Opel GTC, son nesil Astra’nın üç kapılı bir versiyonunu temel alıyor. Ancak Opel, GTC’nin hemen hemen her yerinde oynamalar yaptı. Oyulmuş hatları ve yüksek ayarlanmış arka ucu ile kesinlikle beş kapılı standart hatchback’ten farklı duruyor. GTC, Volkswagen Scirocco ve Renault Megane coupe gibi otomobilleri rakip görüyor. Ayrıca rekabet etmesine yardımcı olmak için daha çarpıcı hale getirilen sadece görünüşü değil. Standart Astra’dan ciddi anlamda çok güçlü.

gtc

Yol tutuşunu iyileştirmeye yardımcı olmak için Insignia VXR’den ödünç alınan özel bir süspansiyon kurulumuna sahiptir. Yolda çok fazla yol tutuşu ve yol tutuş dengesi var.

İki benzinli ve iki dizel olmak üzere dört motor sunuluyor. Bunlardan üçü daha düşük emisyonlara yardımcı olmak için standart olarak stop-start ile geliyor. Ancak daha az parayla benzer güçler sunan daha yeni arabalar var. SEAT Leon FR , standart Leon’un daha sportif bir versiyonu olması bakımından GTC’ye benzer bir formül izler. Kia’da, Pro_cee’d GT ile aynı şeyi yaptı

gtc

Görünümünün yanı sıra GTC’nin sürüş dinamiği de Astra’ya göre iyileştirildi.

Opel, GTC’yi özellikle Avrupa yollarına uyacak şekilde ayarlamak için zaman harcadı. Sonuçlar gerçekten hissedilebilir. Sürüş sert olmasına rağmen, asla rahatsız edici değil. Performans ve konfora odaklanma arasında, hiçbirinden ödün verilmemiş gibi görünen güzel bir denge var. Ancak isteğe bağlı FlexRide amortisör sistemi spor moduna ayarlandığında işleri iyileştirir.

gtc
Opel Astra J OPC

GTC, Renault Megane coupe kadar başarılı veya SEAT Leon FR kadar eğlenceli değil. Ancak yine de iyi bir performans sergiliyor.

Coupe benzeri tavana rağmen arkadaki boşluk çok etkileyicidir. En büyük yolcular için bile yeterli baş ve diz mesafesi vardır. Ayrıca geniş arka kısım, bagaj alanından fedakarlık edildiği anlamına gelmiyor.

380 litrelik bir kapasiteye sahip olan GTC’nin bagajı, VW Scirocco’nun bagajından çok daha büyük ve koltuklar yatırıldığında bu sayı 1165 litreye çıkıyor. Ancak GTC kesinlikle şık bir üç kapılı için beklediğinizden daha geniş ve rakiplerinden daha pratiktir.

İKİNCİ EL ASTRA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here