Euro NCAP’ten 5 Yıldız Alan İlk Fuel Cell Elektrikli Otomobil: Hyundai Nexo

1
39545

Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız alan ilk Fuel Cell elektrikli otomobil Hyundai Nexo oldu. Bu yönüyle Nexo modeli, otomotiv tarihine geçti. Peki, Hyundai Nexo’nun özellikleri neler? Hyundai Nexo güvenlik donanımını inceleyelim.

Euro NCAP’ten 5 Yıldız Alan İlk Fuel Cell Elektrikli Otomobil: Hyundai Nexo

Hidrojen yakıt teknolojisi gelecek vaat ediyor. Ancak bu yakıt teknolojisi henüz gelişme aşamasında. Dünyada hala tam anlamıyla hidrojen yakıta adapte olmuş bir entegrasyon yok. Ancak hidrojen yakıtın tam anlamıyla çevreci olması, geliştirilebilir olması ve kesinlikle ekonomik sürüş sunması mühendislerin onun üzerine eğilmesinin nedenleri. Hyundai Nexo gibi etkileyici otomobiller üretildikçe hidrojen motorlu araçlar için diğer alt yapılar da hazırlanacaktır. Peki, yeni Nexo nasıl?

Hyundai Nexo Hakkında

Otomobiller hakkında bilgi edinmek insana vizyon katar. Yeni çıkan modeller, yeni eklenen özellikler, yeni teknolojiler… Ama bazı otomobiller hakkında bilgi edinmek, geleceğe yön veren teknolojileri keşfetmenizi sağlar. Hyundai Nexo da bu açıdan özel bir otomobil. Onu özel kılan iki ana detay var: Hidrojen yakıt tüketen tamamen elektrikli bir motora sahip olması ve bu haliyle Euro NCAP’ten beş yıldız almış olması. Gelelim Hyundai Nexo hakkında diğer detaylara…

  1. Bağımsız araç değerlendirme kuruluşu olarak tanımlayabileceğimiz Euro NCAP, aktif ve pasif güvenlik donanımlarına bakarak tüm alanlarda Hyundai NEXO modeline 5 yıldız verdi.
  2. Yaya tespit ve ileri çarpışma önleme asistanları test ekiplerince çok başarılı bulundu. Ön radar ve kamera sistemlerini kullanarak üç farklı kademede çalışan FCA sistemi, sürücüyü hem ışıkla hem sesle uyarıyor.
  3. 2019 Hyundai Nexo’nun menzili 666km
  4. Hyundai Nexo deposu 5 dakikada doluyor.
  5. 0-100km/s hızlanması ise 9,2 saniye. Bu rakam, içten yanmalı motora sahip olmayan bir araç mükemmel.
  6. Hyundai Nexo’nun iç mekanında 7 inç genişliğinde bir LCD ekran var. Navigasyon ekranı ise 12,3 inç genişliğinde.
  7. Hyundai Nexo bagaj kapağı elektrikli ve Nexo’nun bagaj hacmi 46 litre.
  8. Önceki jenerasyonlarına göre bariz şekilde daha hafif bir gövdesi var. Ancak iç mekanda da genişleme var.
  9. Kör nokta izleme monitörü de çok başarılı.
  10. Tek olumsuz yanı şarj istasyonu bulmanın güçlüğü ve aşırı sıcak- aşırı soğuk havalarda lithium-ion pilin zarar görebilmesi. Bunlar da zamanla gelişecek teknolojiler elbette.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here