Karşılaştıralım: Audi A3 Vs Volkswagen Golf

0
4441
audi mi volkswagen mi

C segmentinin iki iddialı üyesi olan Audi A3 ve Volkswagen Golf, sevenlerini tercih yaparken ikileme düşürüyor. Gelin bu modelleri inceleyelim. Audi mi Volkswagen mi ?

Audi A3 HB

Audi A3, ülkemizde  iki kasa tipinde de aynı motor ve donanım seçenekleri ile bulunuyor.  1.0 litrelik Turbo FSI (30 Turbo FSI) ve 1.5 litrelik Turbo FSI (35 Turbo FSI) motor seçenekleri. Öncelikle belirtmemiz gereken 2021 Audi A3 modellerinin dizel ve PHEV seçenekleri bulunmuyor.

Audi, görüldüğü üzere motor seçeneklerinde olduğu gibi donanım seçeneklerinde de iki kasa tipini de birbirinden ayırmamış. Advanced ve S Line olarak adlandırılan iki donanım seçeneği bulunuyor. Şimdi bu donanım seçeneklerini inceleyelim.

audi a3

Her Türlü Yola Çıkmaya Hazır!

Audi A3, yeni progresif direksiyon ve opsiyonel Audi sürüş modu seçimi özelliğine sahip. Bu özellik ile ister konforlu, ister dinamik, otomatik veya daha özelleştirilmiş tercih edebilirsiniz. A3 Sportback’in karakterini kendi sürüş tarzınıza uyacak şekilde ayarlama imkanına sahipsiniz. Ayrıca A3, verimlilik modu sayesinde yakıt tasarrufu yapmanıza da yardımcı olur.

Daha Da Kolaylaştırılabilen Dijitalleştirme Özellikleri

Eğer Audi A3 kullanıyorsanız, aracınızı sürerken bile MMI kontrol panelinin özelliklerini dokunarak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Audi sanal kokpit plus sistemi ve opsiyonel head-up display (göz hizası ekranı) gibi isteğe bağlı ekipmanları sayesinde, ek bilgiler doğrudan sürücünün görüş alanında olacak şekilde gösterilir. Opsiyonel Bang & Olufsen 3D Premium Ses Sistemi de araca fantastik bir ses deneyimi sağlar.

audi a3

İç Mekan

Audi A3 iç mekanında, 10,1 inçlik MMI dokunmatik renkli kontrol paneli bulunduruyor. Ayrıca opsiyonel ön spor koltuğu, sürücü odaklı kontrol paneli ve vites kolu çalıştırma özelliğine sahip orta konsolu da (S tronic araçlarda) iç mekanın genel sportif tarzına katkıda bulunuyor.

2021 Audi A3 Sportback Advanced öne çıkan özellikleri

  • Çok kollu alaşımlı jantlar
  • Advanced tamponlar
  • Standart ön koltuklar
  • Ön koltuklarda 4 yönlü bel destek ayarı
  • Elektrikli sürücü koltuğu
  • Platin gri iç dekor
  • Alüminyum kapı eşik çıtaları
  • Hız sabitleme sistemi

audi mi volkswagen mi

2021 A3 Sportback S Line öne çıkan özellikleri

  • 5 kollu dinamik tasarımlı alaşımlı jantlar
  • S Line tamponlar
  • Spor ön koltuklar
  • Manuel yükseklik ayarlı ön koltuklar
  • Koyu alüminyum Spektrum iç dekor
  • S logolu aydınlatmalı kapı eşik çıtaları
  • Uyarlanabilir hız sabitleme sistemi
  • Spor süspansiyon
1.0 30 TFSI MHEV, Hibrit, 110 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Advanced 4,5 Lt/100 Km Yarı Otomatik 464.578 TL
S Line 4,5 Lt/100 Km Yarı Otomatik 500.899 TL

 

1.5 35 TFSI MHEV, Hibrit, 150 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Advanced 5 Lt/100 Km Yarı Otomatik 486.499 TL
S Line 5 Lt/100 Km Yarı Otomatik 522.819 TL

 

Sıfır km Audi A3 fiyatları ve özellikleri

Audi mi Volkswagen mi ?

Volkswagen Golf

Geliştirilen Volkswagen Golf şimdi yeni yüzü ile daha önce hiç olmadığı kadar sportif, dinamik ve dijital. Otomobiller hakkında bildiğiniz her şeyi unutturacak yepyeni bir sürüş ve kontrol deneyimine hazırlıklı olun!. Yeni Dijital Golf ile dilediğinizce yaşamak artık elinizde.

volkswagen golf

Volkswagen Golf, dünyaca ünlü TSI motorların yepyeni bir evrim seviyesini taşıyor. Yeni 1.0 TSI 110 PS EVO, 1.0 eTSI 110 PS EVO ve 1.5 eTSI 150 PS EVO motorlar, aynı zamanda değişken emme ve egzoz subap zamanlaması ve 350 bar gibi yüksek basınca sahip direkt benzin enjeksiyonu ile donatılmış. Bu gelişmiş teknolojili TSI ve eTSI motorları, her an hazır bir yüksek çekiş gücünü ve sessiz çalışma karakterini garanti ediyor.

volkswagen golf

Yapay Zeka İle Aydınlatma

Yeni Golf’te bulunan LIGHT – LED Matrix farları, her bir farın içinde bulunan 22 adet bağımsız LED modül ile farklı hava ve yol şartlarında en iyi aydınlatmayı garanti ediyor. Üstelik statik viraj farlarının zayıf görüş koşulları için özel bir fonksiyonu da bulunuyor. LIGHT – LED Matrix farlar ise, düşük enerji tüketimleri ile yakıt ekonomisine de katkı sağlıyor.

volkswagen golf

İç Mekan

Yeni Golf, tamamen dijital iç mekanı ile daha fazla eğlence ve daha hissedilebilir bir konfor sunuyor. Dijital Gösterge Paneli (Active Info Display), 10” genişliğinde yüksek çözünürlüklü TFT LCD ekranı ile, tüm veri ve bilgileri direkt olarak sürücünün görüş alanına yansıtıyor.

1.0 TSI, Benzin, 110 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Impression 4,4 Lt/100 Km Düz 236.400 TL
1.0 eTSI, Hibrit, 110 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Life 4 Lt/100 Km Yarı Otomatik 353.800 TL
Style 4 Lt/100 Km  Otomatik 390.100 TL
R Line 4,9 Lt/100 Km Yarı Otomatik 411.500 TL
1.5 eTSI, Hibrit, 150 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
R Line 5,3 Lt/100 Km Yarı Otomatik 449.100 TL
Style 4,5 Lt/100 Km Yarı Otomatik 427.700 TL

 

Sıfır km Volkswagen Golf fiyatları ve özellikleri

Audi mi Volkswagen mi sorusuna yanıt vermek bizce de çok zor. Sizler de kendi kişisel tercihlerinize göre bu kararı verebilir ve konforlu bir sürüşe sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here