2020 Citroen C3 Aircross 1.5 BlueHDİ EAT6 Detaylı İnceleme

1
19430
Kapak

Citroen C3 Aircross testi arayanlar için Murat Tosun, aracı inceledi. Citroen C3 Aircross  testi ile aracın yakıt tüketimine, konforuna, teknik özelliklerine baktı. Yeni Citroen C3 Aircross hakkında detaylar şöyle…

Murat Tosun, Citroen C3 Aircross testi yaptı. Aracın genel özellikleri şöyle:

  • Euro NCAP Testi 5 Yıldızlı.
  • Dizel Otomatik Çok iddialı.
  • Yaşam alanı büyüklere kafa tutar.
  • Tasarım çok dikkat çekici.
  • 120 beygir güç 300 Nm tork sunuyor.
  • EAT6 Otomatik şanzımanı var.
  • Fabrika verisi tüketim 4 litre.

Citroen C3 Aircross Testi

“Sadece adı küçük SUV”

Citroen C3 Aircross Citroen C3 Aircross tasarım formuyla dikkat çekmeyi başarıyor. Sunduklarıyla da sadece adı küçük SUV. Küçük olmak gibi bir niyeti yok.

Şimdi, Citroen C3 Aircross yorumları, teknik özellikleri, fiyatı gibi konuları ele alalım…

Sıfır Citroén fiyat listesi için buraya tıklayın!

Citroen C3 Aircross Tasarım Özellikleri

Citroen C3 Aircross farklılık arayanlar için en iyi seçeneklerden biri. Farklı tasarımı sayesinde yolların dikkat çekici arabalarından birine sahip olmak istiyorsanız doğru yere bakıyorsunuz. Bunun yanında Citroen C3 Aircross yolların neşeli görünen oyuncularından biri.

Onu kullanırken çevrenize neşeli bir tasarımla iyi olumlu etki bırakacak bir görünüme sahip oluyorsunuz. Citroen’in bu yeni tasarım anlayışında hem yuvarlak hatlı detayları hem de köşeli hatları beraber kullanıyor. Ağabeyi Citroen C5 Aircross modelinde de olduğu gibi farklılık onların tasarım anlayışının en önemli detayı. Aslına bakarsanız bu birlikteliği harmanlamak son derece zor ama Fransız dokunuşuyla bunu başarmışlar. Aracın tasarımına baktığımız zaman omuzlarının, genişliğinin ve güçlü kişiliğinin ön plana çıkartıldığı belli oluyor. 3 boyut efektli stoplar aracın C3 ve C-Aircross Concept’in aile bağlarına dikkat çekiyor. İç içe geçmiş stop yapısı, C3 Aircross logosunun bulunduğu bagaj kapağındaki parlak siyah detaylar ve yine parlak siyah Citroen logosuyla birbirlerini tamamlamış.

Sıfır Citroén C3 Aircross Fiyat Listesi Burada!

Citroen C3 Aircross İç Mekan Özellikleri

İşte bu bölümde onun yaşam alanına geçen kim varsa büyük bir şaşkınlık yaşayacak. Dış tasarımında küçük SUV olan ve bu detaylara sahip olan Citroen C3 Aircross bu bölümde adına aykırı hareket ediyor.

Dış tasarımında oldukça sevimli detaylara sahip olan araç yaşam alanında da kullanıcılarına aynı şekilde davranıyor. Citroen C3 Aircross ile test boyunca yolculuk yapan herkes onun sadece adının küçük olduğunu düşündü. Yaşam alanı genişliği konusunda bazı kompakt SUV araçlara bile meydan okuyacak kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. Hem önde hem arka tarafta oturanların son derece rahat yolculuk yapmasını sağlayan bir tasarım söz konusu. Özellikle baş mesafesi konusunda herkesi memnun ediyor. Tasarımın eğlenceli yapısı beraberinde kolay kullanımı da getiriyor. Aradığınız ne varsa farklı bir tasarım söz konusu olsa bile son derece kolay bir şekilde buluyorsunuz. İki bağımsız parça halinde kaydırılabilen arka koltuk sırası ile bagaj hacmi ise 410 litre ile 520 litreye arasında değişiklik gösteriyor. Açılır panoramik cam tavan ise onun en önemli artılarından. Yaşam alanı ferahlığını nefis bir şekilde artırıyor.

Citroen C3 Aircross Motor Özellikleri

İşte bu bölümde cep dostu özellik arayanları da memnun eden bir yapısı söz konusu. Araçta daha önce farkla otomobillerde de kullandığımız dizel ünite ve ona başarılı çalışma karakteriyle eşlik eden otomatik şanzımanı var. Bu bölümde ona yapabileceğimiz en önemli eleştiri motor gürültüsü olacaktır. Yalıtım konusunda biraz daha başarılı olması gerekirdi diye düşündük.

