SEMA Gran Turismo Awards Kazanan Arabalar… Her yıl Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük satış sonrası ticaret fuarlarından biri olan Las Vegas’taki SEMA fuarı, Gran Turismo Ödülleri’ne ev sahipliği yapmaktadır. Sony Computer Entertainment America LLC, özel otomobil üreticilerine en iyi otomobillerini sergileme fırsatı vererek, bu otomobillerin ikonik Gran Turismo serisindeki oynanabilir araba filosuna eklenme ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca PlayStation oyuncusu tarafından sanal olarak sürülme şansı veriyor.

Gran Turismo serisinin ünlü yaratıcısı ve Polyphony Digital Başkanı Kazunori Yamauchi, 2003 yılından bu yana Gran Turismo Ödüllerinin “Araba özelleştirmesi, tasarımı ve performansı için tutku ve coşku gösteren otomotiv tutkunlarını tanıdığını ve ödüllendirdiğini” söyledi. “SEMA Gran Turismo Awards Kazanan Arabalar” adlı içeriğimizdeki araçların birçoğu bu ödülü kazanarak, PlayStation dünyasında oynanabilir hale geldi.

2005 Yılında AEM S2000SEMA Gran Turismo Awards Kazanan Arabalar

2005’te Gran Turismo Ödülleri’nde Gösterinin En İyisi unvanı verilen bir Formula Drift yarış arabası olarak karşımıza AEM S2000 çıkıyor. Advance Engine Management veya daha yaygın olarak AEM olarak bilinen ekip, S2000’i yanlara gitmek üzere tasarlanmış bir makineye dönüştürdü. Ayrıca AEM S2000, Gran Turismo oyununda en çok tanınan arabalardan biri çünkü sadece harika bir drift arabası değil, aynı zamanda hafif şasisi ve 2,4 litrelik turboşarjlı motoru sayesinde güçlü bir yarış arabasıydı. Son olarak 424 beygirlik gücü, oyun dünyasında bile oldukça eğlenceliydi. Türkiye’de de çok sevilen arabalardan biri olan Honda S2000, oyun severlerin ilgisini çekmektedir.

2018 Yılında Greening Auto Company’nin Ford Maverick ModeliSEMA Gran Turismo Awards Kazanan Arabalar

İşte tipik olarak bir yarış oyununun kadrosunda yer almayan alışılmadık bir araba modeli. Greening Auto Company’nin 1971 Ford Maverick’i dışarıdan tipik bir restore edilmiş American Muscle Car gibi görünmektedir. Ancak arabanın gerçek kimliği, öne doğru baktığımız zaman kaputunun altında yatıyor. Bu araba, Bennett Racing Engines tarafından üretilen ve iki Precision Turbo’nun yardımıyla 1.200 beygir gücü üreten bir 351 Windsor V8 tarafından destekleniyor. Daha da etkileyici olan, muazzam miktarda gücün yalnızca normal pompa gazı kullanılarak elde edilmiş olmasıdır. Gran Turismo ödülünün en son galibi, Gran Turismo 7’nin hala üzerinde çalıştığı, ancak uzun sürmediği için henüz bir GT başlığında yer alacaktır.

2011 Yılında Pozzi Motorsports Camaro RSSEMA Gran Turismo Awards Kazanan Arabalar

2011 yılında, Mary Pozzi’nin Camaro RS’sinin “En İyi Gösteri” ödülünü kazanmasıyla Gran Turismo ödülü ilk kez bir kadın sahibine verildi. Ayarlanmış bir Chevrolet LS2 motoruyla çalışan otomobil 611 beygir gücü üretiyordu. 6 vitesli T56 magnum şanzımanla birleştirilmesi, aracın kimliğini hırçınlaştırıyordu. Mary Pozzi, 2005’ten beri otokros yarışlarında Camaro RS kullanmaktadır. Bu yüzden Pozzi Motorsports Camaro RS, yıllar boyunca aktif bir yarış arabası olarak gelişmeye devam etti.

2004 Yılında HPA Motorsport Stage II R32

HPA Motorsports, Avrupa otomobillerini kişiselleştirmede uzmanlaşmış, Kanada merkezli bir tuning üreticisidir. 2004 yılında, 552 hp dört tekerlekten çekişli bir canavar olan Gran Turismo ödüllü Stage II Volkswagen Golf R32’yi geliştirdiler. HPA, R32’nin 3.2 litrelik V6 motoruna bir çift turbo kitinin takılmasıyla araç bambaşka boyutlara ulaştı. Muazzam güç kazanımlarına rağmen, dış modifikasyonları minimumda tuttular. Böylece sade ama hızlı bir araba modelini, kullanıcıya sundular.

2008 Yılında High End Performance G37

Bu araba, Kazunori Yamauchi’nin 2008 Gran Turismo ödülünün sahibi olarak High End Performance Infiniti G37’yi seçtiğinde dikkatini çekti. Japonya’da satış sonrasın parça üretimi ve tedariki yapan Cusco tarafından geliştirilen Infiniti G37, dış görünümüne hakim olan spoyleri, hava barajları ve kanatlarıyla ciddi bir yarış makinesini andırmaktadır. Gerçek hayatta sahip olması en zor olan arabalardan biri olan Infiniti G37, oyun dünyasında rahatlıkla sahip olunabilmekte.

2010 Yılında Stielow Engineering Red Devil

Stielow Engineering, Red Devil’i 60’lardan 70’lere kadar American Muscle Car gövdesine sahip fakat mekanik yönleri söz konusu olduğunda en son otomotiv teknolojisi ile aşılanmış bir pro-touring tarzı özel otomobil olarak adlandırmaktadır. Bu kombinasyon ona SEMA’daki 2010 Gran Turismo ödüllerinde “En İyi Gösteri” ödülünü kazandırdı. Mark Stielow’un 1969 Camaro’su bir Corvette Z06’da bulunan LS7 motoruyla güçlendirilmiştir. Böylece 745 hp güç üretecek şekilde modifiye edilmiştir. American Muscla Car konsepti, gelişmiş teknolojisi ve son derece dinamik sürüş tarzıyla Red Devil, oyun dünyasına giren en muazzam araba modellerinden biridir.

İkinci El Araba İlanları  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here