2020 Kia Picanto 1.0 AMT Detaylı İnceleme

0
8132
kia picanto test sürüşü

Yeni Kia Picanto giriş sınıfında yer alan bir otomobil olmasına rağmen bunun arkasına sığınmıyor ve olduğundan çok daha fazlasını sunuyor. Özellikle ilk otomobil sahibi olacaklara göz kırpıyor.

Kia Picanto Tasarım Özellikleri

Yeni Kia Picanto yeni otomobil sahibi olacaklar ya da trafikte ve park bulma konusunda bunalanlar için son derece iyi bir seçenek. Bu otomobilden önce uzun bir süre bir önceki kasa Nissan Micra modelini kullanmıştım. Bildiğiniz gibi Micra yenileninde diğer küçük sınıf HB modellere benzedi ve ortaya bu tip bir sınıfta araç arayanlar için bir boşluk çıktı. İşte yeni Kia Picanto, Micra’nın bıraktığı boşluğu doldurmak için tasarımıyla da çok iddialı. Öncelikle onu feminen ya da erkeksi diye adlandırabileceğim bir tasarımı yok.

İddialı renk seçeneğiyle yollarda dikkatleri üzerine çekmeyi de başarıyor. Kısa ön tasarımına rağmen bu bölümde kullanılan büyük detaylar sayesinde olduğundan daha büyük görünmeyi başarıyor. Büyük farlar ve tamponun içine gömülmüş havalandırma ızgarası bunu başarmasında çok önemli bir rol oynuyor. Profil görünümünde de akıcı hatlara sahip ve bu bölümde herkesin yaşam alanına rahatlıkla binip inebileceği kapılarıyla aile otomobili olacağını izlenimini de uyandırıyor. Arka tasarımda da yeni büyük stop lamları ve büyük tampon tasarımıyla boyutlarından daha büyük bir araç olduğu izlenimi yaratıyor.

Kia Picanto İç Mekan Özellikleri

Bu hissi uzun bir süre Nissan Micra modelini kullanırken yaşamıştım. Küçük boyutlara sahip olan bir araç olmasına rağmen son derece geniş bir yaşam alanı vardı. Aynı hissi Kia Picanto modelinde de yaşadım. Boyutlarından beklenmeyecek kadar başarılı bir yaşam alanı genişliği sunuyor. Tasarımcılar küçük bir araçtan beklenmeyecek kadar geniş bir yaşam alanı ortaya çıkarmış. Ön tarafta bulunanlar elbette arkada olanlardan daha şanslı. Alışkın olduğumuz omuz mesafesini genişliği nedeniyle sunamıyor olsa bile uzun süreli yolculuklar sırasında bile rahat ettirmeyi başardı.

Arka taraftaysa boyu 1.70 metre olanların rahat ettiği bir alan var. Bunun üzerinde bir boya sahip olanlar büyük sıkıntılar yaşamıyor ama diz mesafesi sorun olabiliyor. Bu verilerle yaşam alanı genişliği konusunda da ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir otomobil olduğunu benim için ispatladı. Yaşam alanında yine kendisinden beklenmeyecek kadar çok eşya kullanım alanı bulunuyor. Burada özellikle bir not düşmek istiyorum: Hayatımda kullandığın en iyi bardak tutuculardan ikisi bu araçta karşıma çıktı. Kullanılan malzeme kalitesi fiyatıyla bağlantılı olarak çok başarılı değil. Ancak iyi tasarım bunları da arka plana atmanızı sağlıyor.

Kia Picanto Motor Özellikleri

Kia Picanto’nun motor kaputunun altında bir tane ünite görev yapıyor. Verilere baktığım zaman son derece çelimsiz olacağını düşünmüştüm. 1.0 litrelik benzinli ünite 67 beygir güç ve 98 Nm tork üretiyor. 67 beygir güç 5500 d/d’de kullanıma sunulurken, 98 Nm tork 3750 d/d’de geliyor. Yani bu şu anlama geliyor, bu devirlerin altında olduğunuz zaman sizi günlük trafik şartlarında yetecek bir performans bekliyor. Ancak önünüzde trafik biraz hızlı akmaya başladığında bu devirlere çıkarak maksimum değerlere ulaşmanız gerekiyor.

Bu motora Yeni Kia Picanto modelinde 5 ileri AMT otomatikleştirilmiş manuel şanzıman eşlik ediyor. Şanzıman bir otomatik şanzımandan beklenenleri zorlanmadan yerine getiriyor. Performans istendiğinde bu tip şanzımanların tamamında olduğunu gibi biraz sarsıntılı vites değişimleri yaşanıyor. Uzun yol kullanımlarındaysa otomatik şanzımanın çalışma karakteri son derece iyi. Kalabalık trafik şartlarında yaptığım testlerde şanzıman benim için önemli bir sorun olmadı. Ancak bu tip şanzımanları daha önce kullanmış olmamın artısını yaşadım. Açıklanan fabrika verilerine göre Yeni Kia Picanto bu kombinasyonla 0-100 km/s hızlanmasını 17.2 saniyede tamamlarken, son hızı 159 km/s olarak açıklanıyor. Söz konusu yakıt tüketimi olduğunda 100 kilometre uzunluğunda karma yol şartlarında 6.5 litrelik tüketimle dolaştım. Trafiği açık bulduğu yerlerdeki tüketimi 5 litre seviyelerine hiç zorlanmadan indi. Ancak çok kalabalık trafikte uzun süre kalırsanız bu veri 8 litre civarına çıkabiliyor.

