Citroen C3 Aircross Test Sürüşü

“Özgür Olma Vakti!” mottosuyla yollara çıkan Citroen C3 Aircross, makyaj operasyonu ile daha dikkat çekici bir forma büründü. 1.2 Litrelik turbo beslemeli benzinli motoru ve EAT6 tam otomatik şanzıman kombinasyonu ile dikkat çeken PSA grubu modellerinden biri olan Citroen C3 Aircross modeli inceleme konuğumuz oldu. Citroen C3 Aircross Test Sürüşü.

TASARIM

Makyaj ile özellikle ön kısımda yeniliklere giden model, motor ve şanzıman özelinde büyük bir değişikliğe gitmemiş. Özellikle B sınıfı SUV modellerinin popülerliğini düşündüğümüz zaman Citroen C3 Aircross modeli iddialı otomobillerden birisi.

Citroen modellerinden alıştığımız kendine has tasarım detayları bu araç içinde kendini gösteriyor. Estetik ve yenilikçi tasarım dili ile kullanıcılarını her zaman şaşırtmayı başaran Citroen, makyajlanan C3 Aircross modeli ile hem heybetli hem de sempatik bir tasarım dilini yakalamış. Yeni Citroen C3 Aircross geometrik desene sahip ön ızgarası, gelişmiş netlik ve güvenlik sunan LED farları ile oldukça dikkat çekiyor.

Pek çok kişiselleştirme seçeneğini opsiyon olarak alabileceğiniz modelde, 6 farklı gövde rengi mevcut. İnceleme aracımızda olduğu gibi SHINE donanım paketi ile araçta 17” inç boyutundaki alaşımlı jantlara sahip olabiliyorsunuz.

ARKA TASARIM

Beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı tavan rengi seçeneği de kişiselleştirme seçenekleri arasında sunuluyor. Aracın üretim platformu aynı olduğu için boyutlarında pek bir değişiklik yok.

Anahtarsız giriş ve çalıştırma SHINE donanım paketinde sunulan bir diğer özellik. Arka kısma baktığımız zaman aracın makyaj öncesi versiyonu ile benzer dinamiklere sahip olduğunu ilk bakışta görebiliyoruz.

Citroen C3 Aircross

BAGAJ

410 litrelik bir bagaj hacmi sunan C3 Aircross modeli, segment standartların da bir yükleme alanı sunabiliyor. İleri geri hareket edebilen arka koltukları sayesinde bagaj alanını daha da genişletmek mümkün oluyor. Bu özellik geniş bagaj alanı isteyen kullanıcılar için oldukça güzel. Arka koltukların katlanmasıyla 1.289 litreye kadar hacim artabiliyor.

ARKA KOLTUK

Koltukları geri aldığınız, yani 420 litrelik bir bagaj alanı sunulan pozisyonda, 4 parmaklık bir diz mesafesi ve panoramik sunroof ile düşünüldüğünde 2 parmaklık bir baş mesafesi de oldukça yeterli bir yaşam alanı sunduğunu görebiliyoruz.

Panoramik cam tavan araç içindeki yaşam alanını oldukça ferah kılarken, arka camlarda sunulan perdeler sürüş konforunu oldukça artırıyor. Özellikle çocuklu aileler için C3 Aircross modeli arka koltuklar açısından tam puan almayı başarıyor demek mümkün. Kol dayama özelliği de olan arka koltukların, artık bardaklık detayını sunmuş olması aracın dikkat çeken detayları arasında sayılabilir.

Orta kısımda oturan yolcu için yeterli bir alan sunulsa da 3 kişilik yolculuklarda konfor seviyeniz biraz sınırlı kalabilir.

Citroen C3 Aircross

KOKPİT

Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği ile yenilik katılan kokpit bölümünde, SHINE donanım seviyesinde karşınıza ilk olarak 9” inç boyutunda bir multimedya ekranı çıkıyor.

Tamamen dokunmatik bir ekran olmasına rağmen, hızlı geçişler yapabileceğiniz fiziksel birkaç tuş var.

Apple Car Play bağlantısı olan multimedya ekranı hassasiyet açısından oldukça yeterli ve fonksiyonel.

