2022 Kia Sorento 1.6 Hibrit Detaylı İnceleme

0
30942
Kia Sorento 4 Test sürüşü

Heybetli, güçlü ve hibrit Sorento

Yeni Kia Sorento tüm özelliklerini bir kenara bıraktıracak bir özelliğe sahip: Hibrit. Günümüzün en ekonomik yakıt tüketim sonuçlarından birine imza atan araçlar arasında Kia Sorento’nun adı da listenin üst sıralarında yazıyor.

Kia Sorento Tasarım ÖzellikleriKia Sorento Test Ön tasarım

Yeni Kia Sorento, Türkiye’de bir zamanlar fırtınalar estiren Sorento modeli kadar iddialı bir araç olmuş durumda. Tasarım konusunda heybetli ve güçlü bir yapıya sahip olması onun SUV sınıfında adını üst sıralara çıkarmasını zorlanmadan sağlar. Şunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum; yüz tasarımları açısından son dönemlerde gördüklerim arasında en iyilerden biri. Yüksek bir yapı olmasına rağmen bunu sportif bir otomobil görünümüne büründürmeyi başarmışlar. Krom çıtalar ve led aydınlatmaların başarılı karakteriyle yüzüne baktığınız zaman onu sevmemeniz imkansız gibi. Motor kaputunun kaslı yapısı göze son derece iyi görünürken, şişkin çamurluklardan profil detaylarına da başarılı bir şekilde geçiş yapıyor. Arka tasarımda da aynı tip detaylar ve ince işçilik dokunuşları meraklı gözlerin radarına hemen giriyor. Yeni Sorento bütününe bakıldığında albenisi çok yüksek bir SUV model.

Kia Sorento İç Mekan ÖzellikleriKia Sorento Test iç mekan

Yaşam alanına ilk geçtiğim anda tam beklediğim gibi ilk olarak dikkatimi devasa kullanım alanı çekti. Hem sürücü hem de yolcunun olduğu bölümde rahat, ferah ve kendinizi iyi hissettiren bir yaşam alanı var. Arka tarafta oturan yolcular için de son derece geniş bir kullanım alanı sunuluyor. Bu tip büyük bir SUV modelden beklenen genişliği ve kullanışlılığı zorlanmadan sunuyor. Sözün özü onun iç mekanında kendinizi iyi hissediyorsunuz. Kullanılan malzemelerin kalite seviyesi son derece yüksek. Dokunma hissi yüksek olan plastik detaylara yer verilmiş durumda. Sürüş pozisyonunu hiç zorlanmadan bulduğum yaşam alanında eşya gözlerinin sayısı da iyi. Orta konsolun üzerinde yer alan havalandırma kanalları da dahil olmak üzere tüm hava çıkışları dik olacak şekilde konumlandırılmış. Belki bunlar yatay olsa göze biraz daha iyi görünen bir tasarım olabilirdi. Kullanışlılık konusunda sıkıntı yaşamadığım kokpit tasarımında her şeyi tam aradığım yerde buldum. Görüş açıları konusunda da sürüşü olumsuz etkileyecek bir sıkıntı yaşamadım.

Kia Sorento Motor ÖzellikleriSorento dış tasarım

İşte sıra onun en önemli artısının olduğu bölüme geldi: Hibrit sistemi. Araçta hem benzinli hem de elektrikli bir motor görev yapıyor. 1.6 litre hacmindeki benzinli ünite 180 PS güç ve 265 Nm tork üretiyor. Araçta görev yapan bir diğer motor seçeneği olan elektrikli üniteyse 60 PS güç ve 264 Nm tork üretiyor. Bu ikilinin birlikteliğinden yararlanan Kia Sorento toplamda 230 PS güç ve 350 Nm tork üretiyor. Yüksek torkun 1500 gibi alt devir bandında kullanıma giriyor olması performansa son derece olumlu bir şekilde etki sağlıyor. Açıklanan fabrika verilerine baktığım zaman Yeni Sorento 100 km/s hıza 8.6 saniyede çıkıyor. Ağırlığı iki ton olan Kia Sorento’nun son hızı da 193 km/s olarak açıklanıyor. Yaptığım test sürüşü sırasında bu hızlara ulaşma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağını net bir şekilde gördüm. Küçük bir tank gibi olmasına rağmen performansı oldukça iyi. Yokuşlar, rampa tırmanışlar ona vız geliyor. Ancak en iyi olduğu nokta elektrik motorunun getirdiği artıyla tüketim. Fabrika verilerinde 6.1 litre ortalama tüketim sonucu açıklanırken, test sonunda 7.4 litre gibi bir sonuç elde ettim.

