Fiesta S 2007:Hafif sporcu

0
2577

Tabi Fiesta ailenin gerçek sporcusunun 2.0 lt 150 HP’lik motoruyla ST olduğunu belirtmemiz gerek. Yurtdışında 1.6 lt 100 HP Duratec motor seçeneği de sunulan Fiesta S ülkemizde sadece 1.6 lt 90 HP TDCi motor seçeneğiyle 34 bin 63 YTL fiyatla satılıyor.

Fiesta S Sportif Detaylara Sahip

Fiesta S, görünüm olarak ST’den tanıdık sportif detaylara sahip. Ters trapez formlu ön tampon altı hava girişi, difüzörü andıran arka tampon altı ve tavandaki spoyler sportifliği vurgulayan detaylar olarak göze çarpıyor.

Fiesta S’in iç mekanı da ailenin diğer üyelerinden farklı. Kiremit renkli kokpit parçalarıyla değişik bir havaya sahip iç mekanda vücudu iyi destekleyen spor koltuklar kullanılmış. İç mekandaki kumandalar genel olarak kolay kullanımlı. Sadece direksiyondan kumandalı müzik sisteminin kumandaları bu tanımın dışında kalıyor. Direksiyon simidinin sol arka tarafına gelecek şekilde yerleştirilmiş bu kumandalara elinizi direksiyondan kaldırmadan erişmek mümkün değil.

Yeterli performans

Fiesta S’te yer alan 1.6 lt’lik 90 HP gücündeki turbodizel motor Ford ve PSA Peugeot Citroen Grubu’nun birçok aracına hayat veriyor. Bu motorun Fiesta’ya uygulanmasıysa makul sayılabilecek performans değerleri yakalanmasına olanak sağlıyor. Yani çok hızlı gitmeseniz de çekiş yönünden de bir sıkıntı yok. Bunda maksimum torku 204 Nm olan motorun 1250 d/d’den itibaren 170 Nm’lik tork sunmasının payı büyük. Fabrika verilerine göre 11.9 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobil testlerde 0-100 km/s hızlanması için 12.2 saniyeye ihtiyaç duydu. Fiesta S’in 6.5 lt/100 km’lik test tüketimi sürücüsünü mutlu edecek bir değer.

Fiesta S’in en keyifli yönü kuşkusuz başarılı sürüş özellikleri. Team RS’in desteğiyle geliştirilen süspansiyon sistemi ST’ye yakın özelliklerde. Bazı sürücülere biraz sert gelecek olan süspansiyon sistemi konfordan çok, spor kullanım odaklı. Bu sayede  virajlarda aracın yana yatma eğilimi minimize edilmiş ve başarılı bir yol tutuş elde ediliyor. Direksiyon sistemi de verdiği tepkilerle sürüş keyfini arttırıyor. Vites geçişleri net olan Fiesta S, görüş açıları yönünden de sorunsuz sayılabilir.

Tarık Akagün

İkinci El Fiesta İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here