Göstergeler önceki versiyon gibi analog olmasına karşın, orta kısımda yer alan 3,5” inç boyutundaki bilgi ekranı artık renkli.

Yol bilgisayarını takip edebileceğiniz bu ekran sürüş esnasında işinizi kolaylaştırıyor.

SHINE donanım paketinde sunulan ADVANCED COMFORT isimli koltuklar, yüksek konfor sunarken virajlı yollarda ise sizi iyi sarmalamayı başarıyor. Opsiyon olarak 3 kademeli koltuk ısıtma özelliği de satın alınabiliyor. Mekanik el freni tasarımı önceki C3 Aircross modeline göre değişiklik gösteren bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

İç mekanda saklama gözleri ve eşyalarını koymak için rahatlıkla yer bulacağınızı söyleyebiliriz. Oldukça işlevsel olan gözler, geniş ve kullanışlı. Ufak tefek eşyalarınız için bol bol eşya gözü araçta mevcut.

Citroen C3 Aircross

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Sürüş özelliklerini anlatmadan aracın motor özellikleri ile alakalı birkaç noktaya değinebiliriz.

Araçta bir dizel bir benzinli olmak üzere 2 farklı motor seçeneği sunuluyor. Test aracımız 1,2 litre hacmine sahip 3 silindirli ve turbo beslemeli bir benzinli motora sahip. Bu motor 130 beygir güç ve 230 Nm tork değerine sahip.

0-100 kilometre hızlanmasını 9,2 saniyede tamamlayan araç, ara hızlanmalarda ve rampa yollarda sizi tedirgin etmiyor ve gerekli sürüş dinamiklerini size sunmayı başarıyor.

Tam ileri 6 oranlı otomatik şanzıman, uzun ömürlülük açısından başarılı olduğu kadar motor ile kombinasyonunu da verimli bir şekilde kullanıyor.

Performans deneyimini maksimum sunma çabası ile yakıt tüketim değerlerini de sizin için optimize etmeyi hedefliyor.

1280 Kilogram ağırlığındaki aracı keyifli bir şekilde yönlendirmenize olanak sağlayan model, viraj yeteneği konusunda ise yeterli sayılabilecek bir performansa sahip.

Yakıt tüketim değerleri ise fabrika verilerinde aracın karma olarak 5,0 litrelik bir tüketim verisine sahip olduğu belirtiliyor.

SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ

Araçta park sensörü ve geri görüş kamerası standart olarak sunulurken, park asistanı ve kör nokta uyarı sistemi almak isterseniz bir opsiyon olarak sunulduğunu bilmeniz gerekiyor. Led farlar da pek çok güvenlik donanımı ile C3 Aircross modeli için standart donanımlardan birisi. Aracı kullanmaya başladığınız anda size ilk hissettirdiği duygu “Konfor” hissi oluyor. Aracın genel anlamda konfor odaklı bir sürüş karakterine sahip olduğunu biz de tanık oluyoruz.

Yerden yüksek oturuş pozisyonu, konfor odaklı tasarlanmış koltukları ve ferah iç hacmi bu deneyimi destekleyen önemli detaylar.

Yüksek hızlara çıktığınız zaman rüzgar sesini hissetmeye başladığınız modelde genel anlamda süspansiyon ve yalıtım unsurları üzerine çalışılmış ve sınıf standartlarında yeterli bir deneyim sunuyor.

Viraj kabiliyeti konusunda da aynı şekilde aracın bir aile otomobili olduğunu düşünürsek, yeterli bir performansa sahip.

FİYATLAR

1,2 litrelik PureTech motora sahip benzinli versiyon ve 1,5 litrelik BlueHDI turbo beslemeli dizel motor ünitesi ile 2 farklı motor seçeneğine sahip araç, FEEL, FEEL BOLD ve SHINE isimli 3 farklı donanım seçeneği ile satışa sunuluyor.

Pek çok farklı opsiyon seçeneğinin de olduğu araç, en baz donanım olan FEEL ve 1,2 litrelik benzinli motor ile 265.000 TL fiyat ile kullanıcısına ulaşıyor.

En pahalı donanım ise 1,5 litrelik dizel motor ve SHINE donanım paketi ile 378.000 TL bandına kadar yükseliyor.

Sıfır KM Citroen C3 Aircross Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here