Fiat Egea Cross elektriklendi!

Türkiye’de üretilen araçlardan biri olan Fiat Egea Cross hibrit seçeneğine kavuştu. İşte buna çok büyük bir atak derim.

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Tasarım Özellikleri

2022 Fiat Egea Cross Hibrit önden görünüm

Yerli Üretim Fiat Egea Cross göze iyi görünen araçlardan biri olmayı başarmış durumda.

Bugüne kadar onun için yapılan yorumlarda da genel olarak tasarımın beğenildiğini gördüm. Egea Cross, güçlü ve cesur tasarım hatları, farların altına kadar uzanan yeni ızgara görünümü ile bir crossover modelde olması gerektiği gibi geniş ve heybetli görünüyor. Yeni süspansiyon yapısı, yeni jant ve lastik ölçüleriyle Egea Cross’un yerden yüksekliği, diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm artıyor. Tüm Cross versiyonlarında standart sunulan tavan rayları sayesinde Egea Cross, hatchback muadiline göre toplamda 7 cm yükselmiş oluyor.

Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastikleriyle de gerek tasarımsal gerekse işlevsel farkını ortaya koyuyor. Egea Cross’un crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta da devam ediyor.

Cross için özel tasarlanan kaslı ön ve arka tampon, yan marşpiyeler ve bu gövde tipine özel tavan rayları da otomobile güçlü ve gösterişli görünümünü beraberinde getiriyor. Hibrit olmasıyla birlikte tasarıma eklenen logolar onun ekonomik ve çevreci bir araç olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Fiat Egea Cross Hibrit İç Mekan Özellikleri

2022 Fiat Egea Cross Hibrit iç mekan görünüm

Fiat Egea Ailesi, tüm yolcularına çok geniş bir iç alan sunmaya devam ederken, iç hacim konusunda sınıfının en iyi değerlerinden birini sunarak hem ön hem de arka yolculara geniş bir diz mesafesi sağlamayı da sürdürüyor.

Bu özellikler Fiat Egea Cross modelinde de korunmuş ve bu aracı satın alacaklar rahat edecekleri bir yaşam alanına sahip olacak. Son derece modern görünen yaşam alanında kullanılan malzeme kalitesi açısından da önemli bir sıkıntı bulunmuyor. Avrupa ülkelerinin çoğunda boy gösteren Fiat Egea Cross modern kokpitiyle de beğeni kazanıyor.

Yeni dijital gösterge, 10 inç dokunmatik ekrana sahip tamamen yeni 5’inci nesil UConnect multimedya sistemi ile entegre çalışıyor.  Anahtarsız giriş & çalıştırma, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Arka Sıra USB Çıkışı ve Geri Görüş Kamerası da dikkatimi çeken özelliklerinden.

Yeni Fiat Egea modellerinde direksiyon da daha şık ve daha sportif tasarımıyla ve tamamen yenilenmiş olarak dikkat çekiyor. Daha kompakt bir boyuta sahip olan direksiyon daha ergonomik olacak şekilde tasarlanırken 7 inçlik dijital gösterge panelinin daha iyi görünmesini sağlıyor.

Ailede ayrıca yeniden tasarlanan klima kumandaları, krom ve siyah detaylarla zenginleştirilen orta konsol da yeni tasarımıyla ön plana çıkıyor.  Gösterge paneline eklenen Hibrit sistem takipleri son derece kolay bir şekilde yapılıyor.

 

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Motor Özellikleri

2022 Fiat Egea Cross Hibrit mavi renk önden görünüm

Öncelikle bu araç geliştirilmiş bir hafif Hibrit teknolojisini kullanıyor. Bu sistemin rakiplerine göre en önemli artısı sadece elektrikli olarak sürüş menziline sahip olması.

Açıklanan bilgiler ve yaptığım test sırasında 3 kilometreye kadar sadece elektrikle gidebildiğini gördüm. Özellikle sıkışık trafiklerde çok işe yarıyor. Yapmış olduğum test tüketimlerinde de 5 litre gibi bir sonuca imza attı.

