2018 Opel Insıgnia Grand Sport 1.6 lt 136 HP AT6 Detaylı İnceleme

3
16721

Murat Tosun Opel Insıgnia Grand Sport 1.6 lt 136 HP AT6 test sürüşü yaptı. Opel İnsignia Grand Sport hakkında tüm detaylar…

Gerçek Bir Amiral Gemisi: Opel Insignia

Opel Insıgnia Grand Sport 1.6 lt 136 HP AT6 bu sınıftan beklediğimiz ne varsa veren bir araç oldu. Tüm özellikleri başarılı ve gördüğü ilgiyi daha yükseklerde taçlandırması lazım.

Opel Insıgnia Grand Sport Tasarım Yenilikleri

Opel İnsigniaOpel bu sınıfta her zaman iddialı olmuş olan bir marka. Heybetli, dikkat çekici ve albenisi yüksek araçlarda her zaman ilgi odağı olmayı başardı. Opel Insıgnia dinamik tasarım formuyla Amiral Gemisi dediğimiz sınıfta çok daha iyi yerlerde olmayı hak eden bir otomobil.

Insignia Opel’in en iddialı çizgilere sahip otomobili. Önden arkaya bakıldığında oldukça iri bir otomobil olduğu belli olan Insignia, büyük farları, büyük ızgarası ve geniş çamurlukları ile dikkat çekiyor. Aracın arka tasarımında ise farlarla uyumlu büyük stoplar fark ediliyor. Sportif hatların verdiği tat bakışların onun üzerinden çekilmemesini rahat bir şekilde sağlıyor.

Tasarımla ilgili en önemli sıkıntı Liftback formunda olması. Ülkemizde bu tip kısa arka tasarımlı araçlar nedendir bilmiyoruz çok sevilmedi. Bu sınıfta arkası uzun ve dinamik yapıyı bu şekilde devam ettiren tasarımlar ön plana çıkıyor. Profilden bakıldığında  da oldukça dinamik görünen Insignia bu özelliği sayesinde açık bir şekilde Türkiye’deki sedan müşterilerini kaybediyor. Arka tasarım büyük aydınlatma elemanları ve iddialı görünen spoyler ile dikkat çekici. Bu bölümden bakıldığında da son derece güçlü görünüyor.

Sıfır km Opel İnsignia fiyat listesi için buraya tıklayın!

Yeni İnsignia İç Mekan Özellikleri

Seviyoruz, gerçekten onun tıpkı dış tasarımında olduğu gibi yaşam alanında da dinamik olan tasarım detaylarını seviyoruz. Ancak iş satın almaya geldiği zaman dinamikliğin çok fazla ön planda olduğunu düşünüyor ve konfor konusunda kararsız kalarak satın almaktan vazgeçebiliyoruz.

Opel Insignia iç mekan genişliği konusunda ilk neslinde eleştirilen bir modeldi. Özelikle aracın büyük boyutlarına rağmen arka koltuktaki diz mesafesi ve yükleme alanı rakiplerinden geri kalıyordu. Yeni modelde ise Opel bu iki alanda da iyileştirmeler yapmış ve sonuçta da 2829 mm’lik dingil mesafesi sayesinde oldukça geniş bir arka koltuk ve 490 litrelik bagaj alanı elde edilmiş. Bagaj hacmi koltukların katlanmasıyla birlikte 1450 litreye kadar yükseltilebiliyor.

Ortada konumlandırılan dokunmatik ekrandan araçla ilgili pek çok bilgiye ulaşmak mümkün. Sistemin çalışma hızı ve kapasitesi de yerini aldığı üniteye göre yüksek. Kullanılan malzeme kalitesinde artış görülürken işçilik de bazı noktalar dışında gelişim göstermiş. Opsiyonel olarak alınabilen masaj fonksiyonlu ön koltuklarla özellikle trafikte büyük konfor sunan Insignia’nın iç mekanı ilk nesline göre büyük gelişim göstermiş. Karanlık yapıdan kurtulması için test aracında olduğu gibi açık renkli koltuklar ve yaşam alanını dolaşan krom detaylar son derece başarılı.

2.el Opel İnsignia fiyat listesi için buraya tıklayın!

Opel Insıgnia Grand Spor Motor Özellikleri

Tüketicilerin daha çok tercih ettiği dizel-otomatik kombinasyonlu versiyonu olan Insignia’nun bu motoru daha önce de kullanılıyordu. 136 HP güç üreten 1.6 litrelik motor 6 ileri oranlı otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Insignia bu kombinasyonla 100 km’de fabrika verisi ortalama 5.5 lt yakıt tüketiyor.

Reel kullanımlarda ise bu rakam 6.5 lt seviyesine yükseliyor. Hiç fena bir sonuç değil. Alt devirlerde hızlanma isteği konusunda biraz ağırkanlı olan motor, turbonun devreye girmesiyle ihtiyaç duyulan gücü sorunsuz sunuyor. Bunun en önemli nedeni 320 Nm’lik torkun 2000 d/d’den itibaren kullanıma sunuluyor olması. Bu değerin en azından 1750 d/d gibi biraz daha alt devirlere çekilmesi gerekiyor. Vites geçişlerinde motorla şanzımanın uyumunun yüksek olması sayesinde kullanım esnasında sürücüye sağlanan konfor da artıyor.

