Fabrika Çıkışlı LPG’li Fiat Fiorino

Otomotiv üreticileri tarafından geliştirilen ticari araçlarda, sıklıkla dizel motor kullanımı görülür. Dizel motor tercihinin ise birkaç sebebi var; Ticari araçlar genellikle ağır yük taşıyan araçlardır. Ağır yük, yüksek tork ihtiyacını da beraberinde getirir. Dizel motorlar, düşük hacimli kullanımlarında dahi yüksek tork çıkartabilme kabiliyeti ile ticari araçlar için en uygun motor seçeneğidir. Bir diğer sebep, ticari araçların çeşitli amaçlar sebebiyle kullanım sıklığının fazla olmasıdır. Ticari amaçlar doğrultusunda kullanılan bu araçlar, kısa sürede yüksek kilometre yapma potansiyeli olan araçlardır. Bu durum da düşük yakıt tüketiminin gerekliliğini ön plana çıkartır. Dizel araçlar, benzinli araçlara nazaran daha düşük yakıt tüketimi sağlayarak, kullanıcıların taşıma maliyetini azaltır. Bu yazıda ise Fiat tarafından geliştirilen alışa gelmişin dışında bir ticari araç inceleyeceğiz. Fiat Fiorino Eko, benzinli bir motora sahip ve bu motor LPG ile de çalışabiliyor.

Fiat Fiorino Eko 

Fiat’a ait 1.4 MultiAir benzinli motora sahip model, 77 beygirlik bir güç üretiyor. Benzinli modunda 100 kilometrede 7.3 litrelik bir yakıt tüketimine sahip olan araç, LPG modunda 8.3 litrelik bir yakıt tüketimine sahip. LPG yakıtının diğer yakıtlara göre hesaplı olması 1 litrelik farkı önemli ölçüde kapatıyor. Bu durum da Fiorino Eko’nun LPG seçeneği ile hesaplı bir sürüş gerçekleştirdiğini gösteriyor. Fiorino Eko’nun LPG depo hacmi ise 30 litre. Ayrıca model, bu özelliği ile beraber sınıfının ilk ve tek fabrika çıkışlı LPG’li sisteme sahip aracı olma özelliğini taşıyor.

150 Bin Kilometre Garantili!

Ürettiği modele güveni tam olan Fiat, Fiorino Eko için 3 yıl, 150 bin kilometreye kadar fabrika garantisi veriyor.

fiat fiorino eko

Yakıt Tüketimi Dizel ile Yarışır Düzeyde!

Tofaş tarafından Fiorino Eko için özel olarak tasarlanan eko butonu sayesinde model, LPG geçişini anında gerçekleştirebiliyor. Fiat Fiorino Eko LPG’li kullanımlarda, dizel motorlu araçlar ile yarışır düzeyde yakıt sarfiyatı gerçekleştiriyor.

fiorino navigasyon

Fiat Fiorino Eko Donanımda da Farklı!

Model sunduğu zengin donanım seçenekleri ile rakipleri arasında fark yaratıyor. 5 inçlik dokunmatik ekrana sahip bir multimedya sistemine sahip olan model, bu ekranda navigasyon sistemini de bulunduruyor.

İkinci el Fiat Fiorino Fiyatları

Fiat ve Tasarım İş Birlikleri 500, 500L, Panda

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here