Ford Focus RS İncelemesi

0
13815
Ford Focus RS

Ford Focus RS incelemesi arayanlar için yılın en çok merak edilen otomobillerinden biri olan bu aracı detaylı olarak inceledik. Ford Focus RS hakkında detaylı bilgi arayanlar için keyifli bir içerik oldu. Ford Focus RS yakıt tüketim miktarı, hızlanma verileri, bagaj hacmi, motor özlelikleri ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Ford Focus RS İncelemesi

Ford RS logosu ne anlama geliyor? Önce biraz şu meşhur RS logosundan bahsedelim:

Ford Focus RS incelemesi için detaylara geçmeden önce bu aracın RS logosundan biraz bahsetmek istedik. Model, ülkemizde hemen her dönem çok sevildi. Neredeyse her yıl, en çok satanlar listesinde ilk sıralarda gördük onu. Markanın en hızlı motorları RS logosu altında yer alıyor ve 2002’den beri Focus da bu sınıfta.  Ford’un RS logosu 1968’den beri kullanılıyor. Focus 2018 dahil tam 30 kez kullanışmış. RS, Rally Sport sözcüklerinin baş harflerinden oluşuyor. 

Ford Focus RS Hakkında

Hız mavisi rengi ile tanıtılan araç, bu yıl daha kaslı tamponlarla dikkat çekti. Alıştığımız Focus’lara göre şasisi alçalmış olan otomobil, arkadaki iri egzoz çıkışları ve iri difizör ile dikkat çekiyor. Tasarımda değişen detaylar, aracın bütünsel olarak daha sportif görünmesine hizmet etmiş. Ancak çok radikal bir değişim söz konusu değil. İç mekanda da daha sürücü odaklı ve daha dinamik bir görünüm var. Hız mavisi burada da kullanılıyor ve gerçekten siyahla uyumu çok hoş. Haldex tarafından geliştirilen 4X4 sistemi ve anti patinaj sistemi ve drift modu da etkileyici detaylar arasında. Şimdi, Ford Focus’un teknik özelliklerine bakalım ve aracı, detaylıca inceleyelim. Ama önce biraz Ford Focus RS hız mavisi fotoğrafları…

Yeni Focus’un Tasarımı Nasıl?

Konu tasarım olunca, Ford markası çok etkileyici sonuçlar sunar demek yanlış olur. Ancak genellikle yaptığı makyajlarda aracın özgün tarzına dokunmayan fakat modernize eden bir anlayış sunar. Bu da bir nevi, Ford marka araçları logoyu görmeden de tanımayı sağlıyor.

Yeni Focus tasarım konusunda selefine göre daha yenilikçi bir otomobil olmuş. RS logolu Focus ise yarışçı çizgisini epeyce vurguluyor. “ben yarışçı bir şehir otomobiliyim” diyor adeta. Orta ızgaradaki dev intercooler, büyük ön panjur, 19 inçlik sportif jantlar yeni Focus’un tasarımına dair önemli detaylar. Peki, yeni Focus’un içi nasıl?

Ford Focus RS hız mavisinin iç mekan görsellerine bakalım!

Ford Focus RS İç Mekan Özellikleri

Eğer hız mavisi Ford Focus RS alırsanız iç mekanda da bu rengin uygulandığını görürsünüz. Recaro logolu koltukların döşeme kalitesi oldukça iyi ve onların üzerinde RS logosu var. Ayrıca yağ ve turbo göstergesinin altı mavi zeminli ve koltuk dikişlerinde de deri mavi renk uygulaması var.

2019 Model Ford Focus haberine bakmak için buraya tıklayın!

Yeni Focus RS Motor Özellikleri

RS logolu Focus’un motoru da selefine göre güçlendirilmiş. Smart, Drift gibi farklı sürüş modları sunuluyor. Özlelikle Spor mod, çok etkileyici bir deneyim yaşatıyor. Pist modunda da ESP devreden çıkıyor.Güçlü bir kalkış yapmak istediğinizde de otomatik olarak anti patinaj modu devreye giriyor. Ancak pist modunda  anti patinaj devre dışı kalıyor. Bakalım teknik özelliklere…

2. el Focus fiyatları için buraya tıklayın!

Mustang’in 2,3 litrelik EcooBoost’u Kullanılmış!

Daha önce Ford Mustang’de gördüğümüz 2,3 litrelik EcooBoost motoru biraz daha güçlendirilmiş halde evet yanlış duymadınız daha güçlü bir halde Focus RS’de görüyoruz. Peki bu motorun rakamlarla tanımı nedir yani Ford Focus RS motorunun teknik özellikleri neler?

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı- Turbo- Önde ve enlemesine.

Silindir Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 2261cc

Maksimum Güç: 257kW/ 350HP 6000 d/d

Maksimum Tork: 440 (470)Nm 2000-4500 d/d

0-100km/s Hızlanma: 4,7 saniye

Maksimum Hız: 266km/s

Aktarma/Şanzıman: 4X4 ve 6 ileri manuel şanzıman benzinli motor kombinasyonu.

