Sinir Bozucu Otomobil Özellikleri – 3

2
2423

Teknolojideki hızlı ilerleme, modern otomobilde hem sürücüler hem de yolcular için yararlı ve hatta bazıları abartılı olan birçok özelliğe yol açmıştır. Ancak bunun diğer tarafında, tamamen sinir bozucu otomobil özellikleri de mevcut! Serimiz kaldığı yerden devam ediyor.

Sinir Bozucu Otomobil Özellikleri Listemizin Devamı

1Açılmayan Arka Camlar

Sıcak bir günde küçük bir arabanın arka koltuğuna geçersiniz ve ‘pencereyi kırarım’ diye düşünürsünüz. Orada bir pencere var, dışını görebiliyorsunuz, ancak görünürde bir pencere kapatma düğmesi hatta manuel bir pencere kolu bile yok. Şoför tarafından gelen gülüşten sonra, arkada sıkışıp kaldığınızı, sıcakta bunalacağınızı ve pencerenin sahte olduğunu fark edersiniz.

Açılmayan pencereler veya sadece yana doğru açılan kelebek camları, çoğu insan için büyük bir hayal kırıklığıdır ve muhtemelen orada memnun olmayacaklardan birinin de  köpekler olduğunu söyleyebilirim.

2Kafa Karıştırıcı Vites Kolları

Otomatik şanzıman gibi basit bir konseptin oldukça basit olduğunu düşünürdünüz, değil mi? Sadece ileri gitmek için drive moduna, geri gitmek için R ve park etmek istediğinizde P ile park edin.

Üreticiler, bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyor ve bazı versiyonlarda park etmek istediğinizde bir düğme sistemi ile işleri daha ilginç hale getirmek istiyorlar. Diğer araç modellerinde, artık fiziksel olarak hareket edecek bir kol gibi bir şey olmadan konsol üzerindeki bir düğmeye basarak vites değiştirirsiniz.

Bazı arabaların garajdan yola nasıl gideceğini anlamak için ise bir diploma gerekir. Piyasadaki pek çok varyasyonla birlikte, sürüşü daha kolay olduğu için otomatik vitesli araç alımının önermesi, manuel kullanmaktan tamamen zıt ve daha zorlu hale gelebilir.

3Küçük Stepne Lastik

Küçük boy yedek lastikler yıllardır ortalıkta ve yine de onlardan nefret ediyoruz. Ağrılı bir başparmak gibi dışarı çıkıyorlar, dar ve genellikle arabanızdaki diğer tekerleklerden farklı bir yüksekliğe sahipler ve saatte 80 km’den fazla veya uzun bir süre bu tekerleklerle gidemezsiniz.

Size bagajda yer kazandırabilirler, ancak sizi beladan kurtaracak bir şeye gerçekten ihtiyacınız olduğunda, normal bir tekerlek ve lastikten daha güven verici bir şey yoktur.

4Hatalı Uydu Navigasyonu

Uydu navigasyonu, sizi gitmek istediğiniz yere düşünmek zorunda kalmadan götürmek için harikadır. Güncel ve doğru olduğu sürece çok güzel bir sistem. Hatalı ve güncel olmayan bir sistem kullanırsanız ve kendinizi daha doğru bir seçenek aramak için telefonunuzu karıştırırken bulacaksınız.

Yollar her zaman değişiyor, bu nedenle tek yönlü caddelerde yanlış yönde gitmekten veya artık kullanıma kapanmış yollardan kaçınmak için uydu navigasyonunuzu düzenli olarak güncellemeniz gerekiyor.

5Boş Düğmeler

Aracınızda boş düğmeler bulmak, açıkça aracınızın tam aksesuarlı versiyonuna sahip olmadığınızı gösterir.

Üreticiler bir model için bir şablon oluşturur ve hangi sürümü üreteceklerine bağlı olarak bu düğmelere ekstra özellikleri ekler. Böylece sahte, boş düğmeler veya size arabanızın full olmadığını hatırlatmaktan başka bir amaca hizmet etmeyen boşluklar ile karşılaşabilirsiniz. Serinin daha üst versiyonunda, bu alanda aslında bir amaca hizmet eden bir şey var.

Sinir bozucu otomobil özellikleri bunlarla sınırlı değil. Serinin devamı ilerleyen günlerde sizlerle olacak.

2. El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. şu stepne lastik kadar iğrenç bir şey yok ya. neden böyle yapıyorlar diyordum alan için olacağı aklıma gelmemişti. bunu takana kadar namusumla çekici çağırırım 😀

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here