Yeni Kia Picanto

Kia Picanto Konfor ve Yol tutuş Özellikleri

Yeni Kia Picanto yol konforu konusunda aile kullanımlarına zorlanmadan yanıt verecek bir karaktere sahip. Dört kişi yaptığımız uzun süreli ve kalabalık trafikli sürüşler sırasında yol konforu açısından rahatsız edici bir sıkıntı yaşamadık. Kasis ve çukur geçişleri sırasında gerektiği gibi yavaş olursanız bunların üstesinden yaşam alanını rahatsız etmeden geliyor. Ama hızınız yüksekse yaşam alanında bulunan herkesin rahatsız olacağı bir durum ortaya çıkıyor. Burada da fiyat ve performans açısından baktığımda ona ödediğim bedelden fazlasını aldığımı düşündüm.

Yol tutuş konusunda onu bir viraj ustası gibi kullanmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Yol hızlarında yaptığım tüm sürüşler sırasında izine sadık kaldı ve beni memnun edecek sonuçlara imza attı. Burada direksiyon simidinin ve yönlendirme kabiliyetinin biraz daha iyi olmasını bekledim. Çok küçük direksiyon hareketlerine bile beklediğimden daha sert tepkiler verdiği anlar oldu. En çok merak ettiğim konulardan birisi bagaj hacmi ve kullanışlılığıydı. 255 litre yani 3 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayan bir bagaj hacmine sahip. Yükleme ağzı geniş ve bagajın kullanımı rahat. Zaman zaman büyük eşyaları taşımam gerekecek diyorsanız koltukları yatırdığınız zaman 1010 litrelik bir bagaj hacmine sahip oluyorsunuz.

Kia Picanto Güvenlik Özellikleri

Kia Picanto 2017 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı. Bu testten güvenlik yardımcılarıyla birlikte bu sınıfta bir araç için son derece iyi bir sonuç olan 4 yıldız alarak ayrıldı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 87, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 64, yaya güvenliğinden yüzde 54 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 47 aldı.

Yeni Kia Picanto Yorumları

Murat Tosun Yeni Kia Picanto test sürüşünün ardından şunları söyledi: Bu otomobili test ederken onu tüm kriterlerde fiyat performans sonucuna göre değerlendirdim. Günümüz otomobil fiyatlarına göz önüne aldığım zaman bu etiketle ön planda olmayı hak eden bir otomobil olduğunu düşündüm. Yeni Kia Picanto yeni otomobil sahibi olacaklar ya da trafikte ve park bulma konusunda bunalanlar için son derece iyi bir seçenek.

Yeni Kia Picanto Fiyat Özellikleri

Buradaki değerlendirmeyi sıfır otomobil sahibi olmak isteyenlerin gözünden değerlendirmek gerekiyor. Günümüz fiyatlarının ulaştığı yüksek rakamların olduğu günümüzde küçük aileler için çok iyi bir seçenek olan Yeni Kia Picanto 162 bin 900 TL etiketle satılıyor. Bir üst donanıma çıkıldığındaysa fiyat 166 bin 900 TL oluyor. Sıfır otomobil sahibi olmak isteyenler için günümüz fiyatlarına göre en iyi seçeneklerden biri. Euro kurundaki düşüş onun fiyatını daha uyguna indirebilir.

kia picanto fiyat

Yeni Kia Picanto Teknik Özellikleri

Motor: 1.0 lt /Motor Hacmi: 998 cc / Silindir Adedi: 3 /Maksimum Güç: 67 HP / Maksimum Tork: 98 Nm

Yeni Kia Picanto Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 17.2 sn / Maksimum Hız: 159 km/s

Yeni Kia Picanto Frenleri

Ön: Hava Soğutmalı Disk /Arka: Kampana

Yeni Kia Picanto Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 5.3 lt/100 km/ Şehir Dışı: 4.3 lt/100 km /Karma: 4.7 lt/100 km / Test: 6.5 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 107 gr/km

Yeni Kia Picanto Boyutlar

Uzunluk: 3595 mm /Genişlik: 1595 mm /Yükseklik: 1485 mm /Dingil Mesafesi: 2400 mm

Yeni Kia Picanto Bagaj Kapasitesi

255 lt / Yakıt Depo Kapasitesi: 35 lt / Boş Ağırlık: 906 kg Lastik Boyutu: 185 / 55 R15

İkinci El Kia Picanto Fiyatları

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here