2017 Nissan Micra 1.2 CVT Detaylı İnceleme

0
9100
2017 nissan micra

2017 Nissan Micra tasarımı, eski imajı yıkıyor. Zira ‘Micra kadın arabası mı‘ diye düşünenlerin fikrini değiştirecek şekilde revize edilmiş. Micra, bugüne kadar hep kadın otomobili olarak görüldü. Açıkçası canlı renkler ve köşelerden uzak tasarım nedeniyle aldığı eleştirilerin bir kısmı da haksız değildi. Ancak şu anda karşımızda olan versiyon tüm bu olumsuzluklardan biraz olsun kurtulmuş durumda. Kadınlar içi hala canlı renk alternatifleri sunan otomobil buna karşılık erkeklerin de hoşuna gidecek pek çok tasarım detayına sahip. Önde araca sinirli ve sert bir ifade sağlayan farları, onlarla uyum içindeki geniş havalandırma kanalarına sahip ızgarası ve katlı motor kaputu ile Micra’nın ön tasarımı sevimli görünen ancak kızdırmamaya gelmemeli gibi duran bir otomobil olduğunu ortaya koyuyor.

2017 nissan micra

Araca profilden bakıldığında ise küçük boyutları ilk anda dikkat çekiyor. Toplam uzunluğu pek çok rakibinin aksine 4 metreden az olan Micra buna karşılık 2450 mm dingil mesafesine sahip. Aracın ferahlığını da artıran büyük camlar da yine profilden hemen dikkat çekiyor. Arkaya geçildiğinde ise yıllardır Micra’nın sahip olduğu tarzı devam ettiren bir tasarım çizgisinin kullanıldığı görülüyor. Yani tasarımcılar Micra’nın ön kısmında önemli değişiklikler yapmış olmasına rağmen arkada çok fazla değişikliğe gitmemiş ve ana hatlar korunmuş. Sonuçta da ortaya şık bir minik dev çıkmış. Hem ikinci el otomobil alırken hem de sıfır araç alırken Nissan Micra’yı da inceleme listesine alabilirsiniz.

2017 nissan micra

İç Mekan

Micra’nın bu kadar popüler olmasında hiç kuşku yok ki iç mekanının etkisi büyük. Micra’nın iç mekan özellikleri gerçekten sürücüye konfor sunuyor. Aracın küçük dış boyutlarına rağmen sunduğu boyundan büyük yaşam alanı başlı başına bir tercih sebebi. 5 kapılı gövdeyle alınabilen Micra, geniş açılan ve araca kolayca binip-inmeyi sağlayan kapılara sahip. Koltuğa oturduğunuz anda ise yüksek ayar kapasitesi ile kendinize uygun koltuk ayarınızı yapabilmeniz otomobili farklı kullanıcıların sorunsuzca sürebilmesine olanak tanıyor. Orta konsolda kullanılan malzeme kalitesi yönünden çok başarılı olmasa da genel işçilik kalitesi açısından beklentileri karşılayan Micra, asıl önemli kozunu iç mekan genişliği ve eşya gözü sayısıyla yapıyor. Bu küçük otomobilin içinde 4 kişi çok rahat yolculuk yapıyorsunuz. Gerek önde gerekse arkada oturanların diz ve baş mesafeleri beklentileri karşılama konusunda sorunsuz Micra’da geniş camlar sayesinde ferah bir atmosferde seyahat ediliyor. Aracın arkasında 265 litrelik bagaj kapasitesi sunulurken, iç mekanın tamamına yayılmış eşya gözleri ile de küçük yükler sorun olmaktan çıkıyor. Aracın kapı içleri bile öylesine başarılı tasarlanmış ki bu alana büyük pet şişeler sorunsuzca sığabiliyor.

