2019 Citroen C3 Aircross 1.2 Puretech EAT6 Detaylı İnceleme

1
15437
Citroen C3 Aircross Test Sürüş İzlenimleri

Citroen C3 Aircross test sürüşü arayanlar için Murat Tosun, Citroen C3 Aircross modelini test etti ve “şehir kullanımı için en iyi çözümlerden biri” dedi.

Şehrin kalabalığına sevimli çözüm

Citroen C3 Aircross 2019 modeli, şehrin kalabalık ve sıkışık trafiğine kolay kullanım sağlayan boyutlarıyla kolaylık sağlarken aynı zamanda sevimli ifadesiyle de beğeni topluyor.

Citroen C3 Aircross Tasarım Özellikleri

Citroen C3 Aircross yolların neşeli görünen oyuncularından biri. Onu kullanırken çevrenize neşeli bir tasarımla iyi olumlu etki bırakacak bir görünüme sahip oluyorsunuz. Citroen DNA’sı ona ilk bakıldığı anda kendini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu yeni tasarım anlayışı hem yuvarlak hatlı detayları hem de köşeli hatları beraber kullanıyor. Bu iki birlikteliğin iyi harmanlanması zor ama Citroen bunu başarmış.

İkili krom şerit üzerinden ambleme bağlanan farlar biraz silik kalmış ama bu detaylar aracın genişliğine vurgu yapıyor. Sis farları da renkli bir çerçeve içinde en alt bölümde köşeli bir tasarım formuyla yer alıyor. Kaputa yakın konumlu LED aydınlatmalara karşı normal far grubu daha aşağıda sis farıymış havasında duruyor. Ortadaki büyük hava girişi ise sportif bir çizgi oluşturmak için tercih edilmiş. Tamponun en altında, alt bölüme doğru bulunan koruyucu parça, Yeni Citroen C3 Aircross’un SUV etkisini güçlendiriyor.

C3’ün arka bölümüne baktığımızda, Aircross’un güçlü omuzlarını, genişliğini ve güçlü kişiliğinin ön plana çıkartıldığı belli oluyor. 3 boyut efektli stoplar aracın C3 ve C-Aircross Concept’in aile bağlarına dikkat çekiyor. İç içe geçmiş stop yapısı, C3 Aircross logosunun bulunduğu bagaj kapağındaki parlak siyah detaylar ve yine parlak siyah Citroen logosuyla birbirlerini tamamlamış.

Citroen C3 Aircross iç mekan özellikleri

Dış tasarımında oldukça sevimli detaylara sahip olan araç yaşam alanında da kullanıcılarına aynı şekilde davranıyor. Farklı tasarım detaylarıyla alıştığımız iç mekan tasarımları arasından sıyrılıyor. Yaşam alanında biraz daha renk olsa daha fazla severdik. Yaşam alanında tam beklediğimiz gibi kardeş modeli C3’ten önemli izler karşımıza çıkıyor. Yapılan küçük dokunuşlarla biraz daha farklı görünmesi sağlanmış. Bu değişikliklerin kullanışlılığa da yansıması da iyi. Örneğin vites kolunun önündeki bardaklığın zemini çıkartılarak derinliği arttırılabiliyor. Kokpitin malzeme kalitesi ise beklenen seviyede değil. Büyük dokunmatik ekran tüm ayarların merkezini oluşturuyor ve standart olarak sunuluyor. Genel ergonomi iyi ve görüş açıları da modern bir araç için makul. Geniş kabini ve konforlu koltuklarıyla sınıfının en geniş iç hacimlerinden birini sunan otomobil geniş bir diz mesafesine sahip. Hatta bu bölümde boyundan beklenmeyecek derecede iyi işler yapıyorn. İki bağımsız parça halinde kaydırılabilen arka koltuk sırası ile bagaj hacmi ise 410 litre ile 520 litreye arasında değişiklik gösteriyor. Segmentinde tek olan açılır panoramik cam tavan ise onun en önemli artılarından.

Citroen C3 Aircross Motor Özellikleri

Dizel otomatik seçeneğine sahip olsa bile 2019 Citroen C3 Aircross testimize benzinli motoru ve otomatik şanzımanı ile konuk oldu. Gerçi dizel otomatik seçeneğine de çok kısa bir süre önce sahip oldu. Aracın motor kaputunun altında 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman ya da 1.2 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzıman yer alıyor.