Dizel motorun gürültüsü özellikle ilk çalıştırmalar sırasında yaşam alanına biraz fazla geliyor. Bu benim için önemli değil diyorsanız sizi seveceğiniz bir kombinasyon bekliyor. Citroen C3 Aircross’un motor kaputunun altında yatan dizel ünite performans konusunda şehir gereksinimlerini zorlanmadan karşılıyor. 3750 d/d’de 120 HP güç üreten 1499 cc hacmindeki dizel motor, 1750 d/d’de 300 Nm tork üretiyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması için 9.6 saniye yeterliyken, maksimum hızı 179 km/s olarak açıklanıyor. En çok merak ettiğimiz konulardan olan tüketim sonucu fabrika verilerinde 4.0 litre olarak açıklanıyor. 100 km karma yol şartlarında yaptığımız testte 6.1 litrelik bir sonuç elde ettik.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Citroen C3 Aircross Citroen C3 Aircross küçük boyutları nedeniyle son derece rahat kullanılıyor. Dönüş çapı şehrin dar caddelerinde bile rahat etmenizi sağlıyor. Yönlendirme kabiliyeti açısından şehir içinde iyi, otoyol kullanımlarındaysa netliğin biraz daha iyi olması gerekiyor.

Pek çok rakibinde olduğu gibi kabinin izolasyon konusunda ufak sorunları var. Kapı fitillerinden rüzgar sesi sızması yepyeni bir otomobilden beklenmeyecek bir durum. Bunun yanında çukur geçişleri sırasında darbeler beklediğimizden biraz daha fazla yaşam alanına yansıdı. Konfor odaklı bir çalışma prensibine sahip ve bunu gerektiği kadar karşılayabiliyor. Görüş açıları konusunda önemli bir sıkıntı yaşatmadı.

Düz bir tasarım formuna sahip olan arka tasarım sayesinde özellikle geri parklar sırasında büyük kolaylık sağladı. Ön tarafın da nerede başlayıp nerede bittiğini hemen anlıyorsunuz. Şişkin bir yapısı bu konuda zorluk yaşayacağımızı düşündürdü ama durum böyle olmadı.

Citroen C3 Aircross Euro NCAP Testleri

2017 yılında Citroen C3 Aircross EuroNCAP çarpışma testine alınan model 5 yıldız alarak güvenlik konusunda eksiği olmadığını da kanıtladı. Özellikle aracın sahip olduğu elektronik yardımcılar yüksek puan almasına yardımcı olmuş. Citroen C3 Aircross Euro NCAP değerlendirmesi şöyle:

  • Çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 82
  • Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 85
  • Yaya yolcu güvenliğinden yüzde 64
  • Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 60 olmuş.

Citroen C3 Aircross Yorumları

Citroen C3 Aircross Murat Tosun’un Citroen C3 Aircross yorumları şöyle: Küçük SUV sınıfında mümkün olduğunda ekonomik olabilecek bir araç arıyorsanız bu araç size göre olabilir. Dizel otomatik kombinasyonu hem ekonomi hem de performans beklentilerini karşılıyor. Küçük SUV sınıfının farklı görünen oyuncusu, yaşam alanı genişliğinde ağabeylerine kafa tutabilecek kadar iddialı.

Citroen C3 Aircross Fiyat özellikleri

Fiyat politikası konusunda Citroen biraz yüksek seviyelerde kalıyor. Neden bu tip bir tercih yaptıklarını anlayamadık. Citroen C3 Aircross dizel otomatik fiyatı da öyle. Feel donanım paketiyle 182 bin, Shine donanım paketiyle Citroen C3 Aircross fiyatı 190 bin TL etikete sahip. Bu fiyatlar üzerinden Citroén kampanya yapıyor ama orijinal fiyatlar bu şekilde.

Citroen C3 Aircross Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 120 HP/Maksimum Tork: 300 Nm

Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 9.6 sn

Maksimum Hız: 179 km/s

Frenleri

Ön: Hava kanallı Disk

Arka: Disk

Citroen C3 Aircross Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.4 lt
  • 100 km
  • Şehir Dışı: 3.8 lt 100 km
  • Karma: 4.0 lt/100 km
  • Test: 6.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 106 gr/km

Citroen C3 Aircross Boyutları

  • Uzunluk: 4155 mm
  • Genişlik: 1765 mm
  • Yükseklik: 1648 mm
  • Dingil Mesafesi: 2604 mm

Citroen C3 Aircross Bagaj kapasitesi:

  •  410 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
  • Boş Ağırlık: 1335 kg
  • Lastik Boyutu: 215/50 R17

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here