Seat Ateca 1.4 TSi DSG İncelemesi

2
10503
Seat Ateca 1.4 TSi DSG incelemesi
SEAT ATECA 1.4 TSI DSG STYLE

Seat Ateca 1.4 TSi DSG incelemesi ile aracı yakından tanıyalım mı? Yeni Seat Ateca kullananlar ne diyorSeat Ateca 1.4 yorumları nasılSeat Ateca teknik özellikleri nasıl? Benzinli Seat Ateca ne kadar yakar? Sıfır Ateca kaç para?

Seat Ateca 1.4 TSi DSG İncelemesi

Seat Ateca 1.4 TSi DSG incelemesi arayanlar için keyifli bir araştırma yaptık. Seat Ateca 1.4 hakkında detaylı teknik bilgi ile aracı yakından tanıdık. Seat Ateca 1.4 TSi DSG testi arayanlar için Seat Ateca teknik özellikleri ve kullanıcı yorumları özeti.

Yeni Ateca Dönüm Noktası Olmuş!

Seat’In Ateca’sı yenilendi. Bu otomobil, geçirdiği değişimle marka için oldukça stratejik bir öneme sahip. Corssover kategorisinde bu otomobil oldukça sağlam bir boşluk dolduruyor. Modern, sportif, şehirli, otomatik ve az yakıyor. Bu özellikle onu epeyce iyi bir seviyeye çekecektir diye düşünüyoruz. Peki Ateca’nın tasarımı nasıl?

Seat Ateca Tasarım Özellikleri

Ön tampondaki hava ızgarası ve köşelerdeki sis farı çerçeveleri geniş tutulmuş. Gri ve siyah çamurluk kaplamaları epeyce offroad etkisi veriyor. Stoplardaki LEd aydınlama, arak kısımda metal görünümü veren gri plastik kaplama gibi detaylarla uygun fiyat lüks görünüm formülü iyi optimize edilmiş. Karoserdeki uzun ütü izleri de araca sert ve maskulen bir hava vermiş. Genel olarak tasarım, pazarın beklentisini çok iyi optimize eden bir bütünlük içinde.

Yeni Seat Ateca’nın Dikkat Çekenleri

Elektrikli bagaj kapağı selefinde yoktu. Kullanıcıya büyük konfor sunan bu özellik gibi otomatik fren sisteminin standart donanımda olması önemli. 4363mm uzunlukla crossover kategorisinin en kısa modellerinden biri. Bu durum Ateca’yı manevra konusunda avantajlı kılmış.

Seat Ateca İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Ateca’nın iç mekanı da oldukça başarılı. Genel olarak sade bir tasarım var. Malzeme ve işçilik kalitesi sınıfına göre iyi seviyede. Arka koltuklarda oturma alanı yeterli. Arka koltuk kol dayanağının içinde bardaklık var.

Seat Ateca Kokpit

Kokpitte çok kapsamlı dokunmatik ekran var. Multimedya sisteminin içeriği çok zengin. Dokunmatik düğmelerin ekran kenarına konumlanması iyi olmamış zira onları yakalamak zor oluyor. Ancak dokunma hassasiyeti ve ekran çözünürlüğü çok iyi.

Seat Ateca Motor Özellikleri Nasıl?

Motor konusunda da “sınıfının iyilerinden” şeklinde bir özet yapılabilir. Turbo dizel isteyenlere 1.6 TDi ve 2.0 TDi sunuluyor. Benzinli isteyenler için de tek seçenek var: 1.4 TSi ACT.

Seat Ateca 1.4 TSi DSG versiyonun hızlanması da en alt devirden itibaren başarılı. Hızlanmak istediğinizde kompakt bir crossover tadı sunuyor. Test pilotların göre Ateca, sınıfındaki benzer şanzıman-motor kombinasyonuna sahip araçlara göre kalkışlarda çok atak. Peki, Seat Ateca 1.4 TSi DSG teknik özellikleri nasıl?

Seat Ateca 1.4 TSi DSG Teknik Özellikleri

Aracın motor verileri, hızlanma verileri, yakıt tüketim miktarı ve fren testi sonuçlarını rakamlarla inceleyelim!

