2019 Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG Detaylı İnceleme

1
26664
Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG testi yaptı. Volkswagen Caddy hakkında aradığınız tüm bilgiler için detaylı bir inceleme sunan Murat Tosun, “bu araç iş yapar” diyor.

Murat Tosun hafif ticari araç dendiği zaman akla ilk gelen modellerden biri olan Volkswagen Caddy’yi benzinli otomatik versiyonuyla test etti.

“Benzinli Otomatik Caddy İş Yapar”

Benzinli Otomatik Volkswagen Caddy İncelemesi

Benzinli motoru ve iddialı otomatik şanzımanıyla Volkswagen Caddy, bu tip araç arayanların beklentilerini zorlanmadan karşılayacak bir hafif ticari araç. Yeni Caddy’nin tasarımı, motor özellikleri, yakıt tüketimi miktarı nasıl?

Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG Tasarım Özellikleri

Hafif ticari araç dendiği zaman akla ilk gelen modellerden biri olan Volkswagen Caddy, kompakt kardeşi Golf’ün başarısını kendi sınıfında sürdürüyor. Tasarım detaylarında kaliteli detaylarını başarılı dinamik görsellikle süsleyen Caddy sadece ticari araç değil otomobil kullanıcılarının da beğenisini kazanıyor. Volkswagen Caddy son derece iddialı bir hafif ticari araç. PSA Grubu’nun yeni hafif ticari araçlarının geleceği bu yılda Volkswagen Caddy onlarla rahatlıkla başa çıkabilecek tasarım detaylarına sahip. Ayrıca yeni Volkswagen Caddy fiyat listesi de tüketici gözünde iyi bir denge kuruyor.

Tasarım detayları açısından baktığımızda kalite seviyesinin son derece yüksek olduğunu görüyoruz. Kaliteli görünen tasarım detayları bütüne yayılmış durumda ancak yüz tasarımı bu konuda başı çekiyor. Krom çıtalar ve başarılı far tasarımı ile iddialı bakışları var. Aynı şekilde tampon tasarımında da iyi tasarım detaylar karşımıza çıkıyor. Yüksek tavanlı yapısı ile bu araç kendini SUV otomobillere bile rakip olarak görebilir, buna hakkı kesinlikle var.

Sıfır km Volkswagen fiyat listesi için buraya tıklayın!

Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG İç Mekan Özellikleri

Bu sınıfta yer alan araçların binek otomobil konforunu rahat bir şekilde sunabiliyor olması onların en önemli artısı oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu nedenle hafif ticari araçlar için binek otomobil konforunu aratmıyor yazmak ne kadar doğru bilmiyoruz. Çünkü bu sınıfta yer alan tüm araçlar binek otomobil konforunu rahatlıkla sunuyor.

Yeni Volkswagen Caddy’de de bu durum aynen geçerli. Özellikle daha önce bir Volkswagen Grubu araç kullandıysanız hiç yabancılık çekmeyeceğiniz garanti görünüyor. Bu test sırasında en çok sevdiğimiz detaylardan birisi koltuklar oldu. Koltukların başarılı yapısı sayesinde yaptığımız uzun süreli kullanımlar sırasında bile oldukça rahat ettik. Şehir kullanımları sırasında da bizleri rahat ettiren konforu zorlanmadan sundular. Arka tarafta da aynı koltuk konforu karşımıza çıktı. Yaşam alanının siyah renklere teslim olmamış olması da olumlu bir özellik. Kokpiti boydan boya geçen gri kaplama ve bazı yerlerde kullanılan aynı renk tonundan detaylar yaşam alanın daha ferah görünmesini sağlıyor. Genişlik ve kullanışlılık açısından yaşam alanında büyük bir sıkıntı yaşamadık.

Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG Motor Özellikleri

Bu motor seçeneği onun en önemli kozlarından biri olacak. Volkswagen Grubu’nun neredeyse tüm modellerinde yer alan 1.4 litrelik TSI ünite Volkswagen Caddy’nin kalbinde de atıyor. Başarılı özelliklere sahip olan benzinli motor seçeneği daha önce birçok araçta kendini ispat etmiş bir ünite.

Volkswagen Caddy’nin motor kaputunun altında yatan 1.4 litrelik benzinli üniteye 7 ileri oranlı DSG çift kavramalı otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bu ikilinin birlikteliği oldukça iyi. Fabrika verilerine baktığımız zaman 1.4 litrelik ünitenin 125 HP güç ve 220 Nm tork ürettiğini görüyoruz. İddialı tork verisinin 1500 d/d gibi alt devirde sunulabiliyor olması onun performansının canlı olacağının ilk ispatı oluyor. 1395 cc hacmindeki, 4 silindirli, turbo ünite ve DSG şanzıman ile Volkswagen Caddy 183 km/s son hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanma verisi olarak 10.9 saniyenin yeterli olacağı açıklanıyor.