Focus RS’nin Süspansiyon Sistemi Hakkında

Focus RS hakkında yorumlara baktığımızda süspansiyon sisteminin epeyce övüldüğünü fark ediyoruz. Yeni Focus’un süspansiyon sisteminde süspansiyon sisteminde MacPherson imzası var. Arkada bağımsız olarak çalışan aks ve viraj denge kolları çok iyi iş çıkarıyor.

Yeni Focus RS Donanım Paketinde Neler Var?

ABS, ESC, öne ve yan perde hava yastıkları, Recaro spor koltuklar, 8 inç dokunmatik ekran, SYNC2, sesli kontrol, Bluetooth, ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön camlar, geri görüş kamerası, stop/start sistemi, çift bölgeli otomatik klima, hız sınırlama, hız sabitleme sistemi, anahtarsız giriş, anahtarsız çalıştırma, çift xcenon farlar, LED arka sis lambası, 19 inçlik hafif alaşım jantlat standart olarak sunuluyor.

Ford Focus RS’Nin Rakipleri Kimler?

Focus RS’nin rakipleri Honda Civic Type R ve Mercedes AMG A45 olarak gösterilebilir. Honda Civic Type R modeli, beş kapılı hothatchler ve manuel şanzımanlı. 310HP motor gücü ve 61 Euro fiyatı ile aynı segmentte görünüyor. Diğer yandan Mercedes AMG A45 modeli, 2,0 litrelik 385HP motoru, 4X4 sistemi ve 363 bin TL’den başlayan fiyatı ile rakip olarak görülebilir.

Ford Focus RS Fiyatı ve Bakım Maliyeti

Ford Focus RS fiyatı 90 bin Euro’dan başlıyor. Mekanik, boya ve korozyon garantileri 3 yıl/ 3 yıl/ 12 yıl şeklinde. Focusun yıllık bakım maliyeti ise 1.800Tl civarında. Bakım aralıkları 15 bin km’e bir.

Sıfır Ford Focus fiyat listesi için buraya tıklayın!

Benzinli Ford Focus RS Yakıt Tüketim Miktarı

Benzinli Focus RS ne kadar yakar? Öncelikle Focus RS yakıt depo kapasitesi 51 litre. Ful depo ile 515km yol yapabiliyorsunuz. Fabrika verilerine göre şehir dışında 6,3 litre/ şehir içinde 10 litre, ortalama 7,7 litre tüketim yapıyor. Ancak benzinli Focus RS kullananların yorumlarına baktığımızda ortalama 9 litre gibi bir veri paylaşılmış olduğunu görüyoruz.

Ford Focus RS Yorumları

Focus hakkında yorumlara farklı sitelerden ve paylaşım platformlarından baktık. genel olarak aracın süspansiyonun ve manuel şanzımanla verdiği keyiften bahsedildiğini ve bu iki noktada epey övüldüğünü ancak fiyatının yüksek bulunduğunu gördük. Otomotiv sektöründe deneyimli bir ağızdan yorum ararken de Otohaber Dergisinde Koray Kodal’ın yorumlarını bulduk. Onun Ford Focus RS yorumları şöyle:

“VW Grubunun otomatik şanzımanlı modellerinin şehirde daha fazla rahat ettirdiği bir gerçek. Fiyat konusunda ise marka imajı çok güçlü olan Mercedes’in AMG A 45 modeli ile yarışır olması büyük dezavantaj. İç mekanda çok sportif ve rahat bir hava var. Ancak sürüş pozisyonu fazla yüksek. Kış lastiği kullanımında fren mesafesi fazla uzuyor. Yol tutuşu, direksiyon tepkisi mükemmel ama yakıt tüketimi hızlı artıyor. Bu da sürüş konusunda epey dikkatli olmayı gerektiyor.

Ford Focus RS Hakkında Teknik Detaylar

Eğer Sıfır Ford Focus RS almayı planlıyorsanız bu verileri de incelemlisiniz.

Gürültü

Rölantide 53dB (A)

50km/s (4. viteste) 61dB(A)

100km/s (5. viteste) 60dB (A)

120km/s (6. viteste) 72dB (A)

Kış Lastikleriyle Fren Mesafesi

100-0km Soğuk: 44m

100-0km Sıcak: 45m

Hızlanma

0-50km/s: 1,7 saniye

0-80km/s: 3,7 saniye

0-100km/s: 5,4 daniye

0-120km/s: 7,2 saniye

0-130km/s: 8,1 saniye

0-400m: 13,4 saniye

Özetle; Ford Focus RS incelemesi gösteriyor ki; model, süspansiyon, yol tutuşu, hızlı direksiyon tepkisi ve çok sportif bir tasarımla oldukça çekici bir seçenek olmuş. 5 kapılı manuel şanzımanlı 4X4 bir otomobil olarak neredeyse rakipsiz. Ancak yakıt ekonomisi öncelikliyse bir test sürüşü yapmadan ve iyice düşünülmeden karar verilmemeli.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here