Seat Ateca 1.4 TSi DSG Motoru

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı-turbo-önde ve enlemesine

Yakıt – Şanzıman Tipi: Benzinli 7 ileri otomatik

Silindir/ Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1395cc

Motorun Maksimum Gücü: 110kw150HP 5000 d/d

Motorun Tork Verisi: 250Nm 1500-3500 d/d

Seat Ateca 1.4 TSi DSG Hızlanma Verileri

0-100km/s hızlanması: 8,6 saniye

Maksimum Hız: 198km/s

0-50km Hızlanması: 3,4 saniye

0-80km Hızlanması: 6,3 saniye

0-120km Hızlanması: 12,9 saniye

Seat Ateca Fren Mesafesi

Kış lastiğiyle soğuk fren mesafesi: 42m

Kış lastiğiyle sıcak fren mesafesi: 43m

Seat Ateca Yakıt Tüketim Miktarı

Şehir dışında: 4,9 litre

Şehir İçinde: 6,4 litre

Ortalama: 5,4 litre

Seat Ateca Boyutlar

Uzunluk: 4363mm

Genişlik: 1841mm

Yükseklik: 1601mm

Seat Ateca Bagaj Hacmi: 510 litre

Seat Ateca’nın Rakipleri Kimler?

Hyundai Tucson kesinlikle net bir rakip olarak verilebilir. Hyundai Tucson 1.6 177HP güçlü benzinli versiyonu ile Ateca aynı kulvarda yarışıyor. Diğer yandan “aile arabası” vurgusuyla yola çıkan Peugeot 3008 de önemli bir rakip. 1.2 lire 130HP motor gücünde turbo benzinli Peugeot 3008 ile Ateca aynı kulvarda.

Seat Ateca Yorumları Nasıl?

Ateca kullananlar ne diyor? Ateca kullanıcı yorumlarına baktığımızda; ön görüş açıları, işçilik kalitesi, boyutlar ve manevra kabiliyeti çok sevilmiş. Pek çok kullanıcı aracın direksiyon tepkisinin hızından, donanım zenginliğinden, standart donanım paketinde otomatik fren sisteminin sunulmasından hoşnut. Diğer yandan Ateca yorumlarında sıfır VW Tiguan’ın daha uygun fiyatla sunuluyor olması, şanzımanın biraz geç tepki vermesi, anahtarsız giriş gibi bazı basit ya da artık baz seviyede sunulmasına alıştığımız özelliklerin üst donanımla sunulması olumsuz olarak dikkat çekiyor.

Seat Ateca Kaç Para?

Sıfır Seat Ateca fiyatı nedir? Sıfır km Ateca fiyatı 124 bin TL seviyesinden başlıyor. Bu fiyata mekanikte 2 yıl, boyada 3 yıl, korozyonda ise 12 yıl garanti dahil. Seat Ateca yıllık bakım maliyeti ise 1.600TL civarında. Bakım aralıkları 15 bin km’de bir.

Özetle; Seat Ateca teknik özlelikleri ve tasarımı ile sınıfındaki güçlü seçeneklerden biri olmuş. Sıfır Ateca fiyat ve performans olarak da rakipleri karşısında iyi bir alternatif oluşturuyor. Ateca iç mekanda da motor özelliklerinde de kullanıcıya yeni ve keyifli detaylar sunuyor. Ayrıca Seat Ateca’nın nispeten kısa burun yapısı, şehir içinde kolay manevra yapmak isteyen ama SUV havaları sevenler için şahane.

 

2 YORUMLAR

  1. Herkese merhaba. Leon 1.4 s&s 150hp act ve ayni motora sahip ateca fr sahibiyim. Leon dan pek memnun kaldigim icin ihtiyac geregi suv modeli ateca dan da aldim ve cok iyi is cikarttigini dusunuyorum. Ulkemizde ne yazik ki genel bir gorus hakim ve muadili tiguan daha revacta. Ozellikle sifir fiyat ve size verdigi performansa baktiginizda seat modellerinin turkiye sartlarinda (yol-trafik-kaza riski vs) vw grubu icerisinde en ideal araclar oldugunu goreceksiniz. Daha evvel highline golf/jetta da kullandim uzun yillar ancak sonuc olarak seat kesinlikle onde. Size daha kaliteli ve iyi demiyorum ancak ornek olarak leon u aldigimda sifirlari arasinda golf ile 35000 tl kadar fark vardi. Ayni dolu araclar ustelik. Ateca ve tiguan arasinda ise bu fark doneminde 85000 tl idi. Her iki markanin da modelleri standart beklentilerin uzerinde ustelik. Neden kazancimizi algilarimiza yenik dusurelim ki? Performan olarak seat daha iyi diyebilirim ustelik. Ikisi de 8.0 sn.de 100km/hr cikabilcek performansta (stock/otoban asfalt) yakit yuketiminde ise act ve 2 silindir modu, start/stop, dsg sanziman vs cok iyi is cikartiyor. Benzinli, cok sessiz ve uzun yolda verimli. Kendim izmir-samsun ortalama 100km/hr leon 4,8lt ateca 5,4lt ile gittim. (Klima kapali) Sehir ici de guzelve verimli. Leon 6,0lt ateca 6,9lt ortalama. Umarim ilgilenenlere yardimci olmustur goruslerim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here