Ön saflarda motor sporlarının en beklenmedik zaferlerinden biri oldu. Yarış 1995 Le Mans 24 Hours’du ve kazanan araba, burada gördüğünüz kırmızı ve sarı arabaya çok benzeyen güçlü McLaren F1 GTR idi. McLaren’in zaferinin herkesi bu kadar şaşırtmasının nedeni, yarışta ilk kez galip gelmesiydi . Modern yarış çağında hiçbir araba bunu daha önce yapmamıştı. 20 yıl ileriye doğru ilerleyin ve McLaren yakın zamanda Le Mans’a geri dönmeyi planlamasa da, sonunda F1 GTR’nin P1 GTR biçiminde bir halefini üretti . Kutlamak için, Silverstone’da unutulmaz bir sabah her iki arabayı arka arkaya sürüldü.

F1 GTR, P1 GTR: fark nedir?

P1 GTR, atasından farklı olarak tam bir yarış arabası değildir. Bunun yerine, McLaren tarafından en seçkin müşterilerinin isteklerini karşılamak için yaratılan nihai bir yarış günü makinesi olarak düşünün. Normal bir P1’iniz yoksa bir tane satın alamazsınız ve GTR’nizi asla yolda süremezsiniz çünkü burada gördüğünüz, Pink Floyd davulcusu Nick Mason’a ait olan F1 GTR’nin aksine, P1 GTR ‘dır.

Ancak 1,98 milyon sterlininiz yalnızca bir motorlu araba satın almakla kalmaz, dünyanın en özel sürücü eğitim programını da satın alır. Her P1 GTR, arabayı anlamanıza ve anlamanıza yardımcı olacak küçük bir mühendis ekibiyle birlikte, ayrıca onu Silverstone, Abu Dabi, Bahreyn, Belçika’daki Spa ve Belçika’daki Spa gibi bir dizi yerde nasıl sürüleceğini öğretecek as bir McLaren sürücüsü ile birlikte gelir.

Toplamda sadece 45 P1 GTR üretilecek ve yaklaşık 2 milyon sterlin için tam pist günü ve sürücü eğitimi programının yanı sıra 18 ay boyunca buna uygun bir fitness rejimi alacaksınız. Ayrıca, elbette, bir P1 GTR’nin küçük meselesi de dahildir. Bu süre zarfında P1 GTR’nizi alıp garajınızda saklayıp çeşitli devrelere taşıyıp taşımayacağınız size kalmış. McLaren sizin için araba ve ulaşımla ilgilenecek. Şirket, şu ana kadar P1 GTR müşterilerinin yaklaşık yüzde 50’sinin arabalarına kendilerinin bakmayı seçtiğini söylüyor.

620bhp vs 986bhp: motor teknolojisi karşı karşıya

P1 GTR’m olsaydı, kendi garajımda saklanmasını isterdim, böylece gecenin ortasında ona bakabilirdim. Ancak en önemli olan, dramatik karbon fiber kaplamanın altında yatan şeydir. Temel motor ve hibrit sistem, normal P1 ile aynıdır, bu nedenle, karbon fiber küvetli çift kavramalı yedi vitesli bir şanzımana eşleştirilmiş 3.8 litrelik çift turbo V8 vardır. GTR arkadan çekişlidir ve arka kanadı her zaman maksimum yere basma kuvveti sağlayacak şekilde sabitlenmiştir.

İkiz turbo hibrit V8’in gücü 986bhp’dir ve tork değeri 1,000Nm’dir. GTR ayrıca, hidrolik bir kriko sistemine sahip olmasına rağmen normal P1’den biraz daha hafiftir, böylece tekerlekler bir anda değiştirilebilir. Pirelli arka lastikleri, tüm bu torkun altında erimemeleri için kapsamlı bir şekilde test edilmiştir. Ama aynı zamanda ABS ve ayarlanabilir bir çekiş kontrol sistemi de var çünkü GTR’nin baş geliştirme sürücüsü Chris Goodwin şöyle diyor: “Sürmesi zor ya da korkutucu olacak bir araba yapmak istemedik. Elbette gerçekten hızlı bir araba yapmak istedik, ama aynı zamanda beceri seviyeleri nerede olursa olsun sahiplerimizin de keyif alabileceği bir araba yapmak istedik. Ve sonra, umarım programla daha iyi hale gelirler ve süreç geliştikçe arabadan daha fazla keyif almayı öğrenirler. ”

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here