Konfor ve Yol Tutuş

Yeni Volkswagen Caddy iyi bir sürüş karakterine sahip olan bir hafif ticari. Konfor odaklı bir sürüş karakterini benimsemiş durumda ve bu iyi bir tercih. Bunun yanına elbette Volkswagen modellerinden bildiğimiz başarılı yol tutuş özellikleri de eklenmiş durumda. İzine sadık kalmayı biliyor ve performanslı kullanımlar sırasında da güven veriyor. Yüksek yapısından dolayı otoyol kullanımlarında ve otoyol hız performansına göre ilerlerken biraz dikkatli olunması gerekiyor. Sert rüzgarlardan beklediğimiz kadar değil ama yine de biraz etkileniyor.

Yönlendirme kabiliyeti açısından da bütün sistem başarılı çalışıyor. Direksiyon simidinin tasarımı ele tam oturan türden ve kullanımı kolaylaştıran bir detay. Yönlendirme sisteminde bazı boşluklar var ama bunu çok fazla sıkıntı yapmıyoruz. Bu tip araçların neredeyse tamamında bu sistem bu şekilde çalışıyor. Fabrika verilerinde açıklanan hızlanma karakterine sorunsuz bir şekilde ulaşabileceğini ispat ediyor. Canlı motor ve iddialı şanzıman işbirliği ile ara hızlanma değerleri de herkesin beğenisini kazanacak türden. Kullanım sırasında neredeyse zayıf kaldığı bir performans anına denk gelmiyorsunuz. Son hıza ulaşma konusunda nefesinin yeterli olduğunu da söylememiz gerekiyor. Fabrika verisinde ortalama yakıt tüketimi olarak 6.0 litre açıklanırken, biz karma yol şartlarında 7.2 litre sonuç elde ettik.

Volkswagen Caddy EuroNCAP Çarpışma Testi Sonuçları

Volkswagen Caddy EuroNCAP çarpışma testinden dört yıldız alarak ayrılmış modellerden biri. Bu dört yıldızı alırken yetişkin yolcu güvenliği konusunda önemli bir başarı elde etti. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 84, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 78, yaya güvenliğinden yüzde 58 puan almış.

Volkswagen Caddy Yorumları Nasıl?

Murat Tosun’un Volkswagen Caddy yorumları: “Volkswagen Caddy hafif ticari araçlar arasında en çok tercih edilen modellerden biri. Şık görünen detaylara sahip olması onu şehrin her türlü caddesine uygun bir araç haline de getiriyor. Konfor odaklı sürüş karakteri güvenlik konusunda da sıkıntı yaşatmıyor. Benzinli otomatik versiyonu onu satın alanları zorlanmadan memnun edecek seviyede.”

Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG Fiyatı Nasıl?

Benzinli otomatik Caddy, günümüz fiyatlarına göre iyi diyebileceğimiz bir seviyede yer alıyor. Kompakt hafif ticari araç Caddy, 124 bin 490 TL etikete sahip. Biraz daha uygun bir fiyata sahip olabilse daha fazla ilgi göreceği kesin. ÖTV konusunda avantajlı ancak yüksek Euro kuru fiyatı buralara çekiyor.

Benzinli Otomatik Volkswagen Caddy Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.4 lt
  • Motor Hacmi: 1395 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 125 HP
  • Maksimum Tork: 220 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.9 sn
  • Maksimum Hız: 183 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Volkswagen Caddy 1.4 TSI DSG Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.5 lt/100 km
  • Karma: 6.0 lt/100 km
  • Test: 7.2 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 137 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4408 mm
  • Genişlik: 1793 mm
  • Yükseklik: 1822 mm
  • Dingil Mesafesi: 2682 mm

Volkswagen Caddy’nin Bagaj kapasitesi

  • 750/3030 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
  • Boş Ağırlık: 1495 kg
  • Lastik Boyutu: 205/55 R16

1 YORUM

  1. Volkswagen kuruluşundan günümüze daima güveni, kaliteyi, konforu, tasarrufu, kural kanun sayan Alman sanayisinin verdiği güven ve rahatlıkla sadece vw adı yetiyorsa bu rakiplerinin ödevlerini iyi yapmadıklarını anlamına geliyor demektir.
    VW markasına aşk, ilk üretilenle en son üretilen arası bir şoförün yaşayacağı marka ve aracına olan saygısı ve sadakatin ta kendisidir. Eğer kapınızın önünde bir vw duruyorsa aile olarak mutluluğunuz farklıdır. Zira tüm aileyi alacak mutlaka bir vw vardır.
    Kuruluşundan tüm emekçilerine binlerce teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler…
    Binip sürüp o keyfi yaşayan biri olarak içimden geçen gerçekleri söyledim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here