2020 Land Rover Defender ’dan İlgi Çekici Performans

2020 land rover defender euroncap

2020 Land Rover Defender, en son değerlendirme koşullarında beş yıldızlı güvenlik derecesine layık görüldü. Defender, bunu merkez hava yastığı olmadan yapan ilk araç.

Yeni nesil Defender, bu yıl yeni test koşullarının sunulmasından bu yana beş yıldızlı puan alan ilk becerikli arazi SUV’si.

Euro NCAP tarafından test edilen Land Rover Defender versiyonu, sağdan direksiyonlu (RHD) düzende daha büyük, beş kapılı 110 modeldir. Bu nedenle, güvenlik derecelendirmesi, Defender 110’un motor seçenekleri ve donanımları için geçerlidir.

Memnun Eden Güvenlik Puanları

Güvenlik puanlarına gelince, Defender 110, Yetişkin yolcu koruma testinde yüzde 85’lik sağlam bir puan aldı (38 puan üzerinden 32,5 puan). Bu testte, Defender yan çarpma (16 üzerinden 15 puan), arkadan darbe (4 üzerinden 3,8 puan) ve kurtarma kategorilerinde (2 üzerinden 2 puan) de iyi puanlar almayı başardı.  Defender 110’un 16 üzerinden 11,7 puan alarak puan kaybettiği kategori önden vuruş kategorisi oldu.

land rover güvenlik

Euro NCAP, Land Rover Defender’ın yolcu bölmesinin önden vuruş testinde sabit kaldığını ve SUV’un yüksek kütlesinin ve ön

yapısının onu “çarpışan bir araca agresif bir ortak” yaptığını belirtti. Bunun da önden vuruş puanının düşmesine neden olduğunu kaydetti.

Çocuk yolcu testinde, Defender yine yüzde 85 puan aldı (49 üzerinden 41,7 puan). 6 ve 10 yaşındaki çocuklar kategorisine dayalı Çarpışma Testi Performansında ise Defender mükemmel bir puan aldı (24 üzerinden 24 puan). Çocuk koltukları (CRS) kurulum kontrolünde de iyi puan alarak 12 üzerinden 10,7 puan aldı. SUV’nin eksik kaldığı tek alan, entegre çocuk koltukları olmadığı ve ikinci veya üçüncü sıranın orta koltuğunda çocuk koltuğu montaj noktaları olmadığı için güvenlik özellikleri kategorisiydi (13 puan zerinden 7).

Defender, savunmasız yol kullanıcıları testinde yüzde 71 (48 puan üzerinden 38,4) puan aldı. Endişe yaratan kısmı, yayalara zayıf koruma sağlayan kaputun ön kenarı oldu. Son olarak, güvenlik destek sistemi kategorisinde yüzde 79 (16 üzerinden 12.7) puan aldı.

Geniş Güvenlik Sistemleri Yelpazesi

2020 land rover

Land Rover Defender’da altı hava yastığı, üç adede kadar ISOFIX montaj noktası, otonom acil frenleme, kör nokta yardımı, 3D surround kamera, uyarlanabilir hız sabitleyici, sürücü durum monitörü, arkadan çarpışma monitörü, arka trafik monitörü, şeritte kalma yardımı dahil olmak üzere bir dizi güvenlik özelliği bulunmaktadır.

Jaguar Land Rover Ürün Mühendisliği İcra Direktörü Nick Rogers, “Yeni Defender’ı yaratmaya başladığımız andan itibaren, işlevsel güvenlik ve yolcular ile birlikte diğer yol kullanıcılarının da korunması konusunda takıntılıydık. Sürücü deneyimini gerçekten geliştiren güvenlik özellikleriyle şimdiye kadar yapılmış en yetenekli ve dayanıklı Land Rover. Yeni Defender’ımızı beş yıldızla onaylayan Euro NCAP’den bu takdiri almak inanılmaz bir onur. ”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here