Yeni Defender Hakkında 10 Bilgi

0
10633
Land Rover Defender

Yeni Defender hakkında 10 acayip şey! Yeni Defender hakkında merak edilenleri listeledik. 2020 Defender hakkında bilgi arayanlar buraya…

Yeni Defender Hakkında 9 Bilgi

Land Rover’ın ikonik modeli Defender yenilendi. Üretimi üç yıl önce durmuştu ve dönüşü muhteşem oldu. Tasarımcıları Defender 2019 modelini çok acayip bir hale getirmiş. Peki, neler değişti?

Defender’i Hatırlayalım…

Ocak 2016 yılında Defender’in üretimi durdu demiştik. O dönemde otomobil dergilerinde bolca Defender haberleri yapıldı. Land Rover, Defender ve Defender de Land Rover demek. İşte bu bilgiyi hatırlayan üretici, onu yeniden ama yep yeni bir tarzla sunmaya karar verdi. Eeee ne de olsa o bir ikon efendim.

Defender’de Neler değişti?

  1. Yeni Şasi

Eski Defender modeli, JLR’nin gövde üstü çerçeve şasiye sahip tek aracıydı. Yeni Defender ie tamamen alüminyum monokok şasi ve bağımsız süspansiyona geçiş yaptı. Mimarinin %95 oranında yenilendiğinin altı çiziliyor. Mesela gövde yükseliği 20mm artmış. Eskiye oranla üç kat daha rijit oladuğunun da altını çizelim. Bu yeni şasi, 5300kg römork ve 300kg yük taşıma kapasitesi var.

2. Yeni üretim yeri

Defender, eskiden İngiltere’de üretiliyordu. Şimdi, Slovakya’da üretiliyor. Yani 2020 model Defender Slovakya’dan gelecek.

3. Görünüm detaylarda değişti…

Defender’in tasarımı özeldir. O, ikonik bir model. Bu nedenle tasarımla fazla oynamaya gelmez. Değişirse Defender olmaz. Marka da bunu iyi biliyor ve ana hatları hiç bozmuyor. Anak arazi açıları yakalansın diye önemli değişiklikler yapıldı.

4. Sürüş hissi daha iyi oldu!

Land Rover Defender Eski Defender’i kullanma fırsatı bulduysanız yenisini çok seveceksiniz. Çünkü sürüş hissi her açıdan keyifli kılınmış. Daha fazla dirsek ve baş mesafesi eklenmiş. Merkezi konumda dokunmatik ekran, uzaktan yazılım güncelleme gibi daha yenilikçi yaklaşımlar söz konusu. 12,3 inç dijital gösterge ekranı, kablosuz şarj iyi ama esas iyi olan akıllı telefonunuzla arabanızın yakıt seviyesini görebilmeniz.

5. Hibrit de var!

Hatırlayın; son Defender’de sadece 120 Hp’lik bir dizel seçeneği vardı. Şimdi, Dizel, benzinli ve hibrit seçeneği var. Tüm motorlar ZF sekiz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerden çekiş sistemiyle birlikte sunulacak.

6. Daha pahalı…

Land Rover Defender Son Defender modeli 2016’da üretildi demiştik. O zaman 20 bin sterlin + KDV ile alınabiliyordu. Şimdi, 45 bin sterlin +KDV gibi bir rakamdan başlıyor Defender’in fiyatı.

7. Testler tamam!

Üretici, yeni Defender’i çokça testten geçirdi. Tüm arazi şartlarında test edilen Defender, çok güçlü olduğunu kanıtladı. Ama henüz Defender Euro NCAP test sonuçlarını bilmiyoruz.

8. Arazi için en iyisi olsun istendi…

Land Rover Defender

Marka, hiç bir arazi aracının onun kadar iyi olmadığını iddia ediyor.

  • Havalı süspansiyon 50mm alçalabiliyor.
  • 47 derecelik yaklaşma ve uzaklaşma açıları

9. Motor özellikleri değişti!

Yeni Defender’in motoru 1998cc 16v turbo dört silindir. 240HP 4000 d/d ve 430NM 1400d/d.

10. Hızlanma verileri

0-100km/s hızlanmasını 9,0 saniye ve maksimum hızlanması 190km/s.

Land Rover Defender 90 SD4 Özellikleri

  • Fiyat: 40 bin sterlinden başlıyor.
  • Motor: 1998cc 16v turbo dört silindir. 240HP 4000 d/d ve 430NM 1400d/d.
  • Aktarma: Sekiz ileri otomatik şanzıman ve 4×4 aktarma ikilisi
  • Performans: 0-100km/s hızlanmasını 9,0 saniye ve maksimum hızlanması 190km/s.
  • Ağırlık: 2133kg
  • Ne Zaman Satışta: 2020

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here