Toyota Hibrid’den Elektrikliye Geçiyor!

0
10321
Toyota-Panasonic

Toyota markası, hibrid motor teknolojisine yaptığı yatırımlara tanınıyor. Binek hibrid motorlu araçlar üreten Toyota, Avrupa, Asya, ABD pazarında çok başarılı sonuçlar elde etti. Bugün dünyada en fazla tercih edilen hybrid otomobilleri üretiyor olmasıyla tanınır oldu. Bu, alkışlanacak bir başarı. Toyota Corolla Hibrid modeli, ülkemizde de yılın otomobili seçilmişti. Marka, artık yüzde yüz elektrikli motor teknolojisine yatırım yapma kararı aldı. Haberin detayları şöyle…

Toyota Hibrid’den Elektrikliye Geçiyor!

Japon otomotiv devi Toyota, ve pil üreticisi Panasonic bir işbirliği yaptı. Elektrikli araçların yaygınlaşması için güçlü bir çalışmaya kolları sıvayan ikili, ilk adımları 2017 yılında atmıştı. Lithium-ion bazlı batarya üretimi için iki marka işbirliği yapacak. Yapılan işbirliği sonucunda yüzde yüz elektrikli motora sahip Toyota otomobiller üretilecek. Marka, böylece dünya genelinde net ve dominant bir pazar payı hedefliyor.

Toyota ve Panasonic işbirliğiyle ortak çalışma alanı da kuruldu. Çin’de büyük bir Ar-Ge operasyonu sağlandı ve ortak mühendisler, ortak çalışma alanında geliştirme yapacak. Bu şekilde iki şirketin toplam 3500 çalışanı bu projeye kayacak. Ayrıca bu ortak girişimle üretilen bataryalar, diğer otomobil üreticilerine de satılacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here