Benzinli otomatik bir araç olmasına rağmen bu veri oldukça iyi. Egea Hybrid ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da Fiat markasında ilk defa satışa sunulmuş oldu. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hybrid, 0-100 km hızlanmasını 8,6 saniyede tamamlarken yakıt tüketiminde de önemli bir avantaj sağlıyor.

Egea Hybrid, performansını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Egea Hybrid’de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor.

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Fiat Egea Cross Hibrit

Egea Cross’ta da ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi, ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, ‘Akıllı Hız Asistanı ’,‘Şerit Takip Sistemi’, ‘Sürücü Yorgunluk uyarı Sistemi’, ‘Akıllı Uzun Far’, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, Ön park sensörleri, Anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikler hayatı kolaylaştıran ve güvenliği artıran detaylar yer alıyor.

Multimedya konusunda da yenilikçi ve modern teknolojik imkanları kullanıma sunan Egea Cross’ta gelişmiş bağlanabilirlik çözümlerine ve 10 inç dokunmatik ekrana sahip beşinci nesil UConnect 5 multimedya sistemi yer alıyor.

Kullanıcılarına pratik ve kullanışlı bir sürüş deneyimi sunan kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olan Uconnect 5, kişiselleştirilebilir profillerle 5 adede kadar konfigürasyonu saklama olanağı sunuyor. Egea Hybrid, yeni güç aktarma organları sayesinde içten yanmalı motorun ısınma fazında oluşan yakıt tüketimi ve emisyonun düşürülmesi sağlanıyor.

Egea’daki hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, %100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Egea Hybrid, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan ilerleyebiliyor (e-queueing).Egea Hybrid tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park).

Hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edecek şekilde geliştirilen Hibrit Egea, performanstan ödün vermediği gibi maksimum sürüş konforu sağlıyor.

Fiat Egea Cross Hibrit Güvenlik Özellikleri

Euro NCAP’in araç ilk çıktığı dönemde yani 2016 yılında yaptığı çarpışma testlerinden Fiat Egea HB 4 yıldız alarak ayrılmıştı. Bu sonuca ulaşırken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 82, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 60, yaya güvenliğinden yüzde 62 ve teknolojik yardımcılarından da yüzde 57 almıştı.

Fiat Egea Cross Hibrit Yorumları

Fiat Egea Ailesi ülkemizde en çok tercih edilen araçlar arasında yer alıyor. Hibrit seçeneğinin eklenmesiyle birlikte gördüğü ilgiyi çok rahat bir şekilde daha da yukarıya taşır. Bunun yanında otomatik şanzıman eksikliğini de başarılı ve güçlü bir birliktelikle gidermiş olması çok büyük bir avantaj. Fiat Egea Cross, tasarım, yaşam alanı ve sunduğu üst seviye özelliklerle başarılı bir araç.

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Özellikleri

Fiat Egea Cross Hibrite ulaşmanın en kolay yolu Street donanım paketiyle 534 bin 900 TL etiketle oluyor. Orta donanım paketi olan Urban ile satın almak istediğinizde karşınıza 554 bin 900 TL etiket çıkacak. En üst donanım paketi olan Lounge ile onu satın almak istediğinizde fiyatı 584 bin 900 TL oluyor.

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Teknik Özellikleri

Fiat Egea Cross Hibrit

Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1469 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 130 HP / Maksimum Tork: 240 Nm

Fiat Egea Cross Hibrit Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 9.0 sn / Maksimum Hız: 202 km/s

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Fiat Egea Cross Hibrit Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Hibrit Karma: 5.3 lt/100 km / Test: 5.3 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 120

Fiat Egea Cross Hibrit Boyutlar

Uzunluk: 4386 mm /Genişlik: 1818 mm /Yükseklik: 1556 mm /Dingil Mesafesi: 2638 mm

Fiat Egea Cross Hibrit

2022 Fiat Egea Cross Hibrit Bagaj kapasitesi

440 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt /Boş Ağırlık: 1350 kg Lastik Boyutu: 225/45 R17

Sıfır Kilometre Fiat Egea Cross Hibrit Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here