Renault 21 Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

3
10623

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Serimizin bu yazısındaki model, R21 olacaktır. Ülkemizde Concorde, Optima ve Manager versiyonları bulunan bu model, düşük bütçe ile ile alınabilecek en konforlu araçlardan biridir. Renault 21 hakkında detaylar yazımızın devamında. Renault 21 Alınır mı?

Renault 21

Renault 21 

Renault 21, birçok kişinin “Bizimkiler” dizisinden tanıdığı nadide bir araç serisidir. Kimi İnsanlar ona “Fransız Mercedesi”, kimileri de “yer uçağı” dedi. R21 serisinin birçok model aracı bulunmaktadır. Ancak bu versiyonların çoğu ülkemize gelmemiştir. Ülkemizde yaygın bir şekilde görülmüş olan versiyonlar donanımına  göre düşükten yükseğe; Optima, Manager, Concorde şeklindedir. Bu yazımızda sizleri 90’lı yıllara götürüp bu araçlardan bahsedeceğiz.

Renault 90’lı yıllarda üretmiş olduğu otomobillerin arka camına ” Yaşanacak Otomobiller” stickerı yapıştırıyordu. Aynı zamanda otomobillerine isimden ziyade numara veriyordu. Araçların versiyonlarına göre isim veriyordu. Mesela R9 modelinin Broadway ve spring gibi versiyonları vardır.

  • Quadra
  • Nevada (Station Wagon)
  • Baccara ( Lüks Versiyon)
  • Manager  (1.7 litre (1721 cc) karbüratörlü )
  • Optima  (1.6 litre (1565 cc) karbüratörlü )
  • Concorde (2.0 litre (1995 cc) enjeksiyonlu )

Bu kadar fazla model üretilmiş olsa da Ülkemizde Manager, Optima, Concorde ve çok az sayıda Nevada bulunmaktadır.

Quadra 

2.0 litrelik Turbo beslemeli motora sahip versiyon 175 hp güce sahiptir. Maksimum hız 260 km/h tır. 0-100 km/h hızlanma verisi ise 7.9 saniyedir. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan bu araçtan ne yazık ki ülkemizde bulunmamaktadır.

Nevada

Ülkemizde az da olsa bulunan yine nadir modellerden birisidir. 1.7 litrelik 92 hp gücünde atmosferik benzinli motora sahiptir. Araç her ne kadar nadir olsa da üzerinde bulunan motor, R11 Flash’ta kullanılan motorun aynısıdır. Ayrıca bu araçların 7 kişilik versiyonu da mevcuttur. Ayrıca 0-100 km/h hızlanma süresi 11.8 saniyedir.

Baccara

R21 serileri arasında en donanımlısı en lüx versiyonu Baccara versiyonudur. Yalnızca ülkemizde değil tüm Dünyada nadir araçlar sınıfına girer.

Manager

Manager, ülkemizde çok sevilen araçlardan bir tanesidir. Aslına bakarsanız Nevada’nın sedan versiyonudur. 1.7 litrelik karbüratörlü motoru 92 hp güç üretir. Donanım olarak diğer R21 serileriyle karşılaştırıldığında orta dolulukta bir araçtır. Hala daha birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

Optima

Optima, ülkemizde R21’ler arasında en baz donanımlı olarak görülür. 1.6 litrelik karbüratörlü motoru ile ekonomik bir araç olarak insanlara hizmet eder. Üzerinde kullanılan motoru, R9 Fairway, R11 Rainbow, R19 gibi modellerde de kullanılmıştır. Motor bölümünün yedek parça fiyatları uygundur. Kolaylıkla bulunabilir.

Concorde

2.0 litrelik 4 nokta enjeksiyon sistemine sahip olan Concorde, ülkemize gelen Renault 21 serisi içerisinde en donanımlı araçtır. Çok büyük bir hayran kitlesi vardır. Hatta Concorde denilince akıllara direk “bizimkiler” dizisi gelmektedir. klima, sunroof, yol bilgisayarı, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon gibi donanımları vardır.

Renault 21 Alınır mı?

Otomobil fiyatlarındaki genel artış, otomobil sahibi olmak isteyen birçok kişiyi zor durumda bırakmıştır. Sizler çin düşük bütçe ile satın alınabilecek araçları derliyoruz. Bu bütçe ile alınabilecek araçlar arasında kulağa en mantıklı gelen modellerden biri de R21’dir. R21’in birçok versiyonu bulunsa da ülkemizde yaygın olan versiyonlar; Manager, Optima ve Concorde’dur. Bu versiyonlar sırasıyla; 1.7 litre, 1.6 litre ve 2.0 litrelik motorlara sahiptir. Aralarında en dolu ve en keyifli motor seçeneği 2.0 litrelik Concorde modelidir. Bu araçlar zamanında makam aracı olarak kullanılmıştır. Günümüz şartlarında birçok kişi tarafından severek kullanılan bu araçların bazı dezavantajları vardır:

  • Kaporta aksamının yedek parçaları zor bulunur ve oldukça pahalıdır.
  • Fitil ve iç trimler zor bulunur ve oldukça pahalıdır.
  • 2.el piyasası yavaştır. Bu sebeple satmak istediğinizde kolayca müşteri bulamayabilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz dezavantajlar sonucunda Renault 21 model araç almak istiyorsanız aracın genel kondisyonu düzgün olmalıdır. Ülkemiz şartlarında düzgün ve kurcalanmamış her araç değerlidir. Ayrıca R21’lerin motor ve mekanik aksamı kolayca bulunabilir ve nispeten uygun fiyatlıdır. R21 almak isteyenlere tavsiyemiz. Aracı iyi bir şekilde inceleyin araçtan anlayan birine kesinlikle gösterin. 🙂

2.el Otomobil İlanları

3 YORUMLAR

  1. Aslında Concorde almak istiyorum ama parçalar çok pahalı. Örneğin managerin baskı balatası 700 lira, concordenin 2.500 lira. O yüzden manager alacağım ama klimalı olanı hangisi acaba bir bilgi bulamadım da.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here