Kia Sorento Konfor ve Yol Tutuş ÖzellikleriKia Sorento Test arka tasarım

Yeni Kia Sorento son dönemlerde kullandığım en konforlu araçlardan biri oldu. Koltukların kalitesi araç içinde bulunan herkesin rahat etmesini sağlar. Yaptığım yolculuklar sırasında koltuk kalitesi ve rahatlığı bu araçta en sevdiğim detaylardan biri oldu. Süspansiyon sisteminin konfor konusunda görevini nefis bir şekilde yerine getirmesi de etkileyici özelliklerinden birisi oldu. Bol kasisli yolda yaptığım sürüşlerde neredeyse kasisleri bile yaşam alanına yansıtmadı. Her türlü elektronik sürüş yardımcısının yer aldığı araçta bunlar görevlerini keskin bir netlikle yerine getiriyor. Tam istediğim gibi çalışan elektronik yardımcıları özel bir övgüyü hak ediyor. Gösterge panelinde kör noktaların gösteriliyor olması da önemli bir yenilik. Bu sayede sürüş sırasında gerekli takipler daha net bir şekilde yapılıyor. Yüksek bir araç olmasına rağmen yol tutuş konusunda da performansı benim açımdan iyiydi. Limitlerini büyük bir SUV model kullandığınızı unutmayıp iyi ayarladığınız zaman bu araçta güvenlik konusunda adını listenin üst sıralarına yazdıracak SUV modellerden biri.

Kia Sorento Güvenlik ÖzellikleriKia Sorento SUV iç tasarım ve direksiyon

Yeni Kia Sorento çıktığı Euro NCAP testinden de başarılı sonuçlar alarak ayrıldı. En yüksek puan olan 5 yıldız alan araç, yolcu güvenliğinden yüzde 82, çocuk güvenliğinden yüzde 85, yaya güvenliğinden yüzde 63 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 87 aldı.

Kia Sorento YorumlarıMurat Tosun Kia Sorento yorumu

Eğer güçlü ve heybetli bir SUV model satın almak istiyorsanız şu anda doğru sayfayı inceliyorsunuz. Zaten güçlü bir motora sahip olmasını elektrikli bir ekstra motor ile destekleyen Kia Sorento, küçük bir tank gibi olmasına rağmen kendine hayran bırakan bir performans ortaya koyuyor. Bunu yaparken az tüketiyor. Tüm özellikleriyle Kia Sorento satın alanlar hayattan daha yüksek keyif alır.

Kia Sorento Fiyat ÖzellikleriKia Sorento sağdan dış görünüm

Kia Sorento Türkiye’de sadece hibrit seçenekle satışa sunuluyor. Bence bu doğru bir karar. SUV fiyatlarının belli bir seviyeye ulaştığı günümüzde D segmenti bir SUV ve hibrit olmasının getirdiği artıları var; Fiyatı 1 milyon 549 bin TL.

Kia Sorento Teknik Özellikleri

Motor: 1.6 lt hibrit /Motor Hacmi: 1598 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 230 PS / Maksimum Tork: 350 Nm

Kia Sorento Performans VerileriKia SUV bagaj tasarımı

0-100 km/s Hızlanma: 8.6 sn / Maksimum Hız: 193 km/s

Kia Sorento Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Kia Sorento Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Hibrit Karma: 6.1 lt/100 km / Test: 7.4 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 140

Kia Sorento BoyutlarSorento yan tasarım ve boyutları

Uzunluk: 4810 mm /Genişlik: 1900 mm /Yükseklik: 1695 mm /Dingil Mesafesi: 2815 mm

Kia Sorento Bagaj kapasitesi

608 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 67 lt /Boş Ağırlık: 2006 kg Lastik Boyutu: 235/55 R19

Sıfır Kilometre Kia Sorento Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here