Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon İncelemesi

0
26049
Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon incelemesi

Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon incelemesi arayanlar için detaylı bir çalışma yaptık. Aracın teknik özelliklerine ve fiyatına ayrıca yeni Megane Sedan yorumlarına baktık. 

2018’in en çok satan arabası…Bu yorumu yapmak için biraz erken aslında ama geçen ayın ODD verilerine göre bu yılın en çok satan arabası Megane Sedan. Zaten marka, daha geçen yıldan başlamıştı yeni Megane sedan çok dikkat çekecek demeye. Haklı da çıktılar. 2017’nin en çok satan arabası da Fiat Egea Sedan olmuştu. Henüz yıl bitmedi ama bu yıl da bu ikisinden biri liderliği alacak gibi görünüyor.

Renault Megane 

Renault Megane Sedan 2018 modeli, elde ettiği satış başarısında en iyi arabayı yapmanın değil en iyi fiyat& performans dengesini kurmanın ekmeğini yiyor. Zira, Türk tüketiciyi çekecek tüm özellikleri üzerinde toplamayı başarmış bir otomobil olmuş. Bir kere Renault markasını severiz hatta bu konuda geçmişte Renault ile Bağımız Çok adlı bir makale yazmıştık…Diğer yandan koca bagajlı bir ağır abi var karşımızda. “Türkler, sedan sever” kuramı da doğrulanıyor zaten bir kez daha. Diğer yandan dizel motor, yeterli güç ve ulaşılabilir fiyat da bir araya gelince aracın satış optimizasyonu başarılı oluyor. Peki, yeni Megane Sedan nasıl bir otomobil? Teknik veriler onun için ne diyor? Renault Megane Sedan 1.6 kullanıcı yorumları nasıl? Detaylara bakalım…

2. El Megane fiyat listesi burada!

Renault Megane Sedan 1.6 Hakkında

Renault Megane Sedan

Büyük bagaj hacmi, güçlü ama ekonomik motorla ulaşılabilir sıfır araba fiyatı beklentilerini karşılayan Renault Megane Sedan 1.6, 30 bin TL’lik bir ekleme ile Icon yani Renault’un en üst donanım paketini de veriyor. Bugün, sıfır km Renault Megane Sedan 1.6 fiyatı 108 bin TL’den başlıyor. Araca biraz donanım katınca da 125 ile 130 bin arasında bir sıfır km Renault Megane Sedan 1.6 fiyatı çıkıyor ortaya. Eğer Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon fiyatını merak ediyorsanız; Sıfır km Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon fiyatı 131 bin TL

Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Otomobilin içine baktığımızda panaromik cam tavan, deri döşeme, 8,7 inçlik ekran, Head-up display sistemi dikkat çekiyor. Malzeme ve işçilik kalitesi de sınıfının üstünde. 

Renault Megane Sedan Kokpit Özellikleri

Renault Megane Sedan kokpit

Kokpitte 8,7 inç dokunmatik ekran sunuluyor. Ekranın tepkileri çok hızlı ve çözünürlüğü de sınıfının en iyilerinden. Head-up display sistemi ise hız ve navigasyon gibi verileri gözünüzü yoldan ayırmadan takip etmenizi sağlıyor. 

Renault Megane Sedan Bagaj Özellikleri

Sedan karoserde tüketiciye 2 farklı bagaj hacmi sunuluyor. Yani yeni Megane Sedanın 2 bagajı var!Burada 2. bagaj opsiyonel zira, yedek lastik almazsanız 550 litrelik bir alana sahip oluyorsunuz. Ancak bu opsiyonu kullanmamayı tercih ederseniz Renault Megane Sedan bagaj hacmi 503 litre. 

Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon Motor Özellikleri

Renault Megane Sedan

Konu motor olunca da Megane Sedan, beklentileri karşılayan bir araç sunuyor. 

Motor tipi ve konumu: Sıralı/ turbo/ önde/enlemesine

Silindir / Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1598cc

Maksimum Güç: 96kW/130HP 4000d/d.

Maksimum Tork: 320Nm 1750 d/d

Megane Sedan Hızlanma Verileri

Megane Sedan ne kadar hızlı baktık!

Maksimum hız: 201km/s.

0-50km/s hızlanma: 3,7 saniye

0-80km/s hızlanma: 7,4 saniye

0-100km/s hızlanma: 10,7 saniye

0-120km/s hızlanma: 15,9 saniye

0-130km/s hızlanma: 18,8 saniye

0-400m hızlanma: 17,7 saniye

Renault Megane Sedan 1.6 Ne Kadar Yakar?

Renault Megane Sedan

Dizel Megane Sedan yakıt tüketimi ortalaması 5,0 litre. Megane Sedan yakıt deposu 49 litre. 

Megane Sedan Boyutlar

Yeni Megane Sedan boyutlar konusunda bonkör bir sedan olarak tasarlanmış. Detaylar şöyle:

Uzunluk: 4632mm

Genişlik: 1841mm

Yükseklik: 1443mm

Dingil Mesafesi: 2711mm

Boş Ağırlık: 1501kg

Özetle; Yeni Renault Megane Sedan 1.6 dCi Icon,  manuel şanzıman kombinasyonunda başarılı yakıt tüketimi ekonomisi sunarken bagaj hacmi ve geniş oturma alanı büyük konfor. 108bin TL’den başlayan Megane sedan sıfır fiyatı da çok cazip.    

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here