Dizel motor manuel şanzımanla 100 HP güç ve 254 Nm tork üretiyor; çekişi güçlü, tutumlu ve şanzımanla uyumu da sorunsuz. Bu motor tüm donanım seviyelerinde satın alınabiliyor. 1.2 litrelik Puretech motorsa turbo besleme sayesinde 110 HP güç ve 205 Nm tork üretip bunu 6 vitesli EAT6 tork konvertörlü otomatik şanzıman üzerinden aktarıyor. Fabrika verilerine göre testini yaptığımız bu kombinasyon 100 km’de ortalama 5.6 litre tüketiyor. 0 – 100 km/s hızlanması içinse 10.6 saniye yeterli. Bu motorun da çekiş gücü ya da tüketim konusunda önemli bir eksiği yok. Dahası otomatik şanzıman da hem konfor hem de performans açısından büyük rahatlık sağlıyor. Benzinli otomatik seçeneği satın alınmaz düşüncesini rafa kaldıracak seçeneklerden biri.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yeni Citroen C3 Aircross kalabalık caddelerin, kalabalık şehirlerin sevimli çözümü. Küçük boyutları nedeniyle son derece rahat kullanılıyor. Sevimli tasarım ifadesiyle de görenleri ve kullanıcılarını neşelendiriyor. Citroen modellerinin sürüş karakterinde iyileştirme söz konusu ve bunu bu modelde de gördük.

Citroen C3 Aircross’un direksiyonu konfor odaklı olsa da ayarları iyi ve yoldan gelen geri bildirim konusunda eksiksiz.  Pek çok rakibinde olduğu gibi kabinin izolasyon konusunda ufak sorunları var. Kapı fitillerinden rüzgar sesi sızması yepyeni bir otomobilden beklenmeyecek bir durum.

Yeni C3 Aircross, yerden yüksek yapısı ve büyük lastikleri ile yol üzerinde sürücüsüne güven veren bir otomobil. Araçta opsiyonel olarak sunulan Grip Control (Yol Tutuş Kontrolü) ve Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) sayesinde her türlü zeminde kolayca hareket edilebiliyor. 5 sürüş modu bulunan Grip Control’de standart moda alındığında çekiş otomatik olarak ayarlanıyor. Sistemde ayrıca, Kum, Arazi, Kar veya ESP Kapalı modlarından birini seçilebiliyorsunuz. Ancak kullanım esnasında sizi çok zorlayan bir detay var ki o da vites göstergesinin konumu. Normal şartlar altında vitesin hangi pozisyonda olduğunu görmek için vites çerçevesine bakmanız yeterliyken Aircross’da bunun için gözünüzü yoldan ayırarak bardaklığın önüne bakmanız gerekiyor. Gerçi bunun otomatik şanzımanlı bir araç kullanımında ne kadar önemli olduğunu da merak ediyoruz?

Citroen C3 Aircross Euro NCAP Tetleri

Citroén C3 Aircross EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Özellikle aracın sahip olduğu elektronik yardımcılar yüksek puan almasına yardımcı olmuş. Citroen C3 Aircross çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 82, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 85 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 64 puan almış.

Citroen C3 Aircross Test Sürüşü Yorumları

Murat Tosun’un Citroen C3 Aircross yorumları şöyle: Citroen büyüyen pazara iyi bir giriş yaptı. Küçük SUV sınıfında iddialı olacak bir araç. Kişiselleştirme olanakları çok fazla ve bu onu rakiplerinden direkt olarak ayıracak en önemli özelliklerinden. Farklı tasarımı da önemli artıları arasında yer alıyor. Kullanım özelliklerinde büyük bir problem olmaması da avantajlarından.

Citroen C3 Aircross Fiyat özellikleri

Fiyat politikası konusunda Citroen biraz yüksek seviyelerde kalıyor. Bu modelin başlangıç fiyatına baktığımız zaman 146 bin TL etiketini görüyoruz. Ben biraz daha donanım ve dizel otomatik isterdim derseniz fiyat 164 bin TL’ye çıkıyor.

Citroen C3 Aircross Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1199 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 110 HP
  • Maksimum Tork: 205 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.6 sn
  • Maksimum Hız: 183 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı Disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.8 lt/100 km
  • Karma: 5.6 lt/100 km
  • Test: 7.4 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 126 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4155 mm
  • Genişlik: 1765 mm
  • Yükseklik: 1597 mm
  • Dingil Mesafesi: 2604 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 410 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
  • Boş Ağırlık: 1203 kg
  • Lastik Boyutu: 215/50 R17

2.el Citroen C3 Aircross İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here