devlet kurumları gibi yaya trafiğinin çok olduğu bölgelerde kesinlikle hız yapmamalı ve temkinli olmak gerekiyor.

Motosiklet, bisiklet ve yayalar konusunda ekstra hassasiyet göstermeli ve yol verme konusunda saygılı ve medeni davranışlar göstermek çok önemli bir konu.

Hastane,okul gibi yerlerin yakınından geçerken korna çalmamak, okul çıkış saatlerine denk gelindi ise öğrencilere dikkat etmek çok önemli hususlardan birisidir.

trafik

Şehir içi  ve şehirler arası yolculuklarda hız limitlerinde kalmak, araçları agresif ve dikkatsizce kullanmak , araç içerisinde dikkat dağıtıcı eylemlerde bulunmak trafik ortamını tehlikeye atıp, kazaya sebebiyet vermenin sebeplerindendir.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here