Küçük araç sınıfının liderlerini sizler için karşılaştırdık. Peki sizce hangisi; Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10.

Otomotiv sektörü, her alanda ihtiyaçları karşılamak üzere ürün tasarlar, geliştirir ve piyasaya sunar. Piyasaya çıkan her bir ürün öncesinde kullanıcı anketleri, benzer araçların geçmişteki başarıları ya da başarısızlıkları, günün koşulları gibi çok sayıda parametrenin bir arada değerlendirilmesiyle üretilmiştir.

Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10

Küçük sınıf araçlar da günümüzün şehir yaşamında çok önemli bir ihtiyaca yanıt sunuyor. Öncelikle az yakan araç grubunda olmaları, şehir içinde kolayca park edilebilmeleri ve pratik manevra kabiliyetleri onları çekici kılıyor.

Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10

Bazılarına bayan arabası yakıştırması yapılsa da giderek durum değişiyor. Peki, araba alırken, bir yakınınıza araç tavsiyesi verirken ya da araç kiralarken sınıfının lideri Micra, Picanto ve i10 arasında kalsanız hangisini seçerdiniz?

Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10

Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10 Arasında Kalsanız Hangisini Seçerdiniz?

Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10 Arasında Kalsanız Hangisini Seçerdiniz?

Az yakan, kolay park edilen, manevra kabiliyeti yüksek, şirin mi şirin görünen bir araca ihtiyacınız varsa Nissan’ın küçük sınıf aracı Micra, Kia’nın Picanto modeli ya da Hyundai i10 gerçekten iyi ve popüler birer alternatif olabilir.

Bu araçların ortak noktası az yakmaları, performans odaklı olmamaları, kompakt yapıları ve şirin tasarımları. Peki, detaylar nasıl?

Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10 Karşılaştırması

Nissan Micra test sürüşü sonrasında Murat Tosun, ‘herkese yeten minik dev’ vurgusunu yapmıştı. Bu araç gerçekten de iç hacminde sunduğu detaylarla sanıldığı kadar minik değil. Micra’nın ikinci el piyasası maalesef biraz durgun. Özellikle Micra meraklıları ya da küçük sınıf araç arayanlar dışında genele hitab etmiyor.

Picanto ise, tasarım konusunda gerçekten çok keyifli bir araç. Trend renkler, şık detaylar onu çekici kılıyor. Sıfır km Picanto modelinde yani 2017 model Kia Picanto’da bu tasarım odaklı yaklaşım biraz daha ileriye taşınmış.

ODD’ye Göre İkinci Elde En Çok i10 Satılıyor!

İ10 modeli, sınıfının güvenlik detaylarına en fazla odaklanan aracı demek yanlış olmaz. Marka, bu konuda i10’u öne çıkarmak üzere bir dizi yenilik de yapmıştı. 2017 model Hyundai i10, güvenli sürüş konusunda olduğu kadar ikinci el piyasasında da başarılı sonuçlar sunuyor. Bu üç araç içinde ikinci el piyasası en canlı olanı i10.

ODD'ye Göre İkinci Elde En Çok i10 Satılıyor!

 Nissan Micra, Kia Picanto ya da Hyundai i10; En Geniş Bagaj Hangisinde?

2017 Micra modeli, sevimli olduğu kadar eskisine oranla daha maskülen bir imaja sahip. Picanto ve i10 ise küçük sınıfın yine sevimli ve kompakt şehirli imajını oldukça başarılı bir biçimde yansıtıyor. Bu üç araç içinde en az yakan Micra. En fazla renk seçeneğini 9 renkle Kia Picanto sunuyor. 265 litrelik bagaj hacmi ile Micra içlerinde en geniş bagajı sunan model.

Marka – Model Şehir İçinde Yakıt Tüketimi Renk Seçeneği Benzinli Sıfır Km. Başlangıç Fiyatı Motor Hacmi Bagaj Hacmi Motor Silindir Adedi
Nissan Micra 100km’de 5 Litre 5 farklı renk 56.782 1198cc 265 litre 1.2 3
Kia Picanto 100km’de 5.4 Litre 9 farklı renk 63.400TL 1248cc 200 litre 1.2 4
Hyundai i10 100km’de 6 Litre 5 farklı renk 54.500TL 998cc 252 litre 1.2 3

 

İkinci El Nissan İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here