Tasarım

VW Polo makyajlanırken büyük bir değişime uğramamış. Ancak Polo BlueGT, ailenin diğer üyelerinden bazı eklentilerle farklılaşıyor. Farlardaki LED gündüz eklentileri ön bölümde dikkat çekiyor. İki şeritli radyatör ızgarasının köşesinde ise ‘GT’ logosu yer alıyor. Bu GTI modeline gönderme niteliğinde.

polo bluegt

Yandan incelendiğinde aracın kübik yapısı dikkat çekiyor. Aynalar BlueGT modeline has bir şekilde siyah lake kaplamaya sahip. BlueGT modelinde 17 inçlik Montani ismi verilen alaşım jantlar kullanılıyor. Arka kısımda diğer Polo modellerinden farklı olarak çift egzoz çıkışı göze çarpıyor. Yine GT logosu bagaj kapağında kullanılmış.

İç Mekan

polo bluegt 1

İç mekana geçtiğimizde malzeme kalitesinin sınıf standartlarından bir nebze daha iyi olduğunu görüyoruz. BlueGT modelinin ailenin en sportifi olduğu düşünüldüğünde iç mekanda farklı aksesuarlar bekleniyor. Ancak bunlar direksiyon simidindeki GT yazısı ile sınırlı. Hatta diğer serilerde sunulan dijital klima yerine Polo BlueGT ‘de manuel ayarlı bir klima sistemi kullanılıyor. VW’nin donanım anlayışını çözmek gerçekten zor. Orta konsola dijital bir ekran konumlandırılmış. 5 inçlik bu ekran biraz küçük kalmış ama çözünürlüğü yeterli. İç mekanda göz konusunda Polo bonkör davranmış. Vites kolunun önündeki iki bardaklığın arkasında da büyük bir alan bulunuyor. Ayrıca kapı cepleri de geniş ve kullanışlı. Ön ve arkada sunulan diz ve baş mesafesinde değişim yok. VW Polo BlueGT ailenin diğer üyeleri gibi 280 litre bagaj hacmine sahip.

Motor

polo bluegt

Yeni Polo GTI’ın 1.8 litrelik motorunun yüksek vergisi sebebiyle Türkiye’ye ithal edilmiyor oluşu karşısında GTI hayranlarını memnun edecek tek seçenek olarak kalan Polo BlueGT’de 1.4 litre turbo beslemeli bir motor görev yapıyor. ACT teknolojisine sahip model sakin kullanımlarda 2 silindiri kapatma özelliğine sahip. Motor 5000 d/d’de 150 PS güç, 1500 ile 3000 d/d arasında 250 Nm tork üretiyor. Motorun gücü 7 kademeli çift kavrama teknolojisine sahip DSG şanzımanla ön lastiklere iletiliyor. Fabrika verilerine göre aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 7.8 saniye sürüyor. Yerini aldığı eski Polo GTI ise aynı hıza 6.9 saniyede ulaşıyordu. ACT teknolojisinin de etkisi ile yeterli ekonomiyi sunan aracın fabrika verilerini göre karma tüketim ortalaması 4.7 litre. Bizim test ortalamamız ise 7 litre dolaylarındaydı. Ancak unutmayın eğer aracın ateşine kendiniz kaptırırsanız 10 litreden aşağı tüketim yakalamak güç.

Güvenlik

polo bluegt

Volkswagen Polo, beşinci jenerasyonu ile girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. Polo’da sürücü ve yolcu hava yastığı standart olarak sunuluyor. Makyajlı modelinse ayrı bir katılımı bulunmuyor.

Konfor & Yol Tutuş

polo bluegt

Polo BlueGT modelinde 15 mm alçaltılmış spor süspansiyonlar sunuluyor. Bu süspansiyonlar dar yanaklı lastiklerle birleştiğinde konfor anlamında aracın bayağı güç kaybettiği görülüyor. Özellikle bozuk zeminlerde sarsıntı iç mekana fazlasıyla yansıyor. Ancak aracın yol tutuşu başarılı. Viraj çıkışlarındaysa gaz pedalını doğru kullanmazsanız belirgin bir kafadan kayma yaşanıyor. Ayrıca yüksek hızlarda yapılan ani frenlerde belirgin bir izinden sapma görülüyor. Direksiyon sisteminin tepkileri ve hissi ise başarılı.

2.El Satılık Polo BlueGT Modelleri

Teknik Özellik

Motor: 1.4 TSI                           
Motor Hacmi: 1395 cc                           
Silindir Adedi: 4                           
Maksimum Güç: 150 PS – 5000 d/d                           
Maksimum Tork: 250 Nm – 1500 d/d                           
                   PERFORMANS
                   0-100 km/s Hızlanma 7.8 sn
                   Maksimum Hız: 220 km/s
                                                                      
                   FRENLER
                   Ön: Disk
                   Arka: Disk
                                                                       
                   YAKIT TÜRÜ Benzin
                   YAKIT TÜKETİMİ
                   Şehir İçi: 5,8 lt
                   Şehir Dışı: 4,1 lt
                   Karma: 4,7 lt
                   Test: 7 lt
                   CO2 Emisyonu 108 gr/km
                   BOYUTLAR
                   Uzunluk: 3972 mm
                   Genişlik: 1682 mm
                   Yükseklik: 1453 mm
                   Dingil Mesafesi: 2470 mm
                   Bagaj Hacmi: 280 lt
                   Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
                   Boş Ağırlık: 1238 kg
                   Lastik Boyutu: 215/40 R17

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here