2020 Fiat Egea HB 1.3 Multijet Detaylı İnceleme

0
5281
Fiat Egea HB

Yerli Üretim olmasının avantajını tüm özelliklerinde kullanan ve Avrupa ülkelerinde de Fiat Tipo ismiyle büyük ilgi gören Egea HB son dönemlerin en gözde modellerinden biri.

Fiat Egea HB Tasarım Özellikleri

Kompakt HB sınıfının satış rakamları açısından ülkemizin yükselen yıldızlarından biri olan Fiat Egea HB bulunduğu her ortamda iyi görünebileceğiniz bir otomobil. Tasarım konusunda bu otomobile baktığım zaman İtalyan esintilerini çok rahat bir şekilde görüyorum. Markanın genlerinden gelen mirası son derece iyi bir şekilde kullanan Egea HB bazı bölgelerde kullanılan keskin hatlarıyla dinamik bir tasarıma gönderme yapıyor. Özellikle motor kaputunun tasarımı ve profil görünümündeki derin izler bu izlenimi yaratıyor.

Havalandırma ızgarasında kullanılan petek tasarımı iyi görünüm konusunda başarılı bir rol oynuyor. Kaliteli görünen detaylara da ev sahipliği yapan Egea HB’in arka tasarımıysa ben İtalyanım diye haykırıyor. Özellikle stop lambalarının tasarımı İtalyan diğer otomobillerden son derece tanıdık. Bütününe bakıldığında kompakt HB sınıfında yaşanan rekabete tasarım açısından rahatlıkla kafa tutabilecek bir otomobil.

İç Mekan Özellikleri

Fiat Egea HB tam bizim beklentilerimize göre tasarlanan yaşam alanına sahip. Her detayında Türkiye’nin kullanım beklentilerine göre özellikler bulmak mümkün. Zaten Avrupa ülkelerinde de önemli bir ilgi görmesinin nedeni olarak kullanışlılığın ön plana çıktığını düşünüyorum. İç mekanda kalite seviyesi son derece yüksek. Avrupa pazarında da çok önemli bir rol oynayan Egea HB, Avrupalı müşterilerin beklentilerini karşılayacak kaliteyi sunuyor. Bu araçta en çok sevdiğimiz detaylardan birisi sessizlik oldu. Tofaş’ın Bursa’daki Fabrikası’nda üretilen aracın sessiz olabilmesi için gerçekten de büyük bir çaba harcanmış ve bunda da başarılı olunmuş.

Yaşam alanı genişliği konusunda da rakiplerinin seviyesini zorlanmadan yakalıyor. Arka diz mesafesi açısından beklentilerimi karşıladı. Görüş açıları konusunda önemli bir sıkıntı yaşamadım. Şehir kullanımlarında, dar manevralar sırasında da görüş açısından her şeye hakim oldum. Kokpit ve orta konsol tasarımı açısından kolay ve rahat kullanımın ön planda olduğu bir yapısı var. Orta konsolun üzerinde yer alan ekran yerine diğer birçok rakibinde olduğu gibi orta konsolun içine monte edilmiş bir ekrana sahip olsaydı diye düşünmeden edemedim.

Motor Özellikleri

Motor seçenekleri arasında zengin bir listeye sahip olması onun elini güçlendiren detaylarından. 1.4 lt 95 benzinli, 95 HP güç üreten 1.3 lt dizel ve 1.6 lt 120 HP güç üreten motor seçenekleri araçta sunuluyor. Bu konuda da ülkemiz şartlarına tam olarak hitap eden motor seçeneklerini sunuyor. Test aracında karşıma çıkan 1.3 litre Multijet dizel motor performansıyla beklentilere cevap verirken, yakıt tüketimi açısından cep dostu sonuçlara zorlanmadan ulaşıyor. 3750 d/d’de 95 HP güç üreten dizel motor, 1500 d/d’de 200 Nm torku kullanıma sunuyor. Bu devirde torkun kullanılabilir olması aracın atak bir karakteri sahip olmasının en önemli nedeni.

5 ileri oranlı manuel şanzımanla kombine edilen dizel ünite ile 0-100 km/s hızlanmasını 12.5 saniyede tamamlarken, 181 km/s son hıza ulaşıyor. Tam beklediğim gibi tüketim konusunda İstanbul’un kalabalık trafik şartları altında bile 5.8 litre gibi bir ortalama tüketim sonucuna imza atıyor. Benim en sevdiğim yanı uzun yola çıktığım zaman gördüğüm 4 litrelik tüketim sonucu oldu.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Sessizlik söylediğim gibi konfor açısından onun en büyük artısı. Derin çukur geçişleri sırasında bile hem süspansiyon sistemi darbeyi başarılı bir şekilde emiyor hem de yalıtımın başarısıyla Fiat Egea HB sessizliğini koruyor. Elektrikli Dualdrive direksiyon sisteminin kullanıldığı araçta direksiyon simidi daha iyi bir tasarıma sahip olabilirdi. Yönlendirme kabiliyeti açısından önemli bir sıkıntı yaşatmaması tasarımın arka plana atılmasına sağlayabiliyor. Yol tutuş açısından sınıfının dinamik olma yapısıyla ön plana çıkan modellerine bile kafa tutabilecek bir kabiliyeti var.

Fiat Egea HB

Güvenlik Özellikleri

Fiat Egea HB güvenlik donanımlarıyla birlikte Euro NCAP çarpışma testinden yıldız alarak ayrıldı ve güvenli bir otomobil olduğunu ortaya koydu. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 82, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 60, yaya güvenliğinden yüzde 62 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 57 aldı.

Fiat Egea HB Yorumlar

Fiat Egea yerli üretim bir araç olmasının avantajını fiyatlarında çok iyi bir şekilde ortaya koyuyor. Bunun yanında Avrupa’nın en çok ilgilendiği modellerden biri ve bunu başarılı sürüş karakteri, tasarımı ve yaşam alanı özellikleriyle gösterdi. Bu araçla ilgili yapabileceğim en önemli yorum şu olacaktır: Onu satın alanı üzmeyecek bir HB otomobil.

Fiat Egea HB Fiyat Özellikleri

Fiat Egea HB satış rakamları her ay biraz daha artıyor. Son dönemlerde karşımıza çıkan otomobil fiyatlarına göre uygun bir etiketi sahip olan yerli üretim Fiat Egea kampanyalı olarak 143 bin TL’den başlayan bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Test otomobilinde olduğu gibi onu 1.3 Multijet dizel motor seçeneğiyle satın almak isterseniz en uygun fiyat 177 bin TL. Ben dizel otomatik Egea HB istiyorum diyorsanız bu kez karşınıza 120 HP güç üreten dizel motor ve otomatik şanzımanla birlikte en uygun fiyat 209 bin TL olarak çıkacak.

İkinci El Fiat Egea Fiyatları

Fiat Egea HB Teknik Özellikleri

Fiat egea hb teknik özellikleri

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here