2017 nissan micra

2017 Nissan Micra Motor Özellikleri

Nissan Micra motor özellikleri ise daha çok yakıt konusunda yüz güldürüyor demek yanlış olmaz. Micra şu anda sadece 1.2 litrelik benzinli motorla alınabiliyor. 80 HP güç üreten bu motora Nissan manuel veya CVT şanzımanı adapte edebiliyor. Biz CVT versiyonunun direksiyonuna geçtik. Her şeyden önce CVT şanzımanlar artık çok gelişti. Bundan 8-10 yıl öncesinin CVT şanzımanlarına kıyasla yeni CVT’ler vites geçişleri ve ekonomi konusunda çok başarılılar. Genellikle bizim de eleştirdiğimiz CVT şanzımanlara kıyasla Micra’nın şanzımanı oldukça iyi. Özellikle şehir içindeki karakteri başarılı. CVT vites kutuları içinde Micra’nın ünitesi tam otomatik şanzımana da en yakın ünitelerden. Küçük motor ekonomik şanzıman birlikteliği sayesinde Micra sıkışık trafikte bile ekonomik olmayı başarıyor ve 100 km’de ortalama 6.6 lt yakıtla yetiniyor. Uzun yol sürüşlerinde bu değeri daha da aşağı çekmek mümkün. Genel olarak CVT şanzımanlı ve küçük hacimli motorlu bir otomobilin iç mekanında çok fazla motor sesi gelmesini beklersiniz ancak Micra’da bu soruna da çözüm bulunmuş. Her ne kadar aracın torku 110 Nm gibi çok yüksek bir değer olmasa da üretilen torkun büyük kısmının alt devirlerde kullanıma sunulması sayesinde araç güç eksikliği yaşatmıyor ve bu da iç mekana yansıyan motor gürültüsünün minimumda olmasını sağlıyor.

Güvenlik

2010 yılında EuroNCAP çarpışma testine giren Nissan Micra günü 4 yıldız alarak kapattı. Aracın yetişkin korumasından yüzde 84 başarı sağlamasının yanında çocuk güvenliğinden aldığı puan da yüzde 79 oldu. Nissan Micra’nın güvenlik donanımları arasında ABS, EBD, ESP, Fren Destek Sistemi, sürücü-yolcu-yan ve perde havayastıkları, lastik basınç uyarı sistemi, önde aktif gergili emniyet kemerleri ve ISOFIX sabitleme mekanizması sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

Nissan Micra için tam bir şehir otomobili demek mümkün. Özellikle de küçük boyutları ve manevra kabiliyeti yüksek direksiyon sistemi sayesinde otomobil 9,3 metrelik dönüş çapına sahip. Bu da en dar alanlarda bile Micra’nın kolayca hareket etmesi demek. Ayrıca aracın alt devirlerden itibaren kullanıma sunduğu tork sayesinde de şehir içlerinde sadece fren pedalından ayağı çekerek aracı hareket ettirmek mümkün. Ancak bu durum beraberinde bazı problemleri de getiriyor. Örneğin Micra’nın bu atak yapısı olması gerektiğinden bir nebze fazla olduğu için dikkatli olmazsanız sıkışık trafikte önünüzdeki araca çarpabilirsiniz bile. Micra’nın küçük boyutları beraberinde kullanım esnasında bazı sorunları da getiriyor. Örneğin araç yan rüzgarlardan etkileniyor ve yanınızdan bir tır geçtiğinde direksiyona daha sıkı tutunmak zorundasınız. Aracın toplam ağırlığının da 945 kg olması bu olumsuzluğu yanında getiriyor. Bu olumsuzluğa rağmen Micra’nın yürüyen aksamı özellikle sert tümseklerden geçişte oldukça başarılı. Test aracındaki kış lastiklerinin de etkisiyle bu zorlu kış şartlarında sorunsuzca ilerleyebilen Micra gürültü seviyesini de minimumda tutmayı başardı.

Teknik Özellik

Motor : 1.2
Motor Hacmi : 1198 cc
Silindir Adedi : 3
Maksimum Güç : 80 HP 6000 d/d
Maksimum Tork : 110 Nm 4000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 14.5 sn

 

Maksimum Hız : 161 km/s
Frenler
Ön Hava kanallı disk
Arka : kampana
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 6.7 km
Şehir Dışı : 5.4 lt/100 km
Karma : 4.6 lt
Test : 6.6/ 100 km
CO2 Emisyonu :  125 g/km
Boyutlar
Uzunluk : 3825 mm
Genişlik : 1665 mm
Yükseklik : 1510 mm
Dingil Mesafesi : 2450 mm
Bagaj Hacmi : 265 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 41 lt
Boş Ağırlık : 945 kg
Lastik Boyutu : 175/60 R15

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here