VW Arteon 2.0 TDi SCR 240 4Motion DSG Elegance İncelemesi

1
17505
VW Arteon 2019

VW Arteon 2.0 TDi SCR 240 4Motion DSG Elegance incelemesi arayanlar için detaylı bir çalışma yaptık. VW Arteon testi arayanlar ya da sıfır VW Arteon almayı düşünenler için araç hakkındaki tüm teknik detayları listeledik. Diğer yandan VW Arteon fiyatı, yakıt tüketim miktarı gibi detaylara da baktık. Volkswagen Arteon hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin…

VW Arteon 2.0 TDi SCR 240 4Motion DSG Elegance İncelemesi

Volkswagen Passat’ın üzerinde konumlanan Arteon modeli, çok prestijli bir sedan seçeneği oldu. Uzun bir süre heyecanla beklenen araç, bu açıdan da belki de henüz piyasaya sürülmeden popüler olan nadir otomobillerden biri olarak tarihe geçecek.

Premium Volkswagen Modelleri

Volkswagen Phaeton ve Volkswagen CC çok sevilen premium sedan modellerdi. VW Passat ise adeta bir klasik. Ancak marka bu üç modelden bazı dersler çıkardı. Aslında VW Arteon modeli, bu derslerin bir sonucu. Bitirme tezi. Hatta Otohaber editörünün de dediği gibi “son nokta”.

Sıfır Volkswagen Fiyat Listesi Burada

VW CC – VW Arteon Karşılaştırması

VW CC modeli, 1,4 TSi ve 2,0 TDi motorlarla satışa sunuluyor. 184HP 2,0 TDi DSG şanzımanlı Volkswagen CC fiyatı 213 bin TL bandında seyrediyor.

VW Arteon ise 2,0 litrelik TDi 150 HP motor seçeneği ile sunuluyor ve Arteon fiyatı 289 bin TL bandından başlıyor.  Bir de 2,0 TDi 240HP 4Motion Arteon seçeneği var. Bu VW Arteon fiyatı da 322 bin Tl bandından başlıyor.

VW Arteon CC’den çok daha uzun bir otomobil. Arka koltuklarda neredeyse makam otomobili denilecek seviyede genişlik sunuluyor. VW CC modeli de çok geniş bir araç ama Arteon, onu geçiyor.

VW Caddy Testi de ilginizi çekebilir!

VW Arteon Yorumları Nasıl?

Arka koltuklarda bağımsız klima kumandaları yok. Ayrıca klima güç çıkış tek noktada var. Bunlar arka koltuk konforu açısından biraz olumsuz yorumlar. Diğer yandan iç mekandaki malzeme ve işçilik kalitesi hemen her platformda övülmüş. Ancak araçla ilgili iç mekanda şöyle bir çelişki göze çarpıyor. VW Arteon modeli, markanın premium aracı. Bu nedenle Polo, Golf gibi diğer orta sınıf araçlardan epeyce ayrışması bekleniyor. Ama iç mekanda bu konuda net bir ayrım olmaması bir parça içinizi burkabilir. Marka, premium bir araç tasarlamış ancak bu konuda çok gösterişçi davranmamış. USB ve AUX girişleri tek noktada var. Ayrıca direksiyon arkası vites kulakçıkları çok küçük.

Yeni Arteon İç Mekanı Nasıl?

Arteon’un iç mekanı için ilk söylenecek şey, genişlik oluyor. Araç, bir makam aracı kadar geniş. Zaten Arteon alıcısı da genellikle “patron” alıcı. Kalite algısı yüksek bir iç mekan sunuyor. Sürüş konforu da keza çok iyi. Uzun ve yüksek motor kaputunu sürücü koltuğunda görebiliyorsunuz ve bu da spor otomobil kullanıyormuş hissi veriyor. Geri görüş kamerasının çözünürlüğü çok iyi. Navigasyon sisteminin dokunma hassasiyeti çok iyi. Ekranların konumu başarılı. Dokunmatik ekrandan araç ayarlarını kolayca izleyerek kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca menüler arasında geçiş için dokunmak şart değil. Elektrikli bagaj kapağı kullanımı kolaylaştırıyor ve yüklemek kolay.

VW Arteon Boyutlar

Uzunluk:4837mm

Genişlik: 1871mm

Yükseklik: 1450mm

Bagaj Hacmi: 563litre.

Boş Ağırlık: 1828kg

VW Arteon’un Rakipleri

VW Arteon yerine ne alırım sorusunun yanıtı Audi A5 Sportback veya BMW 4 Serisi Gran Coupe olabilir.

VW Arteon Kaç Para?

Sıfır Arteon fiyatı 321 bin TL’den başlıyor. Garanti Süresi (mekanik/boya/korozyon): 2/3/12 yıl. Arteon yıllık bakım masrafı 1.960 TL. Yıllık bakım aralıkları da 15 bin km.

Arteon Ne Kadar Yakıyor?

Şehir içinde 7,1 litre

Şehir dışında: 5,1 litre

Ortalama: 5,9 litre

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here