Ara hızlanma testlerimiz sırasında ortaya koyduğu performansı beğendik. Bu kombinasyonla önden çekiş olarak satın alınabilen araç dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınmak istendiğinde 2.0 litrelik motora çıkmayı gerektiriyor. Bu durumda vergi sisteminden dolayı fiyat çok yüksek seviyelere bir anda sıçrıyor. Motor ile ilgili küçük bir not daha vermemiz gerekirse, ilk çalıştırmalarda biraz sarsıntılı ve gürültülü olan motor ısınmasıyla birlikte bu olumsuzluklardan kurtuluyor.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Aracın ağırlık merkezinin eskisine göre değişmesi sürüş esnasında hemen fark ediliyor. Direkt direksiyon sistemiyle donatılan Insignia sürücüden gelen istekleri hemen yola aktarabiliyor. Farklı sürüş modlarıyla donatılan otomobil bu sayede kullanıcısına farklı kimlikler de sunabiliyor. Kullanım sırasında konfordan ödün vermeyen bir karakteri var aslında ama bazı önemli rakipleri arasında daha sert bir sürüş karakteri sergiliyor.

Aracın daha dinamik şasisi sayesinde kullanım özellikleri sınıfının en sportiflerinden birisi haline gelmiş. Özellikle virajlardaki performans artışını ilk anda hissediyorsunuz. Daha önceki modelde virajlardaki hissiz sürüş yeni modelde yerini çok daha canlı bir karaktere terk ettiği için ister istemez gaz pedalına da daha fazla basıyorsunuz. Neyse ki tüketim cep dostu olmayı başarıyor da ekonomik karakter elden gitmiyor. Elbette burada limitleri aşmaktan söz etmediğimizi de hatırlatalım. Geliştirilen yürüyen aksamda sportiflik ön planda tutulurken konfor odaklı ayarlara da yer verilmiş. Arka koltukta yaşam alanı ile artan konfor kısa ancak sert tümseklerden geçişlerde iç mekana yansıyan vuruntular nedeniyle azalsa da öncüsünden daha iyi.

Güvenlik Özellikleri

Opel Insignia 2017 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı ve bu testten 5 yıldız alarak ayrılmasının yanında iyi puanlarda kazandı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 93, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yaya güvenliğinden yüzde 78 ve son olarak Güvenlik Yardımcısı’ndan yüzde 69 aldı.

Opel Insıgnia Grand Sport Otomatik Yorumları

Murat Tosun’un Opel Insıgnia yorumları şöyle: Opel Insignia sınıfında çok fazla öne çıkan bir model olamamıştı. Ancak yeni neslinde dinamik sürüş karakterinin de etkisiyle rakiplerinin pek çoğundan daha fazla sürüş keyfi sunan bir otomobil olmuş. Ekonomik dizel motoru ve konforlu otomatik şanzımanıyla da albenisi artan Insignia daha iyi satış rakamlarına ulaşma konusunda sıkıntı yaşamayacak bir Amiral Gemisi.

Opel Insıgnia Grand Sport Fiyat

Opel Insignia, ülkemizde 1.6 litre dizel motor manuel ve otomatik şanzımanla satın alınabiliyor. Bir diğer alternatif olan 2.0 litrelik 4×4 ünite ise 450 bin TL gibi fiyat etiketi nedeniyle tercih edilmiyor. En çok tercih edilen versiyon olan dizel otomatik seçeneğinde fiyat 170 bin 900 TL’den başlıyor ve 265 bin TL’ye kadar yükseliyor. 1.5 litre 165 HP otomatik şanzımanlı benzinli versiyonun başlangıç fiyatı ise 163 bin TL. Yeni WLTP Emisyon normlarına uygun EURO 6.2 standartlarındaki araçlar arasında fiyatına baktığımız zaman dizel otomatik versiyon 173 bin 900 TL’ye satın alınabiliyor.

Opel Insıgnia Grand Sport 1.6 lt 136 HP AT6 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.6 lt
  • Motor Hacmi: 1598 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 136 HP
  • Maksimum Tork: 320 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.9 sn
  • Maksimum Hız: 205 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 7.0 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.6 lt/100 km
  • Karma: 5.5 lt/100 km
  • Test: 6.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 144 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4897 mm
  • Genişlik: 1941 mm
  • Yükseklik: 1455 mm
  • Dingil Mesafesi: 2829 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 490 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 62 lt
  • Boş Ağırlık: 1447 kg
  • Lastik Boyutu: 225/55 R17

3 YORUMLAR

  1. araç güzel ama şanzıman çok hantal. hala bir adım ileriye gidemediler bu konuda. motor çok ekonomik değil. reel şehir içi kullanımda benzinli motorlardan hiç farkı yok. konfor sürüş dinamiği güzel olsada 2.elde ne kazandırır ne kaybettirir şüpheli ki geçmişi hiç iyi değil..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here