Mercedes Elektrikliye Temkinli Geçiş Yapıyor!

1
7384
Elektrikli Mercedes

Elektrikli araba modelleri çoğalıyor. Her yıl yeni elektrikli otomobil seçenekleri ekleniyor satış listelerine. Bu yıl da öyle olacak. 2020 model arabaların neredeyse %30 oranında elektrikli ya da hybrid otomobillerden oluştuğunu söyleyebiliriz. Benim kafama takılan ise neden her markanın konuya farklı şekilde yaklaştığı. Yani sektörde bu konunun nasıl algılandığını ve üretim kararlarının neye göre alındığını merak ediyorum.

Elektrikli MercedesBazı markalar, elektrikli otomobil üretimine doğrudan daldı. Hatta tüm üretimini bu yöne kaydırma kararı alanlar da az değil. Ama bazı dev markalar var ki, onlar: “elektrikli de yaparız ama öyle hemen olaya dalmayız” diyor. Neden acaba? Bi’ bildikleri mi var, merak ettim ve aradığımı cevabı, Car Dergisi Ekim 2019 sayısı 11. sayfada buldum. Mercedes’in elektrikli araba olayına bakış açısını Mercedes Ürün Planlama Müdürü’ne sormuşlar. Verdiği yanıtlar, duruma bakış açımı değiştirdi. Siz ne düşüneceksiniz merak ediyorum. Yorumlara yazınız…

2. El Mercedes-Benz otomobil fiyat listesi burada!

Mercedes Elektrikliye Temkinli Geçiş Yapıyor!

Elektrikli MercedesMercedes, VW ile aynı fikirde değil! Yani o, elektrikli otomobillerin o kadar da hızlı yaygınlaşacağına inanmıyor. Aslında Mercedes elektrikli modellerinin sayısını arttırıyor ama kademeli olarak. Mesela 2020 Mercedes otomobil seçeneklerinde yeni 11 tane elektrikli model göreceğiz. Ama içten yanmalı motor üretiminde hız kesmiyor.

Kompakt araçların tasarımı, güç kaynakları alanında çok fazla bilinmeyen içeriyor. Elektrikli ve içten yanmalı motor aynı anda çalıştırmak çok masraflı. Bu da elektrikli&benzinli araba seçeneklerinin yüksek fiyatını açıklıyor. Yüksek fiyatlı elektrikli otomobiller ya da hibrid otomobiller, az sayıda yani yetersiz şarj istasyonu, henüz oturmamış elektrikli araba kullanıcı bilinci gibi pek çok detayın yerine oturması zaman alacaktır. İşte Mercedes, bu nedenle konuya temkinli yaklaşıyor. Peki, Mercedes’in gelecek planları nasıl?

George Kacher’e göre Mercedes’in gelecek planları şöyle:

Elektrikli Mercedes

  • İçten yanmalı motorlu Mercedes otomobiller ana öncelik olmaya devam edecek.
  • Hybrid ve elektrikli Mercedes modelleri de üretilecek.
  • Yüksek performanslı elektrikli Mercedes modelleri için Magna ve Rimac şirketleri ile işbirliği yapıldı. Onların teknolojilerinden yararlanılarak yüksek performanslı elektrikli Mercedes modelleri üretilecek.
  • Hidrojenli Mercedes otomobil projesine devam edilecek. Hidrojenle çalışan Mercedes üretilecek.
  • BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 modellerine rakip olacak yeni bir model üretilip 2021’de piyasaya sunulacak.
  • 2021 model otomobil seçenekleri arasına sunulmak üzere mega SUV bir model üretilecek.
  • Mercedes R Sınıfı yeniden pazara sunulacak.
  • Daha çok Crossover ve SUV modeli üretilirken sedan ve HB ürün segmenti küçültülecek.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here