Yeni Hyundai Elantra şahane bir otomobil olmuş. Yeni Elantra, Renk seçenekleri, tasarıma eklenen yenilikçi yaklaşım, boyutlar, iç mekan genişliği, teknolojik donanımı, motor performansı, güvenlik odaklı özellikleri ile çok keyifli bir seçenek sunuyor.

Hyundai markası, Elantra kullanıcısı için “Hayat senin, cesurca yaşa” sloganını kullanıyor. Elantra, bu sloganın hakkını veriyor. Zira, geniş yaşam alanı, geniş ve kolay yükleme sunan bagaj yapısı, güçlü ama ekonomik motor ve güvenlik odaklı teknolojilerle Elantra sahipleri, seyahat etme konusunda çok daha fazla istekli olabilirler.

Peki, 2019 Hyundai Elantra’nın özellikleri nasıl?

Yeni Elantra’nın Görünümü Nasıl?

 2019 model Hyundai Elantra’nın görünümü, sportif olmakla birlikte oldukça dominant bir havaya sahip. Bu etki aracın boyutlarıyla, ütü izleriyle ve yer yer kaslı yapıyla sağlanmış.

Yeni Elantra’nın önden görünüme baktığımızda sportif ve ağır bir hava hissediliyor. LED ön farlar, geniş radyatör ızgarası hemen dikkat çekiyor.

Sıfır Hyundai Elantra alcaksanız renk seçenekleri arasında epeyce bir kararsız kalabilirsiniz. Renk seçenekleri gerçekten çok çekici. Derin mavi, fırtına grisi, tango kırmızısı, inci siyahı, tayfun grisi ve kutup beyazı renk seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.  Elantra’nın jantlarına baktığımızda; 15 İnç çelik jantlar, 16″ ve 17″ alaşımlı jant seçenekleri olduğunu görüyoruz.

Yeni Elantra’nın arka kısmında LED arka stoplar çok çekici görünürken üst stop lambaları hem aracın genel tasarımıyla hem de söz konusu yeni LED takımlarıyla çok uyumlu bir bütünlük sunuyor.

Yeni Elantra’nın yandan görünümü de sportif hatları destekliyor. Elektrikli katlanır yan ayna yapısı, aydınlatmalı kapı kolları, alaşımlı jantlar ve açılır sunroof, yeni Hyundai Elantra’nın yandan görünümüne dair önemli detaylar.

Görünümden bahsetmişken Hyundai Elantra’nın boyutlarından da bahsedelim.

Şimdi, yeni Elantra’nın boyutlarına bakalım. Boyutlar, bize, aracın içinde ne kadar konforlu seyahat edeceğimiz ve aracın görünümünün ne ölçüde etkileyici olacağına dair fikir verir.

2019 Hyundai Elantra Boyutlar

Bagaj Hacmi: 458 litre.

Boş Ağırlık:1300kg

Uzunluk:4.620mm

Genişlik:1.800mm

Yükseklik:1.450mm

Yeni Elantra Motor Özellikleri

Motor tipi: MPI Motor

Motor hacmi: 1.591cc

Maksimum hız: 200km/sa

Maksimum güç:127PS

Maksimum tork:155 NM

0-100 km/s) hızlanma: 10,1 saniye

Motor silindir / Valf sayısı: 4/16

Hyundai Elantra Güvenlik Özellikleri

Hyundai’nin sunduğu SmartSense teknolojisi, otomotiv sektöründeki en üst düzey yüksek teknoloji ürünlerinden biri. Bu sistem, araçta sürüş güvenliğine odaklanıyor. Hyundai Elantra güvenlik donanımında dikkat çeken detaylardan bazıları şöyle:

Kör Nokta Çarpışma Uyarı Sistemi:

Arka tampondaki refleksif radar sensörleri, yaklaşmakta olan görüş alanı dışındaki araçlar konusunda sürücüyü uyarır.

Arka Yolcu Güvenli Çıkış Asistanı:

Sistem, kişinin kapıyı açması sırasında bir aracın arkadan yaklaşmasını algılayarak yolcunun aracın kapısını açmasının tehlikeli olduğuna karar verdiğinde,  ‘’Trafiğe dikkat ediniz’’ uyarı mesajı belirecek ve beş saniye boyunca uyarı sesi duyulacaktır.

Yeni Elantra’daki Hava yastıkları

Bir sürücü hava yastığı, yolcu hava yastığı, ön tarafta iki adet yan hava yastığı, ayrıca tüm iç mekan boyunca uzanan iki adet perde hava yastığı olmak üzere 6 hava yastığı içeren sistem üstün koruma sağlar.

Gelişmiş yüksek mukavemetli çelik, sıkışma önlemeli elektrikli camlar, geri görüş kamerası gibi özelliklerle çok daha fazla konfor ve güvenlik sunmak amaçlanıyor.

Bu arada yeni Hyundai Elantra iç mekanda sınıfının çok üzerinde konfor ve geniş alan sunuyor. Koltuk renginde ise siyah ya da bej seçenekleri var.

Yeni Elantra’nın Konfor Özellikleri

Biz, hareket halindeyken de dünya dönmeye devam ediyor. Tam da bu sebeple, yeni Elantra, en uygun şekilde tasarlanmış büyük ekranlı bir iletişim platformuna, geliştirilmiş bir akıllı telefon bağlantı sistemine ve akıllı telefon kablosuz şarj özelliğine sahip

Otomatik buğu önleme sistemi, start/stopla çalışan motor, çift bölgeli tam otomatik klima sistemi, yağmur sensörü, akıllı telefon bağlantısı, akıllı telefon kablosuz şarj sistemi, araç içinde hem sürücüye hem de yolculara konfor sunan detaylar.

Akıllı bagaj kapağı sayesinde, 3 saniye aracın arkasında durduğunuzda herhangi bir tuşa basmanıza gerek kalmadan bagaj kapağı otomatik olarak açılır. Bu sayede elleriniz doluyken de bagajınızı kolayca yerleştirebilirsiniz.

İkinci El Hyundai Fiyatları

1 YORUM

  1. Hyundai Seat ile ortak mı çalışıyor artık? .. Web sitesinden iç mekan tasarımı da bakın.. İçi ve dışı tamamen Seat Leon gibi olmuş… Farkı onun hatcback bunun liftback kasa olması… Bu kasada Leon istiyenler alabilir…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here