2017’de En Çok Hangi Araç Satıldı?

0
8317

2017’nin en çok satılan arabası hangisi mevzusu biraz dallandı budaklandı gibi. Biz de geçtiğimiz aylarda 2017’nin en çok satan modeli gibi haberler yaptık. Ancak bu konuda öyle bir bilgi kirliliği oluştu ki, en çok Renault mu sattı, Fiat mı, Ford mu biraz kafalar karıştı. Söz konusu karışıklığın nedeni ise aslında en çok satılan araba hangisi sorusuna yaklaşımımız. Çünkü en çok satan araç denilince; otomobil bazında mı, marka bazında mı, model bazında mı, satış rakamı bir önceki yıla göre en çok artan mı gibi sorularla kategorize edilmiş bir yanıt gerekiyor. Peki, gerekli kategorizasyonu yaptık…

Renault ve Fiat tartışmasının odağında bir yanlış anlaşılma var. Zira, biri marka olarak diğeri de otomobil özelinde pazarda lider oldu.

En Çok Satılan Araç Markası Renault!

Öncelikle konuya marka bazında bakalım. Otomobil, ticari araç ayırımı yapmaksızın rakamları incelediğimizde 2017’de ODD verilerine göre en çok Renault marka araç satıldı. Eee… Renault ile duygusal bağımız çok! Geçtiğimiz yıl, 130.276 adet Renault marka motorlu araç satışı yapılmış.

En Çok Satılan Otomobil Markası Hangisi?

Konu otomobil olunca yani hafifi ticari, ticari gibi kategorileri çıkarıp sadece binek araçlara bakında Renault marka olarak yine pazar lideri oluyor. 2017 yılında Türkiye’de en çok satılan otomobil markası Renault oldu. Renault Megan Sedan modeli, Renault Clio HB modeli, Renault Symbol modelinin bunda büyük payı var elbette.

En Çok Satan Otomobil Modeli Fiat Egea

Fiat markası son bir kaç yıldır Egea modeline ciddi yatırım yapıyor. Bunun karşılığında da Egea ülkemizde iyi sattı. 2017 yılında Fiat Egea Sedan modeli tam 42.900 adet satıldı. Bu gerçekten çok iyi bir rakam ve onu hemen arkasından 39.272 det ile Renault Megane Sedan modeli izledi. Bu arada, Fiat’ın sırf Egea modelinin önü açmak için Linea üretimini sonlandırdığını da ekleyelim.

Linea üretiminin durmasının arkasındaki gerçekleri öğrenmek üzere Artık Linea Üretilmeyecek adlı haberimizi okumak için tıklayın!

2017 Model Bentley

En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası Hangisi Oldu?

Bu konuda aklınıza çok bilindik markalar geliyor olabilir. Ancak ülkemiz koşullarında epey lüks bir otomobil markası geçen yılın en hızlı büyüyeni oldu. ODD verilerine göre İngiliz lüks araç markası Bentley, Türkiye’de 2017’de en çok büyüyen marka oldu. 2017’de kaç tane Bentley satılmış olabilir ki diye düşünenlere hemen söyleyelim: 16 adet. Bu rakam çok görünmeyebilir ama markanın bir önceki yıla göre tam %76 büyümesi anlamına geliyor.

Bentley fiyatlarını merak ediyorsanız arabam.com Bentley ikinci el ilanlarına bir göz gezdirebilirsiniz.

Ford Tourneo Courier 2017 Modeli

En Çok Satılan Hafif Ticari Hangisi Oldu?

2017 ODD verilerine göre en çok satılan hafif ticari araç markası Ford. 2017’de en çok satılan hafif ticari araç modeli de Ford’un Tourneo Courier modeli.

Sıfır km Ford Tourneo Courier İlanları İçin Hemen Tıklayın! Fiyatlar Hakkında Bilgi Edinin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here