Toyota katı hal pil ile çalışan bir elektrikli otomobil piyasaya süren ilk otomobil üreticisi olmayı umuyor. Önümüzdeki yıl için planları bu yönde.

Toyota Katı Hal Pil İle Çalışan Araç Üretirse Avantajı Ne Olur?

Otomobil üreticisi, katı hal pillerle çalışan elektrikli arabaların 10 dakikada şarj olarak, mevcut lityum iyon pil kimyasını kullanan araçların iki katından daha fazla menzile sahip olmasını bekliyor. Bu rapor aynı zamanda katı hal pil hücrelerinin çok daha gelişmiş enerji yoğunluğuna sahip olabileceğini öne sürüyor. Yayınladığı raporlara göre, Toyota‘nın katı hal pilleri ile ilgili 1.000 patenti de bulunuyor.

toyota katı hal pil

“Bu teknoloji, tek bir şarjla gidilen nispeten kısa mesafe ve şarj süreleri de dahil olmak üzere, geleneksel lityum iyon pillerle çalışan elektrikli araçların karşılaştığı dezavantajlar için potansiyel bir çözüm. Toyota, 2020’lerin başında katı hal bataryası ile donatılmış elektrikli araç satışı yapmayı ve bunu yapan ilk şirket olmayı planlıyor. Dünyanın en büyük otomobil üreticisi gelecek yıl bir prototipi açıklayacak. ”

Lityum iyon piller, Tesla Model 3 ve yakıt hücresi Toyota Mirai gibi modern elektrikli araçlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Makul bir menzil ve kabul edilebilir şarj süreleri sunabilirken, katı hal pillerin vaat ettiği imkanlarla rekabet edemezler. Bu yılın başlarında, Toyota’nın katı hal bataryasını belirli konsept araçlarda test ettiği ve bu bataryaların sınırlı üretiminin 2025 civarında başlaması planlandığı bildirilmişti.

Gelecekte Potansiyel Bir Batarya Yarışı Olabilir

Toyota, diğer Japon otomobil üreticilerinden oldukça ileride görünse de, ülkenin otomotiv tedarikçileri üretime hazırlanıyor gibi görünüyor. Rapor, Nissan’ın 2028 yılına kadar katı hal pilleri için gerçek dünya testine başlamayı planlamadığını belirtiyor. Volkswagen’in bu yılın başlarında QuantumScape’teki payını artırmasıyla ve QuantumScape’in katı hal pillerinin geliştirilmesindeki hızlı ilerlemesiyle; bu pillerle ilgili yarış bu iki otomobil devi arasında oluşabilir.

toyota batarya

Rapora göre, Mitsui Madencilik ve Eritme (Mitsui Kinzoku), katı hal pilleri için elektrolit yapmak üzere bir pilot tesis inşa edecek. Japonya’nın Saitama Eyaletindeki mevcut bir araştırma ve geliştirme merkezinde yer alan tesis, önümüzdeki yıldan itibaren prototip talebini karşılamaya yetecek kadar katı elektrolit